Болници и пациенти пропищяха от комунистката Мими Виткова. Докторката ще вдига здравните вноски на бедния народ

Шефката на частен фонд прибирала в джоба си по 2 милиона на година. Цери се в скъпи швейцарски клиники и пет пари не дава за родните лекари и медсестри

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/bolnici-i-pacienti-propishtyaha-ot-komunistkata-mimi-vitkova-doktorkata-shte-vdiga-zdravnite-vnoski-na-bedniya-narod/54183 SvobodnoSlovo.eu
Болници и пациенти пропищяха от комунистката Мими Виткова. Докторката ще вдига здравните вноски на бедния народ

Шефката на частен фонд прибирала в джоба си по 2 милиона на година. Цери се в скъпи швейцарски клиники и пет пари не дава за родните лекари и медсестри

Бунт срещу безочието на д-р Мими Виткова зрее в медицинската гилдия. Комунистическата издънка и бивша здравна министърка този път си е навила на пръста да вдигне здравните вноски на бедните и болни българи. Това заяви самата тя в едно от многото си (и ако вярваме на вътрешна информация, най-вероятно платени под масата) интервюта пред национална телевизия. За да реализира пъкления си замисъл, шефката на фонд “Доверие” редовно се натрисала в здравното министерство и в кабинетите на водещи партийци от всички цветове. Идеята й вече изправи на нокти синдикалисти и работодатели, които едвам успяват да удържат народното недоволство. Гневни са и медиците, които отказват да я наричат своя колежка, защото според тях тя отдавна е продала лекарската етика в името на печалбите.

 

Д-р Виткова ръководи частния здравен фонд “Доверие”, който отдавна бил изгубил доверието на съсловието. Болниците масово отказвали да работят с частната фирма на ексминистърката, тъй като, по думите им, тя не покривала допълнителните дейности, извършвани от тях. Логично 90% от лечебните заведения били прекъснали контрактите си, ако вярваме на хората в бели престилки, застанали пред микрофона ни.

 

Фондът на Виткова плащал едва по 10 лв. за преглед, което било на половина по-малко от НЗОК и чиста подигравка с лекарския труд. Дейностите, които фонд “Доверие” покривал също тънели в мъгла, макар че от друга страна дружеството сключвало тлъсти договори с шефове на фирми за допълнително здравно осигуряване на служителите.

 

“Мими Виткова напада частните болници макар самата тя да е представител на частна фирма. Има печалби от по 2 млн. лв. годишно, но никой не знае какво плаща и къде го плаща. Откъде има пари Мими Виткова? Иска безплатно здравеопазване, а генерира свръх печалби чрез здравното застраховане”, не й остава длъжен столичен медик, който буквално излезе от кожата си след последното й тв участие. Негов колега - доктор, пожелал анонимност по обясними причини, пък използва медията ни за да попита: “На какви пари “Доверие” застрахова клиентите си? Какво им покрива? Колко пари им взема? Този фонд буквално краде чрез профилактични прегледи. Плаща по 10 лв. на лекар, а формира печалба по 2 млн. на година”.

 

Заради дебелите си връзки по високите етажи на властта, Виткова имала навик да пуска проверки от МЗ на болници и доктори, които си позволявали да я критикуват открито. Намирала си абсурдни поводи да праща инспектори в лечебниците. Така вместо да помагат на хората, медиците били принудени по цели дни да пишат обяснения. Накрая, разбира се, нарушения не били откривани, но напрежението в гилдията растяло от ден на ден.

 

Въпреки критиките към работата си, очевидно Мими Виткова се справя повече от блестящо с финансовите дела. Нейни близки подшушнаха, че при най-малкото неразположение, дъртата комунистка хващала самолета за Швейцария. Там тя била обгрижвана от доверени лекари в скъпа частна клиника. На същия лукс се радвали членовете на семейството й, които отдавна били плюли на родното здравеопазване, отдавайки предпочитание на елитни процедури в странство. Може би е време ДАНС и МЗ да се разровят по-дълбоко в документацията на фонд “Доверие” за да получат пациентите яснота от къде бизнес дамата има средства да живее толкова нашироко, гневят се здравни работници.

Източник: crimesbg.com

4 Коментара

Иван Пеев

преди 1 година

Сега е виновна Мими Виткова за нуждата от увеличаване на здравните вноски. А когато Иван Костов, без при наличие на издънен зравен бюджет реши да "приватизира" здравната система? Хайде, представители на Б(д)есните партии, признайте си, голямата вина лично другаря Костов за сриването на здравната система. Да припоня ли неговата "приватизация"? Опрощават се държавните дългове на закъсалите предприятия за да могат да се продадат. Някой да оспори? Така бюджета и по-специално - здравния, остана без стотинка!!! Премахване на търговският статут на здравните заведения и спиране на достъпа на частните здравни заведения до парите на НЗОК. Това е началното решение, но без вдигане на здравните вноски, няма да има здравеопазване в страната.

Коментирай

Зелена брада

преди 1 година

"ГЕРБ предлага 1.4-те млрд. лева, които бяха взети от бюджета на здравната каса по време на тяхното правителство от малката постна пица Симеон Дянков и отишли по сметките на върхушката на ГЕРБ, сега да се изплатят от нашите пари във фискалния резерв." Къде са милионите на Виткова, къде са милиардите на ГЕРБ.....

Коментирай

Зелена брада

преди 1 година

Кажи де мисирко Ива Николова!

Коментирай

Да, бе

преди 1 година

Мимкова и Виткова да не е направила Ко& Сие с оная фондация, дето краде парите за лечение на децата?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.