Дуров: Телеграм може да разкрива телефонните номера и IP адресите на нарушителите при обосновани искания от властите

https://svobodnoslovo.eu/biznes/durov-telegram-mozhe-da-razkriva-telefonnite-nomera-i-ip-adresite-na-narushitelite-pri-obosnovani-iskaniya-ot-vlastite/143246 SvobodnoSlovo.eu
Дуров: Телеграм може да разкрива телефонните номера и IP адресите на нарушителите при обосновани искания от властите

Основателят и изпълнителен директор на Телеграм Павел Дуров заяви, че приложението ще може да разкрива IP адреси и телефонни номера на потребителите при разумни искания от съответните органи. Той поясни, че тази мярка се прилага за нарушители на правилата на Телеграм и е въведена, за да възпре престъпниците да злоупотребяват с вътрешното търсене в приложението.

„Изяснихме, че IP адресите и телефонните номера на тези, които нарушават нашите правила, могат да бъдат разкрити на съответните органи в отговор на валидни правни искания“, написа Дуров в канала си в Телеграм, и добави, че месинджърът е актуализирал условията си за ползване и политиката за поверителност.

Той подчерта, че някои потребители злоупотребяват с функцията за търсене в Телеграм, за да продават незаконни стоки. Екипът на  Дуров обаче е премахнал цялото проблемно съдържание от търсенето през последните седмици.

„През последните няколко седмици специален екип от модератори направи търсенията в Телеграм много по-безопасни с помощта на изкуствен интелект. Цялото проблемно съдържание, което идентифицирахме при търсенето, вече не е налично“, добави Дуров. Той също така призова потребителите да докладват за незаконно съдържание.

Павел Дуров беше освободен под парична гаранция от 5 милиона евро миналия месец от съд в Париж, където бизнесменът беше арестуван заради отказа му да сътрудничи с френските власти. Според прокуратурата липсата на съдействие от страна на Телеграм прави Дуров съучастник в различни престъпления, за извършването на които е използвана платформата.

Той нарече обвиненията срещу него изненадващи по няколко причини: Телеграм има официален представител в ЕС, който приема искания и отговаря на тях. Освен това френските власти не са имали пречки да се свържат директно с него за искане за помощ.

„Като френски гражданин често съм посещавал френското консулство в Дубай. Преди време, когато ме помолиха, лично им помогнах да създадат гореща линия с Tелеграм за борба с терористичните заплахи във Франция“, каза Дуров.

https://obektivno.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.