Бареков: Трима олигарси владеят съда

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/barekov-trima-oligarsi-vladeyat-sada/26048 SvobodnoSlovo.eu
Бареков: Трима олигарси владеят съда

"Днес Върховният административен съд върна императивното право в България и разпореди да бъде позволена регистрация на партия "Презареди България". Ние продължаваме да водим битката с основните персонажи в задкулисието на България", обяви Николай Бареков в ексклузивно интервю пред ПИК TV.

Лидерът на "Презареди БГ" разкри какви задкулисни схеми крои олигархичният кръг на обвинаемия от прокуратурата Иво Прокопиев и аверите му в политиката Росен Плевнелиев и Христо Иванов, кой и как допусна до изборите в скандална коалиция проваления правосъден министър и кой стои зад финансирането на въпросния кръг.

"Партията на Христо Иванов се разпада. Тези хора са страшни измамници", категоричен е той. "Истината е следната - Лозан Панов и Калоян Топалов опитаха да унищожат партията ни. Вместо това ние излязохме победители, а те погубиха собствената си партия", добави евродепутатът.

"Имам информация отвътре. Всяка наша заявка, която отправяхме до Калоян Топалов достигаше до Иво Прокопиев. Както и да ги нарека тези хора, ще бъде малко. Има няколко български олигарси, които са в тежки битки с правосъдието - г-н Прокопиев е обвиняем за стотици милиони, вторият е Огнян Донев. Третият е Цветан Василев, който си стои луксозно в Белград и прави политически проекти след политически проекти", каза още Бареков.

"Тези трима олигарси имат една проста задача -да бутнат прокуратурата", отсече евродепутатът и добави: "Тези трима олигарси няма да бъдат осъдени, защото си купуват съда."

"Росен Петров взимаше пари от Цветан Василев. Има и издънки от АБВ, Патриотичния фронт и Реформаторския блок, които прибират пари. Това се знае от прокуратурата. Целта е да се овладее съдебната система", разкри той.

"Ще внеса много сериозен сигнал в Европейската комисия как в България политическата мафия си купува съдебната система. Ще ги съдя тези хора в Страсбург заради това "джентли" отношение на съдебната система към тези олигарси", закани се евродепутатът.

"Мога да направя една прогноза, че ако прокуратурата си свърши работа без влиянието на хората от кръга "Капитал", г-н Плевнелиев ще бъде първият високопоставен политик у нас, който ще бъде осъден. Аз съм внесъл няколко сигнала срещу него. ТОй има сериозен бизнес с държавата и укриване на ДДС", сподели председателят на "Презареди България

"Само 2-3 медии отразяват обективно кампанията, която аз водя срещу Прокопиев. За медии като Би Ти Ви и Нова тв този казус не съществува", негодува Бареков.

"В България няма дясно. Костов навремето ходеше при Андрей Луканов да си търси мястото. Той се молил на Луканов да му дадат някакъв пост, но Луканов му казал, че ще е по-добър в опозиция. Това е дясното в България. А Радан Кънев е очевиден смешник. Къде си тръгнал ти, бе, аланкоолу", изригна евродепутатът.

Политикът представи  и програмата на "Презареди България". "Ние искаме мандатност на депутатите и министрите - максимум два мандата. Другото за, което се обявяваме, е пряк избор на съдиите в градските съдилища. Тогава за Калоян Топалов ще гласуват само Прокопиев и Берберян", обяви Бареков.

Той коментира и неправителствената организация "Америка за България". "Тази организация е соросоидна структура, която се подкрепя от Белия дом. А Белият дом се управлява от соросоиди. Съдбата на Сорос обаче няма да бъде по-добра от тази на Прокопиев. За Сорос в Америка сега се събира подписка за ареста му", сподели евродепутатът и добави: "Кака Цонка беше една провинциалистка. Стефан Софиянски я домъкна. Молеха ме да я подкрепя за омбудсман на София. Не знаех какво чудовище ще излезе."

Резултат с изображение за Бареков

bnews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.