БОРБА ЧРЕЗ ДУМИ

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/borba-chrez-dumi/120794 SvobodnoSlovo.eu
БОРБА ЧРЕЗ ДУМИ

В статията си "Следизборно общество на умрелите велосипедисти" българският учен Петър Иванов назовава България "най-бедната, най-болната, най-покварената, най-корумпираната и най-нещастната в Европа". Не наричам автора "академик", защото откакто бледата спирохета Денков си присвои тази титла, тя се превърна в срамно клеймо, също както званието "професор" се превърна в попържня, откакто бе присъдено на шайка посткомунистически дегенерати воглаве с Дайнов.

Напълно съм съгласна с изводите на г-н Петър Иванов. В множество мои текстове огласявам същите заключения - със същата болка. В статиите си "Преклонете се пред Андрешко", "Катарзис", "Не ги интегрихме..." проследявам и причините за стремглавото българско падение. Днес ние представляваме апатична оциганена сган, изтляваща под връшника на няколко десетки хиляди еничари - ненаситни търбуси, които са с единия крак на Бахамските острови, а с другия продължават да ни мачкат.

"Успелите българи" зад граница не се различават по манталитет от "неудачниците", тихо умиращи в родната земя. Манталитетът е един и същ, без разлика дали се трупат долари в сметката или левчета под възглавницата. Демонът, на който и  едните и другите се кланят, е един и същ. Нищожният брой български майки, бутащи бебешки колички, бабите и дядовците, разхождащи по едно внуче по главната улица, присмехулно ми подхвърлят: "Аз искам детето ми да е добре. За нищо друго не ми пука! За съдбата на България и на света сте се разврякали вие, които нямате деца! Не ме интересува дали ще ме пишат родител 1 и 2, аз искам детето ми да има най-важното в живота!"

О, неразумни и юроде, кое е най- важното в живота? С тоя скотски "светоглед" българските мадони сами хвърлят отрочетата си на дръвника. Да оставим факта, че аз "нямам дете", защото зверската действителност в нашата страна го изтръгна от ръцете ми и го хвърли в гроба. Кой ви каза, че участта на вашите деца ще бъде по-различна?

Чета, че Пикочният мехур, както наричам случайника Росен Желязков, заемащ най-високия пост в "парламентарната република", вчера безусловно е оправдал действията на хунтата на Нетаняху. Оправдал е убийствата на почти 11 хиляди ( според занижената статистика ) цивилни палестинци, 5 хиляди от които са деца! "Израелски братя, ние сме с вас!" С кого по-точно си бе, подлого? Самите евреи въстават срещу режима на Нетаняху, но в България никой не скача срещу  унизителните думи на поредния Роско, комрометиращи всички хуманни идеи, които страната ни е защитавала в миналото. Никой не крясва: "Нищожество, как смееш да говориш от името на българския народ?"  

Та народът ни винаги е бил на страната на онеправданите - затова се вдигна и спаси повече от 48 хиляди евреи през Втората световна война. Част от които днес му се отплащат с върховна благодарност - "майната му на православието", което ще рече ни повече, ни по-малко: "майната й на България"! 

Десарите, соросоидите, мутрите ( названията на партиите и посоките  ляво, дясно - нямат никакво значение ) които управляват колонията по свирката на посолствоТО, т.е. на ционизма, продължават да лапат и дъвчат плътта на България. Некрофилска, вампирска лакомия, защото държавата вече е труп, в който циркулацията на кръвта е спряла. Трупът нетърпимо вони, вампирите, които го разкъсват, също вонят на мърша. Реалността е сюрреалистична, хорърът като жанр е безсилен да я претвори.

Тия дни мой приятел ме попита: "Не си ли уморена, не ти ли писна да се бориш?" ( макар че аз се "боря" само с думи, други инструменти нямам ).

Да, уморена съм. Страшно съм уморена, макар да съзнавам, че истинската битка тепърва започва. Понякога се питам не е ли по-добре тя да се състои без скромното ми участие. Питам се не е ли време да се върна и аз към личния си битовизъм, към занемарените парични проблеми, към липсата на елементарни средства за живот. Та аз в продължение на 34 години съществувам под линията на бедността. Мерките за сиромашия не ме ловят - така дълбоко под тях се научих да оцелявам. Изхабих речника си, таланта си, дните си - да се боря с черния въртоп от мерзост, завлякъл България на дъното. Изчерпах търпението си да бъда обругавана от лумпените - с помийни сквернословия, на които образованият човек не може да отвърне и се принуждава да ги преглъща.

