Китайските чехли менте достигнаха рекордните 40 лева

Клиентите недоволстват, че не е оправдано да дадат толкоз много пари за нещо, което ще се износи за 2-3 месеца

https://svobodnoslovo.eu/biznes/kitayskite-chehli-mente-dostignaha-rekordnite-40-leva/131685 SvobodnoSlovo.eu
Китайските чехли менте достигнаха рекордните 40 лева

Клиентите недоволстват, че не е оправдано да дадат толкоз много пари за нещо, което ще се износи за 2-3 месеца

Цените на домашните чехли също скочиха драстично, както и при всички останали стоки на пазара. Макар повечето пантофи да са китайско производство, тип еднодневки, цената им вече гони 35-40 лв. в магазините, гневят се купувачите.

 

Те се жалват, че няма как да намерите дори обикновени домашни чехли на цена под 25 лева. В същото време всеки е наясно колко некачествена е изработката им – не само се протриват лесно, а и се прокъсват, а подметката им е изключително нестабилна и ненадеждна.

 

Рядко купувачите биха могли да открият нещо по-прилично, освен ако не посетят някой фирмен магазин, където конкретната мрака предлага свои пролетни и есенно-зимни модели, които донякъде са качествени.

В магазините с марката „Де Фонсека“ и „Ранърс“, домашните чехли и пантофи са добри, подметката им е сравнително стабилна и няма опасност от лесно подхлъзване. Цените им обаче отново са доста високи – варират между 30 и 35 лева.

В „Джъмбо“ също се продават десетки видове домашни чехли, а цената им варира между 10 и 15-17 лв., но не може да отбележим, че тяхната подметка е изключително рискова и вероятността да се подхлъзнете в банята е доста висока.

 

Трудно бихте намерили такова изделие българско производство, а и те са най-скъпи. Цената им е около 50 лв. Същата е и цената на ортопедичните чехли, които хем са удобни, хем са здравословни за стъпалото.

 

Купувачите са недоволни от факта, че както е тръгнало, съвсем скоро цената на чехлите ще се изравни с тази на обувките и намират това за изключително нелепо. Освен това е неоправдано да се дадат 40-50 лева за нещо, което ще се износи за 2-3 месеца.

 

Качеството на чехлите в магазините за левче пък е под всякаква критика. Макар да имате възможност да си купите пантофи за 10-ина лева, най-добре би било да не поемате този риск.

Източник: Уикенд

7 Коментара

Ха Ха

преди 1 месец

Има турски на Гизер, които стават и са около 10лв. Що купувате китайски ментета. ;)

Коментирай

ДаниД

преди 1 месец

На мен тези от снимката ми харесват.Пък като искате да ги носите с години,купете си цървули или галоши.На баба ми галошите още са читави.Надживяха я,Бог да я прости.

Коментирай

Лакота

преди 1 месец

Не разбирам що ревете - искате капитализъм, имате го, искате евро, имате го! Да живей!

Коментирай

Раф

преди 1 месец

Да, що ревете журналисти? В САЩ същите са $50.

Коментирай

Иванчо

преди 1 месец

Цяла година ползвам турски,на Гезер - не са мръднали!!

Коментирай

кольо албанеца

преди 1 месец

моите рънърс на боро първи се скъсаха на втората седмица, но подметката е здрава - факт

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.