Алоооо, алооууу - NOVA и Новините на NOVA . Искам да знаете, че само пълен идиот може да нарече изпълнителния директор на НАП - "господар на държавната хазна"

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/aloooo-aloouuu-nova-i-novinite-na-nova-iskam-da-znaete-che-samo-palen-idiot-mozhe-da-nareche-izpalnitelniya-direktor-na-nap-gospodar-na-darzhavnata-hazna/122447 SvobodnoSlovo.eu
Алоооо, алооууу - NOVA и Новините на NOVA .  Искам да знаете, че само пълен идиот може да нарече изпълнителния директор на НАП - "господар на държавната хазна"

"Господарят на държавната хазна."

Алоооо, алооууу - NOVA и Новините на NOVA .

Искам да знаете, че само пълен идиот може да нарече изпълнителния директор на НАП - "господар на държавната хазна". 
Искам да знаете, че само доказан пълен идиот може да се заиграва с официалното наименование на една от най-високопоставените държавни длъжности в България. 
Защо мисля така ли?
Елементарно е, просто трябвя да се четат книжки или да използвате интернет пространството по направление.

През Средновековието английските феодални господари носят общото название Lord - "господар". Същевременно Lord значи и "Господ". 
Във Франция и сродните й латиноезични страни seigneur има значение както на едър феодал, сиреч "господар", така и на "Господ". 
В старобългарския, а оттам и в руския език, господар и Господ също имат общ корен. От идентичен корен е и господин, но през Средновековието "господин" и "госпожа" в България не са имали съвременното им значение, а значение на "господар, феодален господар, човек от аристокрацията". 

Ерго .... да считаме ли, че Румен Спецов ни е феодален господар или Господ?
Абе вие луди ли сте беее?

Лорд Румен Спецов - що па да не го наричаме и така?
ДЕМ

Лилия Божкова

2 Коментара

#идиоти вън

преди 5 месеца

Ааа, неее, господар е, господар е, я си помислете, кой държи ключа от държавната хазна, е това е Асеня, а кой е над Асеня, е това е Спецов, значи е госпоДАР

Коментирай

Иван Пеев

преди 5 месеца

Имам въпрос: Колко милиона премии средно месечно си разпределят служитилите на НАП заради събрани приходи? Настоявам за публична информация по точките: 1. Приходи по клонова на НАП в страната; 2. Разпределени премии по клонова на НАП в страната; 3. Средна работна заплата по клонове на НАП в страната. Без тази информация, никой не може да промени мнението ми, че НАП е партийна, а не фискална организация.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.