5 млн българи смятат, че прокурорът, пуснал убиеца на Феро е взел пари, а Борисов плаща по 10 хилядарки за вярност

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/5-mln-balgari-smyatat-che-prokurorat-pusnal-ubieca-na-fero-e-vzel-pari-a-borisov-plashta-po-10-hilyadarki-za-vyarnost/120918 SvobodnoSlovo.eu
5 млн българи смятат, че прокурорът, пуснал убиеца на Феро е взел пари, а Борисов плаща по 10 хилядарки за вярност

Българите не гласуват, защото нямат доверие на политиците и че изборите са честни. Така е: нямат. И няма как да имат, защото съдебната система и в частност прокуратурата е покварена до основи и не функционира. Заради това все повече хора смятат, че правосъдие е невъзможно по правовия ред. На всички пострадали и засегнати по някакъв начин от НЕправосъдието им минава през ума за лично отмъщение или се молят Господ и Съдбата да се намесят радикално. За да получат престъпниците това, което се полага по закон, но не се случва.

Последният мрачен пример е великотърновския прокурор Йордан Кожухаров, който пуснал да си ходи убиеца на футболния треньор Ферарио Спасов. Според очевидци лицето Начо Пантелеев карал своя мерцедес с над 150 км в час и се врязал в колата на Спасов, който загинал на място. На Начо му няма нищо и заедно с жената, която била с него в колата отдъхват след екшъна в домашна компания и условия. Защото прокуратурата била убедена, че Начо, който работел в Англия, нямало опасност да се укрие или да напусне страната.

Т.нар. временен главен прокурор, след като се вдигна медиен шум за решението на колегата му Кожухаров, го извикал в понеделник (за да не му нарушава неделната почивка…) в София да си хортуват по случая.

През това време около 5 млн българи си мислят и са убедени, че обвинителят Кожухаров е получил пачка от Начо, който е на 24 години и адски много обичал високите скорости.

Ето това убива българите! Качваш се в кола, вдигаш над 150 километра в дъждовно време и мокър път, извършваш грешни действия, причиняваш смъртта на други хора и се прибираш по живо по здраво, защото доблестната прокуратура смята, че всичко се е случило „по непредпазливост“. По непредпазливост? Та Начо е натискал газта съвсем умишлено, до него е имало жена, пред която сигурно се е правил на мачо. Ферарио Спасов се е оказал „на неправилното място, в неправилното време“ – жалко, Бог да го прости и да караме нататък. Начо е млад има живот пред него, защо обвинението да му го обременява. Неотдавна самият той пуснал в мрежата пост и снимка като доказателство, че е карал с над 260 км/ч. Обича адреналина, човека.

Да беше само Начо от Лясковец…

Страшното се спуска от върха към низините като смъртоносна лава, която поглъща и изгаря всичко по пътя си. Например Вежди Рашидов, доскорошния предан другар на Бойко Борисов се възмущава от процеси в ГЕРБ и от самия лидер, като разкрива, че който слушка вожда получава по 10 000 лева заплата месечно. Десет хиляди!

Който не слушка обаче – няма да папка. Това казва Рашидов, бивш министър на културата и председател на НС.

Откъде са тези пари, с които Борисов държи на каишка партийни активисти с грейнали погледи, вперени в маститата му фигура? Вероятно от държавната субсидия, която през миналата година е била около 7 млн лева. За „стимулиране“ на преданост и лакейство ли се ползват тези народни пари? За осигуряването на гласове по избори? Едва ли са достатъчни за първото място на поредица вотове от над 12 години. Другите идват от чекмеджето, - ще ви каже всеки българин. Откъдето са и онези 300 милиона, за които се говори, че са прехвърлени по нелегален начин в Турция, с част от които е купен имот на дамата от Барселона, свързвана с Борисов, когато се прехвърлила в Истанбул. Някой съмнява ли се?

