Асен Василев обвини ”Булгаргаз”, че изнася евтиния газ от Чирен

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/asen-vasilev-obvini-bulgargaz-che-iznasya-evtiniya-gaz-ot-chiren/5937 SvobodnoSlovo.eu
Асен Василев обвини ”Булгаргаз”, че изнася евтиния газ от Чирен

”Булгаргаз” изнася на високи цени в Румъния природен газ от хранилището в Чирен, количество, което е било закупено през лятото на миналата година на значително по-евтина цена. Това обяви в рамките на изслушването си на съвместно заседание на финансовата и енергийната комисия в парламента финансовият мнистър Асен Василев.

,

"Като министър на финансите ме притеснява, че този по-евтин газ не остава за българския пазар", каза той. И съобщи - казусът е обект на текущи проверки от съответните компетентни органи.

Подробности за схемата даде и енергийният министър Александър Николов. Той не отговори в конкретика на въпроса дали цената на синьото гориво би била по-ниска, ако въпросните количества не са били изнасяни, но заяви, че би могло да има "по-ефективно" управление на запасите в Чирен.

Текущо няма опасност от това запасите обаче да бъдат изчерпани, като са направени добри калкулации за следващит месеци, добави енергийният министър.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.