БАЙ ГАНЬО ФОРЕВЪР

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/bay-gano-forevar/122497 SvobodnoSlovo.eu
БАЙ ГАНЬО ФОРЕВЪР

Някак си не ме напуска усещането, че Алековият герой управлява България вече 34 години. Още от Желю и Желювица, които ни правеха за смях пред света. Днес е още по-фрапиращо. Бай Ганьо - Жирафа Гаргамел, вика, че не искал да сяда на една маса с Лавров, щот оня не бил с евроатлантически ценности. Все едно чистачката на входа да уведоми банкерите, че няма да сяда на една маса с тях, защото не са на нейния акъл. В случая Лавров е джентълмен и то доказан. Ако беше някой нашенски Бай Ганьо, щеше направо да й рекне на Гаргамелката, че тъкмо ще си спести хапчетата срещу повдигане, които в противен случай щеше да му се наложи да взема.

Гледам и днес други Бай Ганьовци се овъртолили като мумии в бели чаршафи и се правят на аристокрация. Ма то каква аристокрация - я от Перник, я от Драгоман, я от Полски Тръмбеш и Горно Нанадолнище. Общо взето и образованието им такова, защото иначе щеше да им просветне, че едновремешните тамплиери таквиз като тях са ги разпаряли, за да си топлят краката. Или по-добросърдечните са ги проскали в калта, за да минат по тях и да не си калят ботушите. Белите чаршафи /и то в някои от случаите със съмнителна белота и чистота/ просто ги карат да изглеждат като избягала група от отделението по циклофрения към местната психиатрия. Наличието пък на жени забавлява всички, поне малко запознати с историята. Защото единствените жени около тамплиерите са били шафрантиите, макар и принципно да са се обричали на безбрачие. Ама ние си имаме Бай Ганьовки - тамплпиерки.

И рицари и рицарки, разбира се. То, рицарите принципно ги изобразяват на кон. На бас, че всеки втори Бай Ганьовски тамплиер тук би скършил гръбнака на който и да е рицарски кон, ама да не издребняваме, и аз не съм фиданка, но пък и не се развявам по бял чаршаф и с меч, да отбележа! Само да отбележа, че на тия с мечлетата /не искам да изпадам във фройдистки размисли какви комплекси избиват/, ако им шибна два шамара, ще изцапат чаршафите!

В правителството Бай Ганьо е във вихъра си. Куролация на алангро, значи, да знаете! Докато не сте видели Просто Киро и Главната Мутра да си говорят, нищо не сте разбрали от цървулщина и какво е искал да каже лирическия герой на Алеко.

Ма, да си кажем правичката, всички са маскари. И тамплиери, разбира се. Тук таме и по някой рицар и рицарка с цървул и бял чаршаф.

Бе я по-добре да си остана плебс, че като гледам рицарите, като цар Калоян ми идва да взема едно дърво.....

Елена Гунчева-Гривова

6 Коментара

Червената шапчица

преди 2 месеца

Ще ти дам аз на теб Полски Тръмбеш и Горно Нанадолнище. Да си имаме уважението... щото ние сме цетъро на рицарките - тамплиерки...

Коментирай

не сме ние како сийке

преди 2 месеца

Казваха ни преди че сме 100г назад и 45 встрани а то... 1100г назад и 2000км встрани. Рицари-идиоти, крадци, и мошеници, и селски боклуци, и пейзани, и парвенюта, и измет до измета, мила моя майнольо. Навремето ги въдворяваха или в затвора или в лудницата. Девиациация на едно безредие.

Коментирай

Сенека

преди 2 месеца

Съвременна презентация на Криворазбраната цивилизация. Напред ли отиваме? Назад ли се връщаме? Спектакъл ли е това? Сън ли е?

Коментирай

Доктор "Ох боли"

преди 2 месеца

Тия са смешни, но каквото и да ми говорите, кат Желю и желевица втори няма и няма да има. Тези селяци строшиха всички рекорди. Имам една снимка на ЖелЮ с Ран Ът, на когото той, измисления първи български президент се покланя. Казват, за мъртвите или добро или нищо, но за тази креатура просто не мога да се сдържа. Па и щерка му една "убавица", та и "умница"...ха-ха!

Коментирай

Генчо Гунчев

преди 2 месеца

Жена - рицар? Мъж с ръст 1,60 - рицар? Помак - рицар? Каквото им всичкото, такова им е рицарството!

Коментирай

Бай Иван

преди 2 месеца

"Белите чаршафи /и то в някои от случаите със съмнителна белота и чистота/ просто ги карат да изглеждат като избягала група от отделението по циклофрения към местната психиатрия. " Елена ти си велика! Всичко написано от тебе по-горе е точно в десятката! Смял съм се с глас! Колко точно си ги изрисувала тези сноби! Прявят се на велики рицари, но сигурно и от мишка биха напълнили гащите повечето от тях!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.