Балабанов: Турски сериали гледаме от години и е крайно време излъчването им да спре

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/balabanov-turski-seriali-gledame-ot-godini-i-e-krayno-vreme-izlachvaneto-im-da-spre/142985 SvobodnoSlovo.eu
Балабанов: Турски сериали гледаме от години и е крайно време излъчването им да спре

Българската държава отсъства

Турски сериали гледаме от години и е крайно време е ежедневното им излъчване по телевизиите да спре. Това каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов.

 „За n-ти път “Има такъв народ” направи всичко възможно този закон да влезе в зала, събере подкрепа и тръгне в някаква посока по отношение на това българските граждани да бъдат по-облекчени като процедура, когато решат да събират подписи чрез инициативни комитети, да произвеждат референдуми и България да има възможност да дава на гражданите си пряко влияние и участие във властта през провеждане на референдуми. ПП-ДБ, в сглобка с ГЕРБ и ДПС удобно смазаха с парен чук за пореден път амбициите на толкова много български граждани, които въпреки законите, въпреки тегавия закон, който в момента касае условията за провеждане на референдуми. 2016 г. не приеха идеите ни за промяна на политическата система, преди седмица самият Бойко Борисов говореше за това - в нея да се вкара мажоритарен елемент. Виждате, неговата парламентарна група как действа в зала, когато стане въпрос за референдуми. Нямат желание. Нямало време парламентът да се занимава с това, защото бил нелегитимен. Ами, тогава да отпаднат всички закони, които този, според тях, нелегитимен парламент, прие досега. Когато имат интерес от това да усвояват средства, крадат пари от държавата и смазват живота на всеки български гражданин, законите минават в удобство на тези, които са на власт. Когато обществото има интерес от това да бъде питано и да участва в процесите на държавата, те нямат интерес и се самообявяват за нелегитимни", допълни още Балабанов.

"Те още отсега коментират в кулоарите, че ще ходим на нови, на следващи избори след 51-ия парламент. Затова ли излизате да гласувате - за тези, които ви обещават, че ще ви оправят, но отсега говорят как ще се ходи на още един избори? Докога? Изхарчихме милиард лева за избори. Когато дойде времето да бъдете питани, обаче, всъщност не им пука за вас. Българската държава отсъства, няма я, липсва. Не работят институциите, парламентът според тях е нелегитимен. Служебният министър-председател е в оковите на Пеевски и Борисов. Конституцията е срамно променена и е нелегитимна и противоконституционна сама по себе си. Целият този причинно-следствен път трябва да ви доведе до извода, че докато държавата липсва, няма да се учудваме, че сме замесени някъде по веригата. Това е проблемът на обществото ни”, каза Балабанов.

trud.bg

2 Коментара

Лелеее,

7 hours before

Когато българските артисти се научат как да играят, тогава спирайте турските сериали. Нека нашите "артисти" / всички от звезда нагоре/ имат достатъчно време да се учат. Дотогава само те ще си гледат това, което са натворили. Само глупави буламачи, придружени с рецитации на махленско ниво. Затова никой не гледа вече български филми, вижда се как са похарчени луди пари за тоя, дето духа.

Коментирай

Да се спрат телевизиите

6 hours before

В турските филми Родината и семейството са на първо място в живота на хората. Ако гледаме техните филми, как ще възпитаме хора без национална и религиозна принадлежност, без морал. Днес нашите ценности са различни от техните. Най-добре ще бъде да се спрат телевизиите.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.