Betenemy: еСпортовете са големият печеливш отрасъл на 2020 г.

Електронните спортове бележат още един сериозен скок през настоящата календарна година. Генерираните им приходи официално ги поставят в пряка конкуренция с останалите спортни дисциплини и можем да бъдем сигурни, че има логично обяснение. Преди да стигнем до него, нека се запознаем по-сериозно с този отрасъл.

На първо място, въпреки фантастичното име, не трябва да си представяме нещо по-различно от електронни игри. Точно така, когато компютрите започнаха да се превръщат в развлекателни устройства и предложиха игра в мрежа на играчите си, мнозина искаха да разберат кой е най-добрият в редица игри. 

В последствие геймърите започнаха да се свързват все по-лесно и да продължат обичайната практика – да създават турнири, да провеждат различни първенства, да тренират отбори и още много други. Естествено, мнозина не биха били особено очаровани от факта, че точно компютърните игри са станали спорт, но има няколко причини за тази титла. На първо място забелязваме, че най-успешните заглавия са отборните и най-добрите трябва да провеждат тренировки, да тестват нови стратегии и да се шлифоват като екип. 

Макар и да нямаме видимо физическо натоварване, играчите трябва да разполагат с добри рефлекси, а често ако се загледате в професионалните електронни атлети ще забележите, че ръцете им напомнят много за свиренето на пиано. И не на последно място, няма как да пропуснем наличието на напрежението по време на игра. В един момент забелязахме как електронните спортове започнаха да организират турнири, привлякоха се спонсори, реклами и дори букмейкърите стартираха най-различни екстравагантни предложения за правенето на залози. Освен това ще забележим, че игрите също са познати и популярни. 

Можем да открием предложения като Counter-Strike:GO, Dota 2, FIFA и още много други. И разбира се, очаквано е да има подценяване, поне докато не видим как се справят професионалистите в зададено дерби. Разликата е огромна, а забавлението още по-сериозно. Говорейки за залози, не трябва да се изненадваме от вниманието и желанието на българските играчи да правят точно такива, при това за разнообразие от предложения. 

Betenemy отчита повишен ръст на вниманието към електронните спортове сред родните фенове, от този сайт можем да открием професионална оценка на всички букмейкъри, които приемат залози за електронни спортове, налични са също така безплатни полезни съвети и стратегии. С оглед на горепосоченото не трябва да забравяме, че годината имаше и още един по-сериозен фактор, който повлия на останалите спортни събития. 

Принудителното излизане в пауза се оказа предизвикателство за спортния свят, но за електронния, където битките се провеждат предимно в онлайн пространството, беше необходимо само да се поставят линкове за пряко предаване. В този ред на мисли, електронният спорт използва много целесъобразно всички модерни технологии. 

А и нека не забравяме, че интересът беше достатъчно сериозен, за да мотивира професионални състезатели и атлети да се изправят срещу електронните си колеги и да проверят дали има връзка между реалната платформа и електронната. Оказа се, че има – пилотите не са толкова съвършени с джойстик в ръка. Не трябва да забравяме, че тази дисциплина няма да спре до тук и най-вероятно ще предложи още много нови възможности. По-добрата новина е, че именно тази дисциплина се оказва добро допълнение на останалите спортни дисциплини за залози. А адреналинът, както споделят мнозина, е дори по-сериозен от 90-минутно футболно дерби.