БПЦ за предстоящия гей парад: Противопоставяме се на опитите грехът да се налага като норма и ценност в българското общество

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/bpc-za-predstoyashtiya-gey-parad-protivopostavyame-se-na-opitite-grehat-da-se-nalaga-kato-norma-i-cennost-v-balgarskoto-obshtestvo/136439 SvobodnoSlovo.eu
БПЦ за предстоящия гей парад: Противопоставяме се на опитите грехът да се налага като норма и ценност в българското общество

Отнасяйки се с пастирска загриженост, отговорност и отеческа любов към всички - противопоставяме се на опитите грехът да се налага като норма и ценност в българското общество. Това написаха в свое изявление от Светия Синод на Българската православна църква по повод предстоящия „София прайд“.

Ето пълния текст на позицията на Светия Синод:

Скъпи чеда на Светата ни Църква,

На 22 юни, когато православните християни отправят молитвен зов към Всеподателя Бога за своите починали близки и се молят за упокоението на душите им, за поредна година в София – градът на Божията премъдрост, ще се проведе т.н. „София прайд“. В деня, когато спомняме своите починали, ще станем отново свидетели на публична демонстрация на греха и приемането му като начин на живот.

Неведнъж Светата Църква е казвала, че съвременното общество, откъснало се от християнските си корени, за наше съжаление, подменя разбирането за основни ценности като любов и свобода. Да обичаш човека обаче, да го цениш и уважаваш не означава да премълчаваш и да бъдеш равнодушен, ако той е поел по лъжовен или пагубен път.

Затова отнасяйки се с пастирска загриженост, отговорност и отеческа любов към всички – противопоставяме се на опитите грехът да се налага като норма и ценност в българското общество.

Молим Всеподателя Бога, Който не иска смъртта на грешника, но да се отвърне от пътя си и да бъде жив (Йез. 33:11), да даде покаяние и вразумление на всички, да им прости съгрешенията и да ги спаси по Своята велика милост и човеколюбие.

trud.bg

6 Коментара

лъгъбътъ извращения

2 months before

ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, @сен агофците, дайнофците, стоян михалефци, антоанета цонефа, мартин димитрофците, илиян фасилефците, ге0рги б0р!с0ф ге0ргиеф (боец), любомир алам@нофци, емил с0к0лофци, димитър гърдефци, георги ганефци, армани сбърканяни, хаджигенофци, рошен офшорнелиеф, момчил дойчеф, крум бездаркоф и 5тър фитаноф, создормон прасе и банкянската тиква! Но не се забравя лена б0р!сл!в0ва - 4000 жрица на агресора сащ са върлите поддръжници на лъгъбътъ извращенията в България! Да не забравяме, че Свинян ПеефСАЩски също е за тези "ценности"/извращения! Трябва да изгоним американския и англииския посланици, те са врагове срещу християнството!

Коментирай

КОМЕНТИРАЙ

2 months before

След 1990 година и сега сме под сащническо робство, сащ ни заробиха, сащ докараха джендеризма тук, скандалният кирил петкоф пък работи срещу България и вече иска да ратифицира 52 пола и в България! България е на българите, България не е на урода сащ, нито България ще е на американските агенти/шпиони, продали се, за да ги има на показ! България е християнска страна! В България има САМО ДВА ПОЛА! В България бракът е само между мъж и жена! В България има традиционни семейни ценности! Народът на България не иска хомосексуалните евроатлантически/джендератлантически извращения на урода сащ!

Коментирай

фак ю, сащ

2 months before

Американският посланик трябва да бъде незабавно изгонен от България, а България трябва да прекрати завинаги дипломацията със сащ!

Коментирай

ИСТИНСКИ ШОК за християнска България

2 months before

ИСТИНСКИ ШОК за християнска България. Скандалният ристю иван0ф призова за масово посещение на гей парада: Ако искаш да си гад, иди на гей парад!

Коментирай

Американският посланик трябва да бъде незабавно изгонен от България, а България трябва да прекрати завинаги дипломацията със сащ!

2 months before

Аааа, не така! Безработицата веднага ще скочи. Що народ ще остане на ръцете на работещите да го храним. НПО-тата и тям подобни ще оквичат орталъка, че демокрацията е в опасност.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.