9 типа плажуващи. Някои ще ви вгорчат почивката

Германският в. “Ди Велт” класифицира летовниците край морето Някои заемат най-добрите места на плажа, други идват, само за да похапнат. Има и такива, които, без да се стесняват, се отдават на козметични процедури върху собственото си тяло. Германският в. “Ди Велт” описва 9 типа почиващи, които се срещат на плажа почти навсякъде по света, независимо дали става дума за море, езеро и дори градския открит басейн. Някои са от тях са идеални за споделеното преживяване, наречено почивка край прохладата на водата, но други със сигурност могат да ви вгорчат отдиха.

Пуристите

Пристигат на плажа съвсем леко натоварени. Достатъчни са им един бански за смяна и хавлиена кърпа, за да се избършат. Не лежат на пясъка, нито се пекат, защото са дошли, за да се наслаждават на водата. Малкото си вещи оставят на купчина на брега. По правило обичат дългите плувания – понякога толкова дълги, че някой може да си помисли, че вещите им са забравени, и да ги предаде на местните власти. Пуристите са най-приятните приятели, когато се борим за място на претъпкания плаж, пише изданието.

Окупаторите

Те идват с колкото се може повече кърпи и надуваеми дюшеци и окупират територия като за цяло село. Обикновено са много ранобудни и успяват да елиминират поспаливата конкуренция. В някои хотели ол инклузив се разгарят истински съревнования, че даже и люти битки кой ще заеме най-добрите шезлонги на първа линия още преди закуската. Окупаторите после победоносно гледат как другите се лутат насам-натам с надеждата да си намерят кьошенце, където поне да седнат.

Хвърлящите сянка

Допреди малко сте имали чудесна гледка към морето, небето, планината… Но тази радост продължава само до момента, когато на плажа се появявасемейство с детски колички, кошници за пикник, кофички и лопатки, гумени лодки и чанти с всичко необходимо за дълга обсада. Нещата изглеждат така, като че семейството е изпуснало влака с целия си багаж. Но и това се преглъща, ако не беше гигантската плажна палатка за пазене на сянка. Сега вече гледката не е към морето и прохладните води, а към петнистата стена на палатката. На някои плажове тези екстри са забранени и с право.

Безцеремонните

Те не се притесняват да си режат ноктите близо до кърпата на съседа. Ноктите отиват директно в пясъка – какво пък, те са нещо органично, природен продукт. В интернет се върти видео, на което дама на средна възраст си бръсне космите на краката, седнала до басейна, в който се къпят и си играят дечица. Същите тези безцеремонни туристи ще ви напълнят хавлията с пясък, защото им е все едно къде стъпват, или направо ще я изтърсят върху вас. Отпускът може напълно да се провали и заради плуващи в морето фекалии, някои от които не е изключено да сеят зарази. В Испания пикаенето в морето е забранено, но не е ясно как ловят нарушителите.

Непукистите

Не обичат да се разкарват до кабинките за преобличане, особено когато пясъкът е напечен и пари. Сменят банските ловко, като се прикриват с хавлиените си кърпи или широки дрехи. Има и такива, които превръщат обикновените плажове в нудистки и се преобличат без свян и никакво прикритие, независимо дали гледките са естетични и без да се съобразяват, че наоколо има любопитни деца.

Позьорите

Безупречно загоряло тяло, микроскопичен бански и последна мода слънчеви очила. Настаняват се там, където имат прекрасна видимост към всички важни точки на плажа и където сами може да бъдат видени отвсякъде. Рядко влизат във водата, защото прическата им може да се развали и гелът им да се измие. Към същата група е възможно да бъдат причислени и говорещите високо. Те пък държат всички наоколо да чуят колко са умни, оригинални и информирани. Най-ужасни обаче са онези, които държат да ви наложат музикалните си вкусове и не ползват слушалки към електронните си устройства.

Сърфистите

Приемат се за богове, защото могат да ходят по водата. Любителите на сърфа с гребло се бутат един друг. Някои все пак успяват да се движат елегантно по вълните. Едни гледат на това като на фитнес, за други е забава и развлечение. Сред тях наистина има царе, които могат да ви спрат духа с майсторлъка си. Но особено весело е да бъдат наблюдавани аджамиите, които се пльоскат във водата, но продължават упорито да опитват отново и отново.

Вечно гладните

Никакво кино без пуканки, никаква почивка край водата без пържени картофки – това е житейското им правило. А след това и сладолед, за да се компенсират калориите, както и минералите, изгубени във водата. Разбира се, това може да се случи и с една хубава голяма салата, но пържените картофи на капанче са някак неизменна част от морската почивка.

Тийнейджърите

Всички сме били на 15 г. Състезавали сме се кой ще се оригне по-силно или ще се изплюе по-надалече. Скачали сме във водата с крясъци със свити към гърдите колене, пръскайки всички наоколо. Не се сърдете и не се възмущавайте, а оставете младите да се наслаждават на летните радости, пише “Ди Велт”. Разбира се, стига те да са достатъчно възпитани да не оставят всички боклуци след себе си, бъркайки плажа с кочина.

Резултат с изображение за селяни на плажа

http://24chasa.bg