Баце, бягай! Махат Иван Гешев, защото го разследват!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/bace-byagay-mahat-ivan-geshev-zashtoto-go-razsledvat/5962 SvobodnoSlovo.eu
Баце, бягай! Махат Иван Гешев, защото го разследват!

Баце, бягай! Търси си топла държава, с която България не обменя престъпници, защото чадърът ти „Иван Гешев” отива в историята, предаде репортер на Narod.bg!

Механизмът за търсене на отговорност от главния прокурор има основен фокус върху разследването на обвинител №1 при информация за извършено престъпление.

Обмисля се и временно отстраняване на главния прокурор, докато тече разследването срещу него. Механизмът вече е представен пред европейските власти.

Това заяви правосъдният министър Надежда Йорданова по време на изслушване на парламентарната комисия по правни въпроси.

Тя заяви, че ще са необходими и гаранции, че главният прокурор няма да се намесва в разследването срещу него. Именно поради тази причина се обмисля механизъм за временното отстраняване на обвините номер 1 при такива ситуации.

„Всеки от тези елементи продължава да е обект на консултации. Трябва да кажа, че най-добрият начин за решаването на проблема е изменение на Конституцията – най-сигурния механизъм, с който да решим този структурен проблем за нашата съдебна система“, категорична бе правосъдната министърка.

Narod.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.