АЛО, АДВОКАТИТЕ, НЕ СЕ ЕБАВАЙТЕ С ЖУРНАЛИСТИТЕ, КОФТИ ПИНИЗ Е!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/alo-advokatite-ne-se-ebavayte-s-zhurnalistite-kofti-piniz-e/131938 SvobodnoSlovo.eu
АЛО, АДВОКАТИТЕ, НЕ СЕ ЕБАВАЙТЕ С ЖУРНАЛИСТИТЕ, КОФТИ ПИНИЗ Е!

От вчера гледам и слушам топ адвокатите на задържаните по акцията на ДАНС и КПКОНПИ за контрабанда, пране на пари и корупция не да се заиграват, а направо да се ебават с журналистите.

Главна „опорна точка“ на всичките е назидателно да се обръщат към журналистите, че даже и да се репчат с тон и маниер, като че журналистите са долна категория.

Че 90 процента от дръжките на микрофони са за продавачи на семки е безспорно, но ало, адвокатите, не се ебавайте точно с журналистите, кофти пиниз е!

Единият се зъби, че подзащитния му бил невинен ангел небесен и че се надявал като го оневинят, журналистите „да бъдат тук“, а сега да не му задавали определени въпроси.

Другият се надявал, че „същата журналистическа мощ да дойде да му изчисти името“ на другия контрабандист.

Третата пък след като няколко пъти се разболя, че белким случи нейната подзащитна на „правилен“ съдия, та да я пусне с по-лека мярка за неотклонение, все още се държи толкова нелепо като адвокат, че чак да ожалиш подзащитната и.

Защо пиша това?

Защото в дългите ми години на разследващ журналист знам, че МАЛЦИНА са истинските журналисти, които не са само дръжки на микрофони по даден казус и същите тези истински журналисти са от полза на тия топ адвокати. Знам и, че е нормално защитната теза на адвокатите да е в полза на клиентите им. Но не журналистите са ви виновни, драги ни топ адвокати, за това, което четете в масивите по делото и това ви изнервя.

Кой е невинен, кой виновен, постановява съда – вярно е, но посраните ви вече МОРАЛНО клиенти са посрани, защото лъснаха на показ в СИМБИОЗА с контрабандисти, докато са заемали висши държавни ръководни постове, чиято мисия, апропо, е да борят контрабанда и корупция.

Работата на журналиста е да осветява всички тези връзки и миризлива Симбиоза.

Не журналистите са ви виновни, че отправяте към тях назидателните си реплики, взимайте си хонорарите от клиентите и не ревете срещу медиите.

Защото със сигурност ще ви потрябват.

Веселина Томова

afera.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.