2023 година, а КАТ продължава да живее с убеждението, че едни хора из храсталаците произвеждат сигурност на пътя!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/2023-godina-a-kat-prodalzhava-da-zhivee-s-ubezhdenieto-che-edni-hora-iz-hrastalacite-proizvezhdat-sigurnost-na-patya/120923 SvobodnoSlovo.eu
2023 година, а КАТ продължава да живее с убеждението, че едни хора из храсталаците произвеждат сигурност на пътя!

Убиецът на Ферарио Спасов е на свобода с мярка „подписка“, прокурорът НЕ Е ИЗИСКАЛ отнемане на шофьорската книжка, нито е спусната забрана за напускане на страна. Няма изненадани, нали. Убиваш, казваш, че си "вери сори" и се прибираш у дома. Адвокатът да докаже, че толкова съжаляваш, че си за условна присъда. И условната присъда няма да ни изненада.

Потресът е в друго. Днес по Нова телевизия по темата говориха Йонко Пенев и отчайващият бивш началник на КАТ Тенчо Тенев. 

Чудя се, ако му бяха извадили листчетата изпод ръчичките от които сричаше нелепи официозни глупости, той дали може да изрече своя мисъл? И като някаква повредена латерна още през 1980 година, той повтаря малоумието: „Не стигат полицаите на пътя! Не стига живата сила на пътя!“ И какво трябвало да се направи тогава - питат водещите? Ами бърз анализ - заключава той – какво друго! Анализ на ситуацията му е майката. И бащата! И цялата им продънена работа! Те са АНАЛИЗАТОРИ, бе! 

Другата директна лъжа, която изрече Тенчо Тенев бе, че веднага след като се появил клип на Емили Тротинетката, тя била извикана в КАТ и повече не се чуло за нея. Не само се чу – тя продължи да кара по този начин, веднъж падна на Околовръстното и само реакцията на околните шофьори я спаси от размазване и накрая я арестуваха за гавра с човек в един мол. Истината е, че КАТ изобщо не успя да я извади от пътя – поредна демонстрация на безсилие срещу открито луд човек. 

2023 година, а КАТ продължава да живее с убеждението, че едни хора из храсталаците произвеждат сигурност на пътя! 

Днешният министър на транспорта е бивш автомобилен състезател. Вече е пределно ясно, че няма и най-обща представа от комплексната тема за транспорта и въпреки камарата си съветници, пак дрънка глупости. Един от бисерите му беше, че „недоумява“ защо в България максималната скорост на влаковете по рехабилитирани и нови линии е определена на 160 км/ч, а не е 300, например. Той не разбирал. Ами няма как да разбира, като не е наясно, че още преди първия програмен период решението е взето от европейски експерти в сферата на жп транспорта, които са обследвали цялата държава и са установили коя инвестиция е допустима. Той също недоумявал защо нищо не се прави за обновяване на жп релсите към Варна. А това не го знае, защото никога не се е интересувал кои европейски коридори минават през България и в коя посока. Вероятно е изумен и що не е завършен тунелът Карнобат-Синдел, започнат през 1987 година. 

Предишният смешкав министър на ПП строеше мостове над Дунав един след друг и диагонални тунели под Стара планина, а този само недоумява – сигурна работа. 

Много е важно обаче какво каза Йонко, който за разлика от Тенчо няма нужда от листчета и не се подмазва на никого. 

„В миналото правителство автомобилен състезател стана съветник на премиера по пътна безопасност, след това се разплака по телевизията и му дадоха министерство да раздава награди. Третият автомобилен състезател, назначен за министър, вчера мрънкаше по една друга телевизия, но за него темата за безопасността е табу. Тези хора не разбират абсолютно нищо от темата и бягат от нея по най-лесния начин: санкции, санкции, санкции.“ 

Водещите поне пет пъти зададоха въпроса към Тенчо за все още липсващите камери за средна скорост. За тях се говори поне от десет години. Да ви кажа – и в идните 10 няма да се появят, защото това не са просто камери, а е необходимо изграждането на централизирана система за обработка на данни – толкова комплексна, колкото е и тази за винетките. А у нас все още стои въпросът как да ни връчват фишовете и как да го правят навреме, за да не се струпват по няколко наведнъж от различни периоди и така да ни отнемат книжката за иначе минимални нарушения, разпръснати в една година, например. 

