"Райнметал": Вече строим завод за боеприпаси в Украйна

https://svobodnoslovo.eu/biznes/raynmetal-veche-stroim-zavod-za-boepripasi-v-ukrayna/138873 SvobodnoSlovo.eu
"Райнметал": Вече строим завод за боеприпаси в Украйна

Най-голямата в Германия оръжейна компания "Райнметал" потвърди днес, че изгражда завод за боеприпаси в Украйна, след като получи поръчка от украинското правителство, предаде ДПА, цитирана от БТА.

За проекта първоначално беше съобщено през февруари. Обемът на поръчката е в рамките на няколкостотин милиона евро, като производството на боеприпаси ще започне в срок от 24 месеца. Всяка година ще се произвеждат стотици хиляди бройки артилерийски боеприпаси.

Още новини от Украйна

Основният акцент ще бъде поставен върху производството на 155-милиметрови боеприпаси, които се използват от западните държави, но се планира също и производство на други видове боеприпаси.

Заводът ще се ръководи чрез съвместно предприятие, което "Райнметал" възнамерява да учреди скоро заедно с държавна украинска компания.

Предприятието ще "създаде украински център за високи постижения в сферата на производството на боеприпаси заедно с нашия партньор", отбеляза шефът на германската оръжейна компания "Райнметал" Армин Папергер.

Големият германски производител на оръжие е един от най-важните доставчици на военно оборудване за Украйна. Базираната в Дюселдорф оръжейна компания "Райнметал" вече е доставила на Киев танкове, системи за противовъздушна отбрана, боеприпаси и друго оборудване.

https://fakti.bg/

8 Коментара

rusnak

1 month before

Дайте координати, че не ви верваме.

Коментирай

Руснаците не са вчерашни

1 month before

Ще изчакат първо да го построят и да е пълен с продукция.

Коментирай

Глас

1 month before

Чудесна цел

Коментирай

Милионите на Брустър!

1 month before

Тия германци вече изглупяха тотално!

Коментирай

BLIMAN

1 month before

Малко им беше на германците..нещо бързо забравиха края на 2-та световна война и какво беше Берлин...? и никога не благодариха на предателя Горбачов за това, което последва след неговото съгласие да се изтегли Съветската армия от Германия.....да им припомня, общият брой жертви дадени от цял свят заради този изрод Адолф Хитлер..близо 70 млн. души убити, включително войници и мирно население...и сега тези, които трябва най много да са си взели поука от това, което предизвикаха на човечеството, ще ми строят заводи за боеприпаси.....! Мръсни тевтонци и за това само бой и бой за тях.

Коментирай

Байчо

1 month before

И яки мъжки ласки.

Коментирай

Бай Иван

6 days before

Има една китайска мъдрост, която гласи: "Който забравя поуките на Историята е осъден да ги изживее отново!" Да явно германците за пореден път ще трябва да изживеят поуките на Историята! Когато попитали Айнщайн, що е то човешка глупост, той казал: " Да правиш винаги едни и същи действия и да очакваш различен резултат!" Германците винаги са били използвани от хитрите и коварни наглосакси, като острие срещу Русия и винаги са яли бой от нея и сега очакват различен резултат. Нима не виждат, какво става с хохлите, хвърлени рещу Русия от хохолските евреи!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.