Но не мога да спра да пиша и да се боря чрез думите. Не заради днешния пошъл българин, гаврещ се със самия себе си. Той е кауза пердута. Нямам никакъв морален дълг към него - след като той няма никакви морални задължения към себе си. Аз продължавам да се боря заради великите българи от миналото. Заради нашите царе, воини, духовници и светци. Заради тези, които основаха и съградиха  България. Заради тези, които я възкресиха след петвековно отсъствие от картата на света. Заради Паисий и Раковски. Заради Левски и Ботев. Заради Бенковски и Волов. Заради Кочо Честименски. Заради "сватбите със свободата". Заради Батак и Перущица. Ако днес българската държава изчезне, това ще означава, че свръхчовешката енергия  на нейните титани е разпиляна напразно. Ще означава, че свещената им кръв е проляна напразно. Ще означава, че техният живот и тяхната смърт са били напразни. Ще означава, че те са се принесли в жертва пред олтара на Отечеството, не заради най-великия идеал, а заради безсмислена химера. 

Ще погребе ли, ще обезмисли ли днешният оскотял българин цялата история на България? 

Ето това не мога да приема. С това не мога да се примиря. Срещу това ще се съпротивлявам докрай с малките сили, които ми е дала природата. И с микроскопичните възможности, които ми е оставил на разположение моят незавиден социален статус.

Но тези, които променят обществата, никога не са били милионери, нали? 

Нашият Бог, Христос, се е родил в обор, а не в палат - и е положен в ясла, а не в златна люлка.

"По-лесно камила ще мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Царството Небесно".

Чудя се как въпреки това Предупреждение Свише и въпреки съзнанието, че текат последните дни на световния Порок, ненаситните твари продължават да грабят и да трупат кървави богатства. Само след пет години тези "богатства" ще струват по-малко от ланската шума.

Важното е как ще изживеем тези последни пет години. Важно е с какъв товар ще слезем в гроба. Исус казва:

"Не си събирайте съкровища на земята, където молец и ръжда ги разяждат и където крадци подкопават и крадат; а си събирайте съкровища на небето, където нито молец, нито ръжда ги разяждат и където крадци нито подкопават, нито крадат; защото, където е съкровището ти, там ще бъде и сърцето ти".

Днес това ви звучи смешно, мизерници, но в близко време ще ви зазвучи страшно.

Съвременният българин е нещастен не защото няма пари, а защото няма Бог. Няма съзнание за Родина. Вижте с каква несъкрушима вяра умират палестинците. Те вече нямат нищо материално, дори децата им са отнети. Но са по-щастливи от нас. И несравнимо по-човечни.

Защо толкова лесно хлътнахме в капана? Защо поехме друма на кривдата? Защо се омотахме в тая безпътица? В цитираните текстове "Андрешко" и "Катарзис" правя опит да отговоря на тези въпроси с "исторически" доводи. Но най-прав е учителят Дънов, който твърди, че в България се изпращат пълчища адски души и земята ни ще бъде полигон на последното сражение между ада и Рая.

Аз се надявам в момента на моята смърт да мога да кажа на Господа: "Живях за България. За истинската, за вечната България. За България, каквато Ти я сътвори и каквато я виждаше в Твоите предначертания. Борих се за нея с едничкото оръжие, което си ми дал, Боже - думите. Уморявах се, но Ти ми вдъхваше бодрост, силите ми се топяха, но Ти ми даряваше нови. Правих каквото трябва, пък нека бъде Твоята воля"!

Какво повече е нужно на човека, когато удари сетният му час?

Милена Върбанова

62 Коментара

Дурочок

преди 5 месеца

Заставам зад твоите думи.

Коментирай

Дурочок

преди 5 месеца

Заставам зад твоите думи.

Коментирай

ВЪЗРАЖДАНЕ е патерица на шайката ГЕРБ и петата колона ДПС

преди 5 месеца

В статията си "Следизборно общество на умрелите велосипедисти" българският учен Петър Иванов назовава България "най-бедната, най-болната, най-покварената, най-корумпираната и най-нещастната в Европа". БАНИ-"академикът" не казва цялата истина - подмандатната ни територия е най-ограбената и най-разрушената страна в ЕС.

Коментирай

ВЪЗРАЖДАНЕ е патерица на шайката ГЕРБ и петата колона ДПС

преди 5 месеца

В статията си "Следизборно общество на умрелите велосипедисти" българският учен Петър Иванов назовава България "най-бедната, най-болната, най-покварената, най-корумпираната и най-нещастната в Европа". БАНИ-"академикът" не казва цялата истина - подмандатната ни територия е най-ограбената и най-разрушената страна в ЕС.