Единствено прокуратурата смята, че няма нищо нередно около пачките и кюлчетата в чекмеджето на Борисов. Отново единствено тя е убедена, че няма корумпирани български политици – нито един осъден за 34 години преход.

Само Борислав Сарафов смята, че Борислав Сарафов няма нищо общо с Петьо Еврото и аферата „Осемте джуджета“. Пет милиона българи обаче са убедени, че Борислав Сарафов е затънал до шия в този скандал.

Същият брой граждани, включително 10-хилядниците от ГЕРБ, са убедени, че Борисов е главен херой в престъплението Турски/Руски/Балкански поток, например, но прокуратурата го "изпира" постоянно. Примерите са безброй, наистина.

След започналата война на Русия срещу Украйна се заговори за суми от 4 хилядарки срещу които журналисти, анализатори и коментатори служат на Кремъл, за да прокарват руската пропаганда в България. Представете си за 10 000 лева на какво е готов човек от партията на Борисов. А и знаем, че по 10 хиляди вземат средното ниво активисти, докато близкият кръг - партиен и от бизнес авери - са с много дебело намазани филии.

Това е смъртта на България. Ако правосъдната система изпрати поне петима политици, петима министри и още толкова участници в уредени обществени поръчки в затвора, нещата ще се променят коренно. И да не ни баламосват, че нямало доказателства и прочие тъпотии. Грабежът се извършва пред очите ни. И не е просто грабеж – погром е. Затова Борисов да говори за борба с корупцията е все едно д-р Менгеле да дава съвети за детското здравеопазване...

Затова българите не вярват на никого и нищо, затова над 60 на сто от тях не гласуват. Ще става още по-зле, ако не се случи нещо радикално и наглеците не се окажат в ареста и затвора.

Огнян Стефанов

https://frognews.bg/

7 Коментара

Иванова

преди 5 месеца

Много лесно могат да се хванат рушветите и всички получили пари по престъпен начин да бъдат съдени, а придобитото отнето. Дареното от тъщи и заеми от приятели да бъдат разследвани по същата процедура. А този мургавия какво работи в Англия?

Коментирай

Гост

преди 5 месеца

За ПП елегантно мълчим.

Коментирай

Коев

преди 5 месеца

Мами....та му мръсна, циганска, убиец! Но убийци са и онези некадърници от лясковската полиция и В. Търновските прокуратура и съд, дето са вземали рушвет, а не са опандизили орката за предишни нарушения по ЗДП. Аман от мръсни, нагли цигани и корумпирани и некадърни държавни служители. Да им се връща, дано.....

Коментирай

хамалин

преди 5 месеца

нищо за десе отрочето,кироцяпката и ко. колкото до вежди: сега прогледна за случайника ,никаквица и глупака Буци,Пунтамара. рашидов е боклук и като "ваятел" и като гражданин. боооооооооооклук. каквито са и кулуезич,дето оги понякога ги приказва. ниииищто за десе и Ухото (Маслото).нииииищо. ще съ упраим. майната ти

Коментирай

хамалин

преди 5 месеца

нищо за десе отрочето,кироцяпката и ко. колкото до вежди: сега прогледна за случайника ,никаквица и глупака Буци,Пунтамара. рашидов е боклук и като "ваятел" и като гражданин. боооооооооооклук. каквито са и кулуезич,дето оги понякога ги приказва. ниииищто за десе и Ухото (Маслото).нииииищо. ще съ упраим. майната ти

Коментирай

ПеПейкин и ВЪЗРАЖДАНЕ са патерица на шайката ГЕРБ и петата колона ДПС

преди 5 месеца

Огнян Стефанов е доносник на ДС под името АКАДЕМИК и е пещерен антикомунист и русофоб. Завършил е военно училище в Лвов, СССР. Логично е да харесва ренегата Боко Тиквата!

Коментирай

Новото ново

преди 5 месеца

На бас, че Лвов е в Полша!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.