Но имаме министър на електронното управление, нали така. И то не първи по ред. Но те толкова си могат - обсъждат идеи. А да пратим зам.-министъра да снима с телефона си пътни нарушения? Поне умее да борави с телефон... 

Какво знаят българите за управлението на МПС? Ако не направят катастрофа с убити, няма кой да ги хване и за 300 км/ч. Няма кой да им направи забележка за паркиране върху пешеходна пътека. Няма кой да им накриви кепето защото спират където им скимне и блокират цяла лента. Няма кой да спре кола, защото бълва катранен пушек километър след като е отминала или защото лее масло. 

Просто „тука е така“, а убийците – те са с мярка подписка и получават пълна свобода да напуснат страната и да останат където им харесва. Роднините са свободни да протестират колкото им душа иска.

Лияна Панделиева

10 Коментара

Албена

8 months before

В деня на добротата поздравявам г-жа Панделиева за навременните и обективни коментари! И още: сърдечна благодарност на младия човек, който в събота е намерил портфейл и го е предал в Четвърто РУ на МВР (Лозенец). Нека направеното добро се връща умножено към всеки, избрал пътя на доброто - спонтанно или след размисъл!

Коментирай

хамалин

8 months before

съгласен съм. нещата опират до тъпотията ни. тенчо и ко не трябва да ги пускат в "нююююзрумъ" (новоизкована бг дума). тази повсеместна тъпотия ще ни довърши като народ.нетърпимо стана. тъпо много тъпо се живее с тенчовци

Коментирай

хамалин

8 months before

съгласен съм. нещата опират до тъпотията ни. тенчо и ко не трябва да ги пускат в "нююююзрумъ" (новоизкована бг дума). тази повсеместна тъпотия ще ни довърши като народ.нетърпимо стана. тъпо много тъпо се живее с тенчовци

Коментирай

Червената шапчица

8 months before

Не мога да стопля кой е Йонко, кой е Тенчо и какво общо имат двамата с Дебора Михайлова? Ако си плащат за услугите, сводникът Георги няма да ги бие. Ако Дебора отчита редовно заработените пари без да лъже няма да я стрижат.

Коментирай

Червената шапчица

8 months before

До Албена... - Госпожо Албена, бъдете добра с комшиите си в деня на добротата. Ако случайно ви се случи нещо лошо, те ще са тези, които ще дават интервюта за вас по телевизията!

Коментирай

Червената шапчица

8 months before

- Муци, мъжът ти изглежда много умен и начетен - сигурно всичко знае? - Напротив, даже и не подозира!

Коментирай

Червената шапчица

8 months before

В деня на добротата поздравявам г-жа Албена, че тя поздравява г-жа Панделиева в деня на добротата за навременните и обективни коментари! И още: кои са навременните и обективни коментари?

Коментирай

Червената шапчица

8 months before

За хемороидите, докторът предписал на Кире мазило, което не му помогнало: - Дай нещо друго, докторе! - Тогава се намажи се с утайка от кафе. Ще помогне! Прибрал се Кире, сварил си кафе, намазал се обилно - не помага. Отива пак при доктора. - Не помага бе докторе! На, виж! Гледа доктора, гледа, мърмори си нещо... - Какво има бе докторе? - Гледам тука - път ти се пада с руса жена, пари и голям късмет бе...!

Коментирай

Борис

8 months before

Тенчо Тенев е бивш н-к на КАТ-София и РУП-Асеновград,изгонен за корупция и после възстановен отново в софийския КАТ.Нищо не разбира от пътна безопасност,но е наясно с каналите по които вървят нагоре по веригата взятките,та затова... А Лиянчето е долкова добричка,че на времето когато беше млада и ухватна,полите и' винаги бяха мокри...Сега как е,нямам ищах да проверявам.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.