Коментирай

Диди

преди 5 месеца

Всяка статия на Милена е брилянтна. Поклон, Милена , за позицията и за твоята неуморна работа.Само тебе да чета ми стига.Страхотна си.

Коментирай

Вили

преди 5 месеца

Къде ли е бил този буен патриотизъм докато авторката 20 години е работила като прислуга в Швейцария?

Коментирай

Констанца

преди 5 месеца

Милена, Милена, колко си права и колко боли от тази правда! Но ти си налучкала пътя - от Истината, която изповядваш, по-велика е Любовта, но тя твърде често е корав залък за нас... особено в нашето шибано световно и българско време. Ако нещо може да те утеши поне малко - не си сама, има и други светлинки в мрака, а нали знаеш, че заради един праведник Господ пощади цял град!

Коментирай

Някакъв

преди 5 месеца

Милено, спри да мърсиш със обидни думи българите. Аман от обидни думи.Имаше конференция на антиглобалиски клуб- висши учени, бивши заемащи висши длъжности политици, военни , културни дейци от цял свят , мисля , че и днес продължава, но ми хареса нещо , от едно изказване , което е моят отговор към те: ,,Има хора, чието мозъци са разбити. За тях нашето минало е отвратително , а нашето бъдеще- е управляван упадък. .Посланието ми е просто. ..КАК, СМЕЕШ?! НЯМА ДА ОТКРАДНЕШ БЪДЕЩЕТО НА СИНА МИ!,, Не си позволявай да наричаш мен и българите МИЗЕРНИЦИ. Българите ще намерят Бог в душата си! И ще се борят !

Коментирай

Някакъв

преди 5 месеца

И ти,че ,оскотяла си била в чужбина , не се приравнявай към всички ни. Позор е това, което си написала, България е там , където има и един българин, който се чувства такъв!

Коментирай

Някакъв

преди 5 месеца

И що сте хлътнали в капана да ви питам? Що сте скачали като маймуни за банани( както казвате) ? Щото сте допуснали някакво емоционално състояние, екзалтиране замъгляващо мисълта! Престанете вече да се оревавате, щото ми писна! Сега пак не виждате, че Възраждане се бори за националните интереси! Утре пак кой ще ви е виновен?! Плюйте, заклеймявайте всеки, който не е съгласен с вашите виждания( щото с годините се вижда докъде стигна България , уж с начетеността и борбата ви) Спрете да обиждате народа и като не виждате перспектива, то поне не омърсявайте тези ,които я виждат и се борят !

Коментирай

Някакъв

преди 5 месеца

Иванов, ела на себе си и стига се ,,възторгва,, Цитирам: ,,..Вижте с каква несъкрушима вяра умират палестинците. Те вече нямат нищо материално, дори децата им са отнети. Но са по-щастливи от нас. И несравнимо по-човечни.,, Това ,като човек изучавал психология ,говори за ..проблем. Не изкам да коментирам , защото смятам ,че се опитвам да се държа като хуманист, каквито са убежденията ми...

Коментирай

Доброглас

преди 5 месеца

Четейки думите Ви, г-жо Върбанова, в съзнанието си Ви виждам като в литографията на Николай Павлович „Обединена България“... Само че в нея и трите жени са приведени и плачат, „обединени“ в страданието… Бог с Вас и с целия човешки род, който търси Божията Светлина!

Коментирай

Доброглас

преди 5 месеца

„И ще чуете за войни и за военни слухове; но внимавайте да се не смущавате; понеже тия неща трябва да станат; но това още не е свършекът. Защото ще се повдигне народ против народ, и царство против царство; и на разни места ще има глад и трусове. (…) Но всичко това ще бъде само начало на страдания. (…) Понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее. Но който устои докрай, той ще бъде спасен.“ (Матей 24:6-13)

Коментирай

Андрей К

преди 5 месеца

Привет, Милена. Не можах и аз да се въздържа да коментирам, след като прочетох този текст. Да,в България в момента са си дали среща много тъмни и много светли души. Затова битката е доста тежка... Българите са оцелели хиляди години, както добре знаеш, така че не се притеснявай толкова много от поведение, отношение, нрави и т.н. Да, голяма световна катастрофа, катаклизъм е възможно да има до пет години. Но, нашата най-важна задача, на хората които може да мислим самостоятелно, включвам и себе си, е да преведем възможно най- леко и безопасно хората през тези турболетни времена. Помисли върху този въпрос. Така че България няма да загине, въпросът е да не страдаме много, да не бъдем наказани много... до степен, да не ни се живее повече. Животът продължава, ще продължи и след 5 и след 50 и след 500 години и т.н.

