Ако не да ви опазят органите на реда винаги могат да ви набедят…

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/ako-ne-da-vi-opazyat-organite-na-reda-vinagi-mogat-da-vi-nabedyat/119542 SvobodnoSlovo.eu
Ако не да ви опазят органите на реда винаги могат да ви набедят…

Преди 10 години полицай твърди, че двама младежи (момче и момиче) му късат униформата, затова и срещу тях започва наказателно производство. Полицаят обаче е разобличен - униформата му е срязана, а записи показват, че очевидно става дума за инсценировка.

Първо Инспектроатът на МВР потулва случая, но после след като казусът става медиен, същият Инспекторат казва, че униформеният трябва да бъде уволнен. Това не се случва. До ден днешен, въпреки че прокуратурата трябва да плати близо 25 000 лева на пострадалите. 

Полицаят, набедил 20-годишни (това е състав на Нк - предижда до 10 години затвор) какво прави според вас? Работи си в МВР. Трябва да пази гражданите. 

Тая радост дължим на прокуратурата, която е прекратила производство срещу него. Впрочем, прокурорът има също любопитна история - потулва случаи на полицейско превишаване на правомощията и насилие и услугва на властта често. Той е онзи обвинител, който вкара НАПлийкс в съда с твърдението, че разговори за това, че трябва да падне правителството на Бойко Борисов всъщност е терористична дейност. 

Бъдете спокойни. Ако не да ви опазят органите на реда винаги могат да ви набедят…

Полина Паунова

1 Коментара

Естествено

преди 6 месеца

Когато имаш опг вместо държава, всички правоохранителни органи, барабар с организираната престъпност и полит. мафията, са от едната страна на барикадата, а гражданите са от другата й страна - най-често в ролята на спонсори и жертви...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.