Асен Василев взима резиденция на Бай Тошо в Рила, налива 250 000 лева (СНИМКИ)

Тя се намира в подножието на Рилските езера в живописна планинска местност

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/asen-vasilev-vzima-rezidenciya-na-bay-tosho-v-rila-naliva-250-000-leva-snimki/114954 SvobodnoSlovo.eu
Асен Василев взима резиденция на Бай Тошо в Рила, налива 250 000 лева (СНИМКИ)

Тя се намира в подножието на Рилските езера в живописна планинска местност

Финансовият министър Асен Василев е решил да обнови една от предишните любими резиденции на бившия първи – Тодор Живков, разположена в подножието на Рилските езера.

Съпредседателят на ПП е разпределил 250 хиляди лева за ремонта на историческата база "Гюлечица", която в последните години се управлява и стопанисва от Министерството на финансите и се използва като място за почивка за министъра и неговите служители. След като бъде освежена с инвестиция от четвърт милион лева, изглежда Василев има намерение да се отдаде на спокоен живот и свеж въздух в Рила планина.

Според обявената обществена поръчка за ремонта, сумата от 250 000 лева ще бъде използвана за строително-монтажни работи, смяна на подовите настилки и поставяне на нови тапети. Ремонтът трябва да бъде завършен в рамките на до 2 години.

Информацията на официалния сайт на министерството информира, че имотът е частна държавна собственост.

Местоположението е на 7 км от село Говедарци, известно като мястото, от което произлиза Мара Малеева – съпругата на Тодор Живков, и Людмила Живкова – дъщеря им. Базата е изградена през 60-те години на миналия век, по време на управлението на бившия държавен лидер.

Последно е претърпяла реновация през далечната 2006 година, когато всички стаи са модернизирани и обзаведени със съвременни удобства за приятен планински престой.

Този уютен комплекс може да бъде използван от служителите на министерството, както и от външни посетители срещу заплащане, ако има налични места към момента. Резиденция "Гюлечица" предлага общо 11 удобни помещения за настаняване, с общ капацитет от 28 места, разпределени в три апартамента и осем стаи.

Мястото е заобиколено от иглолистни гори и е включено в предпарковата зона на Националния парк "Рила", в близост до река Черни Искър. Районът предлага отлични възможности за велосипедни турове и планински разходки.

Това е отправна точка за някои от най-красивите планински маршрути в Рила, включително до Седемте Рилски езера. През зимата любителите на снежните спортове могат да се насладят на близките ски писти на Говедарци, Мальовица и Боровец.

Източник: narod.bg

 

2 Коментара

Леле мале

преди 8 месеца

В близката гора опасно ли е за разходки на хомосексуални индивиди? Просто питам, за един прЕател.

Коментирай

И аз за един прЕател да попитам

преди 8 месеца

Районът предлага ли условия за отстрел на дивеч под формата на министри?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.