Коментирай

Жена

преди 5 месеца

Ужасяващо е,ако е истина обаче.Не влизайте във въртопа на новините за смърт,не че тя не съществува,но е преувеличена хилядократно от медиите и това е целта им,да жигосат всяка ранима душа с кръста на библейския проект.Да не се товарим с повече вини от нашата -лична.Та, кой може да провери истинността на тежките думи на Дънов - от дъното на каква душа идват такива слова, да ни сразяват пак и пак?Все ние ли сме най-черните?Само ни програмират такива.Екзалтацията,независимо с какъв знак и цвят е,се явява вкусна напитка за незнайни същности.Да не ги поим и храним.

Коментирай

Жена

преди 5 месеца

Ужасяващо е,ако е истина обаче.Не влизайте във въртопа на новините за смърт,не че тя не съществува,но е преувеличена хилядократно от медиите и това е целта им,да жигосат всяка ранима душа с кръста на библейския проект.Да не се товарим с повече вини от нашата -лична.Та, кой може да провери истинността на тежките думи на Дънов ?!- От дъното на каква душа идват такива слова, да ни сразяват пак и пак?Все ние ли сме най-черните?Само ни програмират такива.Екзалтацията,независимо с какъв знак и цвят е,се явява вкусна напитка за незнайни същности.Да не ги поим и храним.

Коментирай

До Андрей К.

преди 5 месеца

Не давай акъл на Милена . Свали си маската. Сороски вълк в овча кожа. Навсякъде сте плъзнали, да унищожите всичко читаво и борбено. Толкова долна продажна пасмина,тръгнал да поучава и да "превежда" .

Коментирай

Борис

преди 5 месеца

"Възраждане се бори за националните интереси!" Г-н "Някакъв"или по-скоро "Никакъв"! "Възраждане"се бори за НИ както свиня с тиква или Боко-тиквата със сглобката.Вярвайте си колкото щете в Костя-ПеПейкин и т.н."Възраждане",но не разнасяйте проказата на всякъде.Ако не сте разбрали,че те са пълни демагози,лицемери и продажници,означава,че сте бахчевански кон.Стойте си в жалка емиграция и не се мешайте в нашите, български работи!

Коментирай

Борис

преди 5 месеца

Госпожо Върбанова,как е баща Ви?Оправи ли се от "херпес зостер"?Цяло медицинско чудо е,че на тия години го е пипнал!

Коментирай

Приятел

преди 5 месеца

Милена, Вие сте с най-високия морален статус, а това е най-висшия статус на човека. Тревожим се заедно с Вас, срамуваме се и се ядосваме от безсилието си и се прекланяме пред най-светлите ни герои, до чиято висота днес не можем да се изкачим.Прислуга може да бъде наречен само този, който си е продал ума за пари или когато ''моралът'' му подкрепя този, който изби/ избива милиони по света за собствената си икономическа изгода/ паразитиране. ''Някакъв'' е в бесовито-еуфоричен епизод, оставяме го да му отмине и не мъ обръщаме внимание.

Коментирай

Борис анти копейката

преди 5 месеца

Борба с думи без дебела гьостерица е като да биеш сянката на душманите.

Коментирай

Доброглас

преди 5 месеца

Няма друг автор тук, чиито статии да са последвани от толкова коментари, при това преобладаващо добронамерени, както Милена Върбанова. Дано не съм проводник на изкушението в тщеславие, но само този факт трябва да дава надежда на всички ни, че сред българите мнозина са жадуващи за Истината. И пак ще цитирам С. Бекет от „В очакване на Годо“ (с извинение, че повтарям изчезнал коментар): „Да, в този огромен хаос едно-единствено нещо е ясно: (…) Ние сме дошли на срещата и толкова. Не сме светци, но сме дошли на срещата. Колко хора могат да се похвалят с това?“

Коментирай

Борис

преди 5 месеца

"Старият Иванич приседна на прага,подуши цървулите си и чак се опияни"!И аз така,като чета "творенията" на врачанската списователка!А Вие,които се опиянявате ставате за кашмер!

Коментирай

Борис

преди 5 месеца

"Старият Иванич приседна на прага,подуши цървулите си и чак се опияни"!И аз така,като чета "творенията" на врачанската списователка!А вие,които се възторгвате , ставате за кашмер!

