БРАВО! Кьовеши удря любимката на ПП Саша Безуханова за ядливите чаши за кафе за 2,5 млн.

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/bravo-kyoveshi-udrya-lyubimkata-na-pp-sasha-bezuhanova-za-yadlivite-chashi-za-kafe-za-25-mln/116134 SvobodnoSlovo.eu
БРАВО! Кьовеши удря любимката на ПП Саша Безуханова за ядливите чаши за кафе за 2,5 млн.

Бизнесдамата от Перник Саша Безуханова, която през последните години лансира всевъзможни екопроекти, се забърка в грандиозен скандал през миналата седмица. Тя се оказа едновременно жури оценител, както и част от една от фирмите, които вземат милиони от държавата по Плана за възстановяване. Свързана с Безуханова компания печели с „иновация“, която е позната отдавна в цяла Европа – ядливи съдове, каквито има и в някои български ресторанти.

За този проект пловдивската фирма „Кълфи“ ООД ще бъде финансирана с 2 541 903 лв. от Плана за възстановяване. Любопитното е, че иновациите от другите страни са за проекти, свързани главно с модернизирането на болници и нови технологии в медицината.

Нашият пернишки случай при всички положения ще стигне до европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, пише „Филтър“. Организации и юристи се канят да сигнализират европрокуратурата, твърдят два различни един от друг източника на вестника.

Безуханова, очевадно свързана с измамниците от ПП, коментира скандала във фейсбук, че с парите щяла да развива производствен капацитет на световно патентован продукт от България, който имал висока добавена стойност. А това щяло да е съществен принос към бюджета и авторитет на държавата ни.

„Заучени фрази, които целят да заблудят хората и да прикрият конфликт на интереси“, коментират независими наблюдатели.

В „Кълфи“ ООД дял от 18,72% има дружеството „2625 Кепитъл“, а в „2625 Кепитъл“ 10,84% се държат от г-жа Саша Безуханова-Йорданова.

„За хората с добри идеи светът е с отворени врати. Ние ги искаме тук. Да допринасят за просперитета на България“, аргументира се нелепо Безуханова.

Затова с хора като назования Васил Терзиев (кандидат-кметът на София от ПП-ДБ също има дял в „2625 Кепитъл“) били инвестирали лични пари в най-рисковата начална фаза на развитието им и отделяли много време да им помогнат да проходят в бизнеса и да се утвърдят.

„Не става въпрос морално или неморално е, спазени са всички правила. Проектите са оценявани от различни институции, няма как да забраним на всеки, който е имал никакви контакти с един или друг, да участва в конкурси“, коментира одиозният премиер Николай Денков факта, че фирми, приближени до „Промяната“, получават милиони от Плана за възстановяване.

Самата Безуханова казва в своя защита, че че „12-те стартиращи компании, които получават финансиране от Министерството на иновациите и растежа с ресурс по Плана за възстановяване и устойчивост, са минали през сериозна селекция от независими водещи европейски експерти на три кръга в рамките на най-значимата Европейска програма за нова икономика.

Нарочената за бизнесдама перничанка е основател на Move.bg. Разказва, че платформата се ражда с енергията на протестите през 2013 година, „формално те бяха вълна на манифестирано несъгласие с порочните практики на управление. За мен обаче този не-режисиран протест беше колективното пробуждане на българите за смяна на модела на развитие в държавата. Реших да създам организация, която да среща           събудените за промяна и да утвърждава тенденциите и практиките за градивен живот в свят с изцяло нови икономически модели“, пише глупотевините си Безуханова.

10 години по-късно част от този нов, справедлив и модерен свят се оказват ядливи чаши за кафе, финансирани с 2,5 милиона лева. Това си плаче за незабавна прокурорска намеса, коментират възмутено хора от бизнеса у нас.

Източник: narod.bg

4 Коментара

Ивайло Кирков

преди 7 месеца

Какво "Браво!", какви 5 лева !?!? У нас има публични разкрития за откраднати стотици милиони, но т.нар. Европейска Прокуратура удря не големите босове с куфарчета и чекмеджета, а образно казано - само дребните джебчии. Руснаците имат много подходящ израз за такава работа - "показуха".

Коментирай

Бахой

преди 7 месеца

Такива като Въздуханова отдавна трябваше да са в затвора.

Коментирай

Баба Злата

преди 7 месеца

Заглавието е тъпо и подвеждащо - всичко е предполагаемо, текстът е от типа "À дано, ама надали", евтина работа. По-добър източник са сценаристите на Слави, които кометираха случая преди дни.

Коментирай

Борис

преди 7 месеца

Цялото т.н."разследване"ще стигне до междукрачието на безухата перничанка,която много умело се възползва от това междукрачие!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