Благ пост: Николина Ангелкова влезе във фирма на мултимилионера Валентин Златев

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/blag-post-nikolina-angelkova-vleze-vav-firma-na-multimilionera-valentin-zlatev/123116 SvobodnoSlovo.eu
Благ пост: Николина Ангелкова влезе във фирма на мултимилионера Валентин Златев

Николина Ангелкова, тунингованата бивша министърка на туризма, се присъедини към Съвета на директорите на "Тера Уей Инвестмънт Груп" АД. Компанията принадлежи на небезизвестния мултимилионер Валентин Златев. Вписването е отразено в Търговския регистър на 17 ноември тази година.

"Тера Уей Инвестмънт Груп" АД е собственик на хотелите на Валентин Златев, а предишното й име бе "Агрохолд" АД. В съвета на директорите също са включени Лъчезар Тодоров (дългогодишен ръководител на туристическия му бизнес), Мартин Ганев (бивш заместник-генерален директор на "Лукойл България"), Влади Калинов (бивш директор на ДНСК и бивш началник на Дирекция "Контрол на строителството" в Столична община), Пламен Качамаков (бивш финансов директор на RIU Hotels за България и Югоизточна Европа) и Стилиян Илиев.

Въпреки това не е ясно какви конкретни задачи ще изпълнява Николина Ангелкова в компанията на Валентин Златев. Пиар екипът на бившия ръководител на "Лукойл България" заяви, че частни фирми нямат задължението да разкриват информация за лицата, с които сътрудничат, техните позиции и договори. В социалните мрежи Ангелкова не спомена своето участие в "Тера Уей Инвестмънт Груп" АД, но се представя като лектор, адвокат и инвестиционен съветник.

Тази компания е едноличен собственик на друга фирма на Валентин Златев - "Тера Тур Сървиз" ЕООД, която е управлявана от Лъчезар Тодоров и включва всички хотели на бизнесмена.

Важно е да се отбележи, че Николина Ангелкова е концесионер на морския плаж Свети Влас - Болницата, след като договорът за концесия беше подписан на 23 април 2018 година, по време на министерстването си. През този период бяха предоставени апетитни концесии на бизнесмени, свързани с групировки от 90-те години, като СИК и ВИС 2. Оттогава никой министър на туризма нямаше смелост да провери концесиите.

Източник: narod.bg

 

5 Коментара

Иван Пеев

преди 4 месеца

Чудесна новина, при това с право на коментар. На кого му пука на к?ра за Ангелкона или Златев? Защо не подволявате коментар под сописката за пребит българин от цитанин? ВРеме е да запомните едно: америкаците приложих върху негрите засоните на роботиката и сег вещата при тях са поносими. Време е и ние да приложим законите на роботиката въру циганите и да се успокои страната. Който не го желае - да се гръмне сам!

Коментирай

Червената шапчица

преди 4 месеца

Хутите в Йемен си имат съпруги. Дали Николинка не е хутка на някой хут....

Коментирай

П. Василев

преди 4 месеца

Пуснете коментарите под статията на Милена Върбанова "УНИЗЕНОТО ЛИЦЕ НА БЪЛГАРИЯ" !!! Стига сте крили ЦИГАНСКИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ и ЦИГАНСКИЯ ГЕНОЦИД над българи, повече от 30 години !!! Унгарският ЦИГАНИН -Дьорд Шорош ли Ви плаща, за да криете истината ???

Коментирай

Малиййййй

преди 4 месеца

не щь,таквьз крусота.

Коментирай

Георгиев

преди 4 месеца

Аууууу,страшно е.Работата,де.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.