Коментирай

Христина

преди 5 месеца

Към Борис. Когато си говно, единственото което може да направиш е да смърдиш.

Коментирай

Борис

преди 5 месеца

"Към Борис. Когато си говно, единственото което може да направиш е да смърдиш." Христинке,за себе си ли говориш или така си смърдиш?Подмивай се по-често!

Коментирай

Борис

преди 5 месеца

"Към Борис. Когато си говно, единственото което може да направиш е да смърдиш." Христинке,за себе си ли говориш?Един съвет-подмивай се по-често!

Коментирай

Борис

преди 5 месеца

"Към Борис. Когато си говно, единственото което може да направиш е да смърдиш." Христинке,за себе си ли говориш?Един съвет-подмивай се по-често!

Коментирай

Борис

преди 5 месеца

Госпожо Върбанова!"Борис"не е ник,а истинското ми автентично БЪЛГАРСКО ЦАРСКО ИМЕ с което се ГОРДЕЯ и не се крия като оръфляка от "Възраждане"-"някой си"или по-скоро-"никой си"!А "старият Иванич" е цитат от едно велико произведение,което Вие вероятно?сте чели! И един съвет -не се вслушвайте много-много на тези,които Ви венцехвалят!

Коментирай

Борис

преди 5 месеца

Госпожо Върбанова!"Борис"не е ник,а истинското ми автентично БЪЛГАРСКО ЦАРСКО ИМЕ с което се ГОРДЕЯ и не се крия като оръфляка от "Възраждане"-"някой си"или по-скоро-"никой си"!А "старият Иванич" е цитат от едно велико произведение,което Вие вероятно?сте чели! И един съвет -не се вслушвайте много-много на тези,които Ви венцехвалят!

Коментирай

Доброглас

преди 5 месеца

Всичко е съвсем закономерно: във века на лъжата трудно са приемат думите от дълбините на сърцето. Но и осмиването и отричането си имат своята роля – да пазят от тщестлавие, в което и най-добродетелният рискува да падне. Борис, хубаво Ви е името, навярно страдание ви е привнесло горчивина… Мир Вам!

Коментирай

Борис

преди 5 месеца

Доброглас!Прав сте!Лъжата,демагогията,лицемерието и подлостта ме карат да страдам за това,че не мога да взема "Солнцепек"и да ги затрия от лицето на България!А като цяло,живея в мир със себе си и съвестта си.Все пак някога!когато имаше държава БЪЛГАРИЯ,съм допринесъл с нещо,макар и малко за това,да се наричаме с гордост БЪЛГАРИ!

Коментирай

Тони

преди 5 месеца

Единствения адекватен в коментарите тук е Борис. Върбанова е въздух под налягане. И както някой е отбелязал по-горе, къде е бил великия и патриотизъм докато е слугувала 20 години в чужбина. Патос и думи всеки може да лее, и какво от това. Въдица за наивници, същата е като Костя Пепейкин.

Коментирай

До Тони

преди 5 месеца

За примитивен мозък,на Борис коментара е най-адекватен. Ами свържете се и си хортувайте.Не сме длъжни да ви четем простотиите. Глупави,невежи хора...

Коментирай

Тони

преди 5 месеца

Както е известно само 20% от хората са мислещи и интелигентни. В случая тук тези 20% са представени от Борис и мен. Факт. За останалите е овчата радост.

Коментирай

Тони

преди 5 месеца

Както е известно само 20% от хората са мислещи и интелигентни. В случая тук тези 20% са представени от Борис и мен. Факт. За останалите е овчата радост.

Коментирай

До Тони

преди 5 месеца

Простотията най-вече при наглостта прозира.

Коментирай

До Тонини и всички гербаджийски лелки

преди 5 месеца

Простотията най-добре прозира през наглостта и претенциите,

Коментирай

Борис

преди 5 месеца

Тони,20%трудно могат да налеят акъл на 80%дебили!Така,че,не се връзвай на простотиите им и ги подмини с мълчание и презрение!Те се самодоказват,че са ДЕБИЛИ!

Коментирай

Доброглас

преди 5 месеца

Интересно пък вие как живеете в илюзията, че обидите хранят душата. Пробвайте с доброто, резултатът ще ви изненада. Защото хюбрисът не е по-добрата форма на съществуване (от онази, която наричате „дебилност“), но е действително труден за надмогване. А с него как се споява народ и държава?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.