BTV удариха нов рекорд по умствени отклонения, поканили математик да анализира и прогнозира конфликта в Украйна

BTV удариха нов рекорд по умствени отклонения, поканили математик да анализира и прогнозира конфликта в Украйна. На всяко гърне мерудия.

Защо не се появи всичколога Витанов да прогнозира началото на конфликта и разсъжденията в ума на Путин. Аман от аматьори, които се представят за математически Касандри. Не е по-различно от астрологията, но там поне има някакви независещи от хората закономерности., които се приема, че необратимо влияят на поведението и съдбата на хората.

Да повторя – математиката не може да прогнозира и моделира процеси с непозната степен на ентропия. По-скоро може, но от това няма никаква полза. Този шарлатанин се опитва да прогнозира със задна дата, вече при тенденции и процеси, които са известни на принципа, ако за ден убиват 500 души, след 6 дни ще са 3000. Да, ама не,. Защото никой не може да прогнозира колко ще бъдат цивилните жертви когато обикновени граждани са жертва на директен обстрел.

Изобщо подобни прогностици, които извеждат анализите за температурата на отделния болен въз основа на средната температура на заболелите струват ….. или по точно не струват и пет пари.
БТВ да поканят следващия път врачка, по-достоверно ще бъде.

Илиян Василев