Схема от Африка: „Булминт“ от Пловдив фалира заради „кърваво злато“ за 7 млн. лв.?

Африканците взели парите и отказали да пратят ценната суровина

https://svobodnoslovo.eu/biznes/shema-ot-afrika-bulmint-ot-plovdiv-falira-zaradi-karvavo-zlato-za-7-mln-lv/111239 SvobodnoSlovo.eu
Схема от Африка: „Булминт“ от Пловдив фалира заради „кърваво злато“ за 7 млн. лв.?

Африканците взели парите и отказали да пратят ценната суровина

В края на миналата година фирмата "Булминт" от Пловдив, специализирана в производството на кюлчета и монети от благородни метали, откри своя втори магазин в столицата. Тази инициатива беше придружена от билбордове, осветяващи цялата магистрала между двата града, както и от активна радио реклама. В интервюта, които собствениците на компанията Пламен Запрянов и Владимир Спасов дадоха, те бяха уверени в светлото бъдеще на фирмата им. Въпреки това, изглежда, че не всичко протича толкова гладко.

Според вътрешен източник, двамата собственици са сключили споразумения за покупка на злато на изключително ниски цени от диктаторски режими в Африка. Това им позволявало да доставят евтина суровина за производството си, докато местните управници използват получените средства за въоръжаване на своите главорези в безкраен цикъл. Всъщност, всичко това са били добри намерения само на хартия. Африканските партньори на "Булминт" се оказали измамници и присвоили сумата от 7 милиона български лева, които компанията наивно е предплатила. В отговор на молбата им да върнат парите след неизпълнението на доставката на "кървавото" злато, африканците им предложили да ги посетят и да ги вземат - едно сериозно предизвикателство.

За да се измъкнат от финансовата криза, двамата пловдивчани потърсили помощ от влиятелен диамантен бос, но дори и той е бил безсилен пред африканските копои. Кредиторите на фирмата съвсем не са щастливи от факта, че ръководството се разхождало със скъпи джипове "Порше" и ходят на луксозни почивки, вместо да се съсредоточат върху печалбата на фирмата. Последните събития без съмнение няма да подобрят настроенията им.

Източник: narod.bg

 

3 Коментара

Завалии ... горките ...

преди 3 месеца

Като не знаят как да си крият златото ... Така става ...

Коментирай

Аз си крия моето злато ..

преди 3 месеца

Затова нямам проблеми ..

Коментирай

Иванова

преди 3 месеца

Вероятно пак Путин е виновен. :)

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.