А АКО ВЗЕМЕ ДА СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ ПО ВРЕМЕ НА ЕКЗЕКУЦИЯТА МУ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ Е БИЛ НА ОПЕРАТИВЕН КОНТРОЛ ОТ СТРАНА НА НЯКОЯ СЛУЖБА? МИСЛИ, ЗНАМ, ЧЕ ТИ ПОНЕ, МОЖЕ ДА МИСЛИШ!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/a-ako-vzeme-da-se-okazhe-che-po-vreme-na-ekzekuciyata-mu-aleksey-petrov-e-bil-na-operativen-kontrol-ot-strana-na-nyakoya-sluzhba-misli-znam-che-ti-pone-mozhe-da-mislish/127999 SvobodnoSlovo.eu
А АКО ВЗЕМЕ ДА СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ ПО ВРЕМЕ НА ЕКЗЕКУЦИЯТА МУ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ Е БИЛ НА ОПЕРАТИВЕН КОНТРОЛ ОТ СТРАНА НА НЯКОЯ СЛУЖБА? МИСЛИ, ЗНАМ, ЧЕ ТИ ПОНЕ, МОЖЕ ДА МИСЛИШ!

Гледах част от интервюто на Генка Шикерова с Кирил Петков и пред мен се появи с цялата си колоритност Жак Фреско…, ей така, спонтанно, от нищото:

„Някакъв глупак си помислил, че като напише закон може да контролира човешко поведение. Условията в които съществува контролират човешкото поведение, не законите“ – споделя самоукият архитектурен дизайнер, футурист.

Един, повярвал в силата си лидер, изля мисълта си пред Генка Шикерова, че в политиката вече няма задкулисие.

 „Те са на първия ред“…

И направих асоциация с „Кръвни братя“, седящи в парламента ни „на първия ред“ и докато си стоят прилежно там, във властта, в страната ни се случиха толкова убийства и издевателства над народната душевност.

„Кръвни братя“, сродени обаче от чужда кръв, не от собствената си.

Това е особена отлика на българския сценарий.

Дори Карл Май и Майн Рид, взети заедно, не биха могли да достигнат във въображението си до подобен художествен колорит.

Ама били ли са в корупцията? – пита Шикерова…

И се сетих за една твоя публикация, Веселина Томова, в която магистрати откровено обясняват как не се познават с оперативно – интересни лица (още повече със заминали в отвъдното), но понякога се засичали в ресторанти, които се славели с вкусни кухненски гозби.

Когато човек се поохрани повече, мисловният му процес се затруднява, автоматично, притискайки бутона на наглостта в себе си.

Огледай се! Примерите за това са навсякъде.

На тези, които рядко ходим по ресторанти обаче, не ни е забранено да разсъждаваме, нали?

(все още… слава Богу!)

Помисли тогава – дали пък заминалият в отвъдното наш бивш колега, не по нормален, естествен, човешки начин (мир на душата му) не би могъл да е бил поставен на оперативен контрол, да кажем около месец май миналата година…а?

(Още повече, имайки предвид изявите му, даже и фейсбук си направи, помниш това, нали?)

А може и от по-раничко да е бил на т. нар. оперативен контрол, защо пък не.

Като го знаеш какво „шило“ е, дали изобщо в тези напрегнати месеци са го оставили да бъде без оперативно обезпечаване.

Още повече е сочен за фактор, който едва ли не моделира „сглобката“ и организира срещи по манастири.

Един наш Фреско в ролята на политически архитект и дизайнер.

Ти достатъчно добре би могла да анализираш много неща, мислейки… за разлика от други.

По наше време такива хора стояха на оперативно внимание, няма как… и сега би трябвало да е така, ако не бъркам (да ми е простено, ако греша).

Тези господа, превърнали се във влиятелни икономически и политически фактори през годините, които са имали някакви отношения с него, страхове, бизнес, съвместни планове, уговорки… и същевременно разполагат във времето с позиции и верни „другари“ в ДАНС, МВР…, дали биха го оставили без опит да го контролират, поне доколкото възможностите позволяват ( а в службите те никак не са малко).

