Bътре в коалицията взаимното изнудване е видимо и от космоса

Парите за АПИ така или иначе трябва да се дадат. Без значение от политическите спорове, няма спор, че пътищата трябва да се поддържат. И оттук започва сложното. Заложеният от служебните правителства капан за вече сключените договори, някои от тях прекратени със споразумения, е трудно да се избегне. Хем договорите са недействителни, по твърдения в докладите на работната група на бившия министър Демерджиев, хем се иска да се санират и по тях да се плаща. Само, че нищожните договори не водят до никакви правни последици, включително плащания. И всички дадено по тях без правно основание.

Разбирам, че са искали да ударят ГЕРБ, но са насадили всички на пачи яйца. В управлението на държавата всяка дума трябва да е много премерена. А Кирил Петков вчера заяви от трибуната на Народното събрание, че това били „незаконни“ договори. И кой нормален човек, още повече юрист, ще гласува тогава да се плаща по незаконни договори /явно човеекът е искал да каже недействителни, или нищожни, или унищожаеми, ама Лена не му е казала точната дума/.

Управленската немощ пролича дори в това предложение. Все казвам, че с Настимир Ананиев, на коалицията врагове не й трябват. Не се прави така. Иска се финес и юридическа мисъл. Може да се направи, проблемът е, че не знаят как. И ни предлагат нещо наистина незаконно да се гласува. Друг е въпросът, че вътре в коалицията взаимното изнудване е видимо и от космоса.

И наистина държавата е заложник на некадърници.

Елена Гунчева