Ах, Мосьо Дайнов, л'Йороп, ла сивилизасион!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ah-mosyo-daynov-lyorop-la-sivilizasion/124390 SvobodnoSlovo.eu
Ах, Мосьо Дайнов, л'Йороп, ла сивилизасион!

Ах, Мосьо Дайнов, л'Йороп, ла сивилизасион!

Откъде се пръкнаха подобни автентични и неподправени „Евроцивилизатори“ – гаче родени не в яркочервени комунистически фамилии, а в английския кралски двор!

Не спира да дудне и наставлява патетично и презрително – този път празнично - Философът Българомразец и Европросветител, Женята Дайнов от Миндя:
„капитулация на военните противници на цивилизацията“
„появата на истински лидери в цивилизованите страни“
„малодушието ще победи и по света, и у нас, и така носителите на диващината ще станат по-силни от носителите на цивилизацията“
„в информационно отношение българите са полудив народ“
„минало и бъдеще, дивачество и цивилизованост“

Демек: Диващината срещу Цивилизацията, Регресът срещу Прогреса, Миналото срещу Бъдещето, Грозното срещу Прекрасното.

Диващината се олицетворява от местните аборигени – дивите и необразовани българи!

А Цивилизацията е, разбира се, Европата - и всичките там Евроатлантически ценности и салтанати!

Все в името на фамозната Цивилизация безмилостно и безпощадно Цивилизаторите трепеха и изгаряха индианците и после евреите!

И после налагаха и налагат с бомби и напалм Цивилизация и Демокрация по цял свят!

Та се сещам за „Криворазбраната цивилизация“ от Добри Войников.

С прочутите представители и разпространители на на Цивилизацията: Мосьо Магавриди, Мосьо Димитраки, Мадам Злата и Анка - с журналите от Париж.

С тържествените им дитирамби за Циливилизацията и с пълно и  наобуздано презрение и насмешка към местните невежи и недорасли за Циливилизацията българи!

Българи, които едно „БОНДЖОР“ не могат да кажат на францушки и хал хабер си нямат от аврупейските табиети и мурафети!

Да се насладим на няколко от техните мъдри твърдения, оценки и поучения, превърнали се в настолна книга за днешните правоверни и безмозъчни Евроатлантици:
„Злата: Тебе майка ти й пък проста, па и ти не тряба да я слушаш. И Анкина баща ходи да са одумва, ами кой ти го слуша! Ний си караме алафрангата. Сега българското не струва пари, не!

Анка: Ако река аз да слушам баща си, тряба да си остана досущ дебела българка — простачка.

Злата: Ех, ами! Разбрала тя, простата българка. Како ли знай тя? Не знае едно бонджор да каже.

Димитраки: Цивилизацията, Марийке, е слънцето на днешния век, слънце, което грее днес над цяла Европа, дето мадамите са цветето на тази цивилизация. Да, там жените не са като тукашните робини. Във Франца, а именно в Париж, жената е тъй свободна, както и мъжът. Една демуазела там зема си кавалерина, когото обикнала, па са разхожда с него, където си ще. Да, голяма свобода.“

За една цивилизирана демуазела, Марийке, срамът значи нула, нито има идея за срам и българските майки дават мизерабилни идеи на дъщерите си да се срамуват!

Ти, Марийке, не тряба да слушаш вече майка си, българката: тя е вече стара и умът и са извял. Той, Европейският Цивилизатор, та обича като своя сестра, та затова иска да та цивилизира.

Той, Женята – Мосью Маргариди от Миндя, - ни обича като братя и сестри, та затова иска да ни цивилизирва! Сички нации в Европата са прегърнали днес цивилизацията, само ний, българите, не щем да са конформираме и модификираме. Ний, младите, не тряба да слушаме старите ръждиви глави, а да гледаме напред към прогреса на цивилизацията. Ний тряба да имитираме европейците, които визитират града ни и страната ни; да са запознаваме с тях и да слушаме техните инструкции. Да гледаме как са носят, как приказват, как седят, как ядат и пият – и да правим досущ като тях!

И каквото и да говорят и вършат Европейците – то е правилно и трябва неотлъчно да го следваме като пътеводна звезда и точ в точ да изпълняваме техните разпоредби и наставления!

Защото Цивилизацията, Българино, е слънцето на днешния век, слънце, което грее днес над цяла Европа!

Разумя ли, Българино!

Разумях. Да станем на маймуни!

НИКОЛАЙ РИЗОВ

11 Коментара

NEMO

преди 3 месеца

Що изoбщо обръщате внимание на тоя МИНДил. Едниственият начин да му се обръща внимание е да ръси СЕРСЕМЛИЦИ. Затова за да се реши проблемът е да се игнорират алкохолните му полюции. УБИЙ ПРОСТАКА С МЪЛЧАНИЕ.

Коментирай

Съпруга:

преди 3 месеца

Аня Юриевна Майорова

Коментирай

КОМЕНТИРАЙ

преди 3 месеца

Евгений Александров Дайнов е бил зачислен за редовен аспирант в Института по история на Българската комунистическа партия при ЦК на БКП през 1982 година, показва неизвестен досега документ. Документът, открит от изследовател на българските архиви, е бил изпратен на редакционния мейл на „24 часа“, който го публикува. От него става ясно, че според решение N 216 от 11 март 1982 година на ЦК на БКП от 1 март 1982 г. под номер 5 е зачислен като редовен аспирант в Института по история на БКП Евгений Александров Дайнов по специалността „история на комунистическото и работническото движение на националноосводобителните движения в Западна Европа след 1945 г.“

Коментирай

Деян

преди 3 месеца

Аз не съм се женил за рускиня, нито съм ходил в СССР, нито в Русия! А Генчо Дойнов, обратно на мен- хем се женил за руска жена, хем редовно посещавал държавата и... е, няма лошо, ама защо сега така неистово си плюе сам по мутрата?

Коментирай

Глас народен

преди 3 месеца

ЖЕНКАта е Много НАГЛО и ТЪПО Копеле! Да му Еба Дрипата Лелина и Стринкина! ЦЪРВУЛ и ДЖЕНДЪР НЕДОКЛАТЕН! КАПУТ!

Коментирай

Генчо Гунчев

преди 3 месеца

Толкова прекрасни отпуски имам в Миндя и толкова риба сме хванали на река Веселина, че и такива отрепки като Дайнов не могат да ми развалят спомените. Но, истината е страшна! Това чаровно място е опустошено като всичко в България! Дайнов е за трепане, това е ясно, ами ние за какво сме, след като не можем да си познаем нашите села, нашите улици, нашите градове? Всичко, което беше наше, а сега е на дайновци?

Коментирай

Мишо

преди 3 месеца

Този шибаняк защо не отиде в цивилиЗацонният свят да го шибат джендъри негри по ееропейски, ами се спрял тук, в тази дива територия??

Коментирай

Ники

преди 3 месеца

NEMO имаш 2 грешки в три реда. Първо. Моля недей да прекръщаваш наш Миндьо в Миндил. Той не , че не е Миндил ,ама това му е партизанското име,. Ползват го само от неговия вътрешен кръг.Те там всичките са миндили. И моля, второ: забрави за поговорката :"Убий простака с мълчание" защото докато го убиваш с мълчание той ще те претрепе с гьостерицата!

Коментирай

От всичко казано

преди 3 месеца

Евгений Лайнов е прав само в едно - за дивите, необразовани и ниско интелигентни българи, които съставляват 98-99% от популацията в колонията.!

Коментирай

до Ники от NEMO

преди 3 месеца

Прав си

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.