БИТ И ДУШЕВНОСТ НА БЪЛГАРСКИЯ УМНОКРАСИВИТЕТ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/bit-i-dushevnost-na-balgarskiya-umnokrasivitet/145095 SvobodnoSlovo.eu
БИТ И ДУШЕВНОСТ НА БЪЛГАРСКИЯ УМНОКРАСИВИТЕТ

 

Принципно умнокрасивитетът на България живее по жълтите павета. И е роден там!!! На тези, които ясно си спомнят как умнокрасавецът или умнокрасавицата е дошла с едно сакче от Долно Нанагорнище и е преспала с половината си професори, за да си взем изпитите, ще кажа, че са ганьовци и завиждат. Умнокрасавецът се е прилепил към някоя партия или движение, където имат кинти, сложил е шалче около дръгливото вратле /къде Ентелектуалец без шалче!/ и се  опитва да говори и действа така, че да  му плащат, без да работи. Работата е ганьовска работа, него мама не го е раждала да работи, той е над тия неща.

Умнокрасивите принципно мразят Русия. Знаят, че ако не се беше разпаднал социалистическия строй, такива като тях щяха да ги карат да работят /ужас!/ и да ги върнат на село /два ужаса!/.  Освен това, за да мразят Русия, дават кинти и медийно внимание. А умнокрасивитетът е отраснал още като ембрион под светлината на  прожекторите и камерите. Лиши го от медийно внимание и ще се спаружи като маруля, пратена от баба му Тота от село по Еконта, която той не е отишъл да си вземе, защото не иска да се знае, че има нещо общо със село. И не яде прости салати, а само айсберг и селъри. Само простаците ядат маруля. 

Умнокрасивитетът много харесва различните. Колкото по-различни от нормалното, толкова повече ги харесва. Харесва много и хора от далечна чужбина, дошли тук, незнайно защо. Колкото по-тъмни, толкова по-добре. Някак си умнокрасивият усеща, че да се помага на бели хора /извън украинците/, принизява усещането и не е много ок за кинтите, които трябва да получи. Умнокрасивитетът харесва ЛГБТплюс и 54 пола. Тръпне в очакване синът му да си направи операция и да  му стане дъщеря. Другото е ганьовска простащина, а той не иска да има нищо общо с тая работа. Ходи и на прайдове, хем да оплакне око, хем да си заработи кинтите, хем да се успокои, че има много изчанчени като него.

Умнокрасивитетът принципно се срамува от България, простотии като народно творчество, носии, песни, хора, занаяти, обичаи и т.н.  Ма толкова ли не можахме като народ да измислим нещо като Хелоуин, а то някакви селски простотии като Лазаровден и Баба Марта. Умнокрасивитетът много иска да е роден във Версай, със златна лъжица изотзад. Долно Нанагорнище е срамно петно в иначе кристалната му биография.

Друго, от което умнокрасивитетът се срамува, е родата. Примерно от тати от ДС или мама партиен секретар. Срам, голям срам. Ама връзките и имотчетатата ги успокояват. Обясняват, че мразят комунизма, докато живеят в апартамент, който партията е дала за заслуги на мамка ми и тати им.

Умнокрасивитетът принципно е пропускал уроците по география и незнайно защо смята, че България трябва да ходи в Европа. Питайки ги къде е сега България, обясняват объркано, че още тук има комунисти /явно родителите им/ и това пречи да сме истинска европейска държава. Ама то вече 35 години сме умнокрасива демокрация. Тук обаче те проблем не виждат.

Умнокрасивитетът обича кинти. Не обича да работи обаче. Кинтите е, защото е умен и красив. И подкрепя правилните каузи, за които му се дават кинти.

Единствен проблем на умнокрасивитетът е, че наближава време, когато кинтите ще спрат, самолетите ще излетят /без него/ и тогава......ех, тогава!

Елена Гунчева-Гривова

5 Коментара

Мирмидон

1 day before

Абсолютно вярно, с изключение на това, че жълтопаветниците искат децата им да си сменят пола, те искат нашите деца да го направят.

Коментирай

Гост

1 day before

Четох, четох и ми се яви сглобката на ППДБ, ГЕРБ и ДПС -Ново начало. Що ли така?

Коментирай

Emigrant

1 day before

Моите уважения към г-жа Гунчева: пак точно в "десятката". Интересно, каква категория избиратели ще гласуват за тях. И как и с колко ще са били стимулирани за да закарат задните си части до урната. Дълбоко се надявам, но май ще е напразно, "Юнак Балкански" да се събуди от летаргичния си сън, и да гласува за който и да е, но не за корпоративната партия.

Коментирай

Emigrant

1 day before

Моите уважения към г-жа Гунчева: пак точно в "десятката". Интересно, каква категория избиратели ще гласуват за тях. И как и с колко ще са били стимулирани за да закарат задните си части до урната. Дълбоко се надявам, но май ще е напразно, "Юнак Балкански" да се събуди от летаргичния си сън, и да гласува за който и да е, но не за корпоративната партия.

Коментирай

Injun Joe

19 hours before

Преди броени дни един такъв умнокрасив (и доста поодъртял) даде фира баш на сцената у едно село! "Аз не съм комуниииист и никога няма да бъъъъдааааа....."! Ама иначе него, свръхрепресирания, страдалеца нещастен, по соца ми каканижеше по радиото буквално във всяко предаване, всеки ден!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.