Бойко Ноев: Гебрев е един от най-големите оръжейни бизнесмени в Европа

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/boyko-noev-gebrev-e-edin-ot-nay-golemite-orazheyni-biznesmeni-v-evropa/112346 SvobodnoSlovo.eu
Бойко Ноев: Гебрев е един от най-големите оръжейни бизнесмени в Европа

Емилиян Гебрев е ръководител на организирана престъпна група вече шест години. Той е един от многото случаи на „дела на трупчета". Това каза бившият министър на отбраната Бойко Ноев в предаването „120 минути" по бТВ.

Той определи Гебрев като един от най-големите оръжейни бизнесмени в Европа. „Заедно с държавните предприятия „Сопот" и „Арсенал" неговите фирми, правят България сред първите държави по производство на боеприпаси в Европа. Значението на България за НАТО и ЕС е огромно", категоричен бе той.

Веществените доказателства, които са събрани по случая „Гебрев", се унищожават, заяви Ноев. „Делата се прекратяват. Снимки на взривовете са унищожени някъде из МВР. Доказателства са унищожени някъде из МВР", заяви той.

„Причината за тези взривове е, че тези, които извършват тези действия се чувстват безнаказани. България е едно място, където могат да правят каквото си искат. Тези хора, които са доказани със своето присъствие около взривовете и отравянията, са оперативни работници на руските служби. Нищо от тях не се разследва", посочи Ноев.

Бившият военен министър коментира и решението на кабинета да изтегли Инвестиционната програма за модернизация на Българската армия, подготвена от служебния кабинет. По думите му военният министър Тодор Тагарев е прав, като е поискал да я изтегли, заради срещата на НАТО.

„Проблемът не е, че е изтеглена, а дали ще бъдат осигурени ресурси за изпълнението. Ще ми се да бъда оптимист, но едва ли ще бъде изпълнена", заключи Ноев.

Според бившия министър на отбраната вее сме свидетели на постепенен упадък на Русия благодарение и по причина на войната, която Путин започна. „Както и Пригожин казва, паричната не е денацификация, не е заплаха от Запада, а да се плячкоса и разграби държавата от олигарси", заяви Ноев.

Според него развитието на ситуацията в Русия ще бъде неблагоприятно. „Това, което ще се случва там, трябва да бъде сдържано. Нямаме шанс, ако не сме активна част от НАТО и ЕС. Президентът вижда това нещо", подчерта Ноев.

cross.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.