Мисли, знам, че ти поне, можеш да мислиш.

В този ред на разсъждения, ако вземе да се окаже, че по време на екзекуцията му е бил на оперативен контрол от страна на някоя служба, тогава какво би могло да се помисли?

Дали няма да е голям срам…а?

… или пък има и нещо друго…?

Да не би срамът да се окаже и позор?

Както казваш в онази публикация: „нищо не внушаваме, просто разсъждаваме“.

Има една стара руска поговорка, популярна в миналото, в структурите на МУР:

 „Лучше старинкий „ТТ“, чем джудО и каратЕ“

Мир на душата на колегата ни… Никой не може да надскочи Божията Промисъл, но в „успиването“, което му направиха, мнозина биха си помислили, че е забравил за тази поговорка.

Релаксираха го, може би, до такава степен, че да започне да я пренебрегва, а тя винаги е пробивала кесаревото, земно време.

Сещам се за комуникацията, която помести Н. Недялков с изображение от дисплея си:

„Предадоха ме…“

Да, но ако се анализира тази фраза по-задълбочено, то тогава може да се окаже, че не става въпрос за пренебрегване, нито пък за „успиване“.

И ето, малко повече от шест месеца след екзекуцията, един амбициозен политик, за чийто баща не се скрива, че е бил близък с жертвания ни колега (обявяван за най-добрата барета), се излива пред Генка Шикерова, че в политиката вече няма задкулисие, „те са на първия ред“.

„Ама били ли са в корупцията?“

„Най-вероятно, казва той… сигурно има много варианти да се докаже, че това е така…сигурно… но ни трябва система, която да го докаже, … а не аз като политически лидер да го доказвам…“

Ами честито, уважаеми!

Обществеността се облъчва с това, че Алексей е бил само архитект на сглобката, без въобще да е мислил за ефикасността, както и за опасността, произтичаща от подобна „система“, която да неутрализира изпирането на корупцията?

Мнозина ще кажат – да!, … ама точно така е.

Него го интересуваха само парите и покрай тях пляскаше, тези който му пречат.

Нали?

И това го е правил само той, така ли?

Още повече дълги години, в които някой от контраразузнаването го е ръководил като офицер, изведен на по-особен щат.

А настоящите „кръвни братя“ от „първия ред“, с послушниците им в отделните институции, въобще не са си и помисляли за подобни скверни дела… Абсурд!

Те са етикет за благочестие, хуманност и разбиране.

И сега, като вече го няма, мерзавците станаха смели и почтени, упражнявайки се върху паметта му.

Този, който е поръчал Алексей не би могъл да бъде само „отмъстител“ за „демонските“ му прояви, както не малко специалисти се опитват да облъчват обществеността.

Има нещо, върху което много трябва да мислят с главите си, а не с г*зовете си някои господа, защото никой от нищо не е застрахован в този живот, за какъвто и политически, правоохранителен, бизнес, застрахователен и друг гений да се смята.

Кого застраши Алексей, за да се стигне до това остро мероприятие спрямо него?

Дали някой не се изплаши от онова, което се е планирало да се случи, от предстояща „система“, която да донесе не просто смут, но и нещо друго в задкулисието?

Не се люлейте само на тая люлка за стара мъст и други подобни лъжовни, „фугасни“ мероприятия.

Ако наистина стартира подобна „система“, тази стара мъст, завист и каквито и да са тесногръди комплекси ще бъдат отнесени, както дизел понася цинкова кофа и ще зейне една огромна престъпна яма, в която някои нагли мерзавци ще се срещнат с греховете си.

Алексей определено е бил заплаха за мнозина бизнес и политически фактори, потънали в сивота, с информацията, която притежаваше и непрестанно умножаваше.

Този, които е дал „зелената улица“, за да се пристъпи към екзекуция, може би се е почувствал максимално застрашен, да не кажа обречен, за да утвърди подобно действие.

Страхът винаги е по-изразителен от чувството за мъст.

Дори самата мъст се гърчи пред него, още повече, когато е пропита от мерзост.

Дали Алексей е имал достатъчно информация за тъмните страни на уплашения поръчител?

Ако са останали достойни фактори в правоохранителната ни системата, колкото и пробита да е тя, е належащо да разсъждават трезво и независимо.

Какво ли не би могъл да направи ояденият с пари и власт, затънал до шия в мерзостта си, само за да запази висотата на положението си.

В този смисъл, каквато и охрана да имат някои господа, под каквато и протекция да се намират в момента, със сигурност предполагат, че поръчителят на Алексей няма да намери мира, докато не осигури максимална степен на спокойствие за себе си.

Страхливият, когато е „на тясно“ прави това, придържайки се към поговорката на МУР, още повече, ако цял живот е бил подлец в отношениата си.

Дали не би могло да се очаква спусъкът да заиграе отново?

Допускам, че убийството на Алексей, както и някои други, няма как да бъде разкрито със зависим и посредствен  потенциал.

Това е „causa perduta“.

Живеем в жалко, продажно време.

Сещам се за думите на св. Николай Велимирович:

„Когато Бог иска чрез наказания да вразуми народа и да го събуди духовно, Той по-често използва безбожници и мъчители, отколкото праведници и светци.“

Наистина ли вярвате, че стоящите на „първия ред“, вече са праведни… и са лишени от страхове в собствената си правота.

„Смесени заедно, доброто и злото дават зло“, казва Св. Николай Велимирович.

Това е нужно добре да го знаят и онези, които стоят на задните редове, както и колегите ни, дали клетва „да служат и пазят“ (въпросът е на кого служат, простете неуместното ми допълнение).

Да… кесаревото – кесарю, но докъде би могло да се стигне, ако безверието ни забрави за – „Божието Богу“?

Велин Хаджолов

бивш шеф на ОСА в ДАНС

https://afera.bg/

3 Коментара

Ангелина

преди 2 месеца

„Смесени заедно, доброто и злото дават зло“, казва Св. Николай Велимирович. Това е нужно добре да го знаят и онези, които стоят на задните редове, както и колегите ни, дали клетва „да служат и пазят“ (въпросът е на кого служат, простете неуместното ми допълнение). Това казва абсолютно всичко за мерзкото ни лицемерно и подло общество.Тези ,за които е предназначено - НЯМА ДА ГО РАЗБЕРАТ!Няма "добро" там където има примирение със "злото" с бездействие и сливане с него и там където действат безпринципните позиции ,в които има само личен интерес ,без морал и обществени национални цели .Честта и достойнството не са само думи изпразнени от съдържание ,за които "политиците" се сещат да рецитират с патос по празници и годишнини от гибелта на нашите светли примери ,които ги няма днес. Надявам се ,че има свестни в службите ,защото иначе липсват ,които да направят "катарзиса" ,който да доведе до промяната ,защото политиците това не го искат.

Коментирай

Ангелина

преди 2 месеца

„Смесени заедно, доброто и злото дават зло“, казва Св. Николай Велимирович. Това е нужно добре да го знаят и онези, които стоят на задните редове, както и колегите ни, дали клетва „да служат и пазят“ (въпросът е на кого служат, простете неуместното ми допълнение). Това казва абсолютно всичко за мерзкото ни лицемерно и подло общество.Тези ,за които е предназначено - НЯМА ДА ГО РАЗБЕРАТ!Няма "добро" там където има примирение със "злото" с бездействие и сливане с него и там където действат безпринципните позиции ,в които има само личен интерес ,без морал и обществени национални цели .Честта и достойнството не са само думи изпразнени от съдържание ,за които "политиците" се сещат да рецитират с патос по празници и годишнини от гибелта на нашите светли примери ,които ги няма днес. Надявам се ,че има свестни в службите ,защото иначе липсват ,които да направят "катарзиса" ,който да доведе до промяната ,защото политиците това не го искат.

Коментирай

Deliba6

преди 2 месеца

А бе, куки продажни, що не се изтрепете?! 🤔 Бандюгите не пипате, Вие се трепайте БАНДИТИ ДЪРЖАВНООХРАНЕНИ!!! 🤬 ПРОДАДОХТЕ НА БЪЛГАРИЯ, мамицата Ви тъпа милиционерска!!! 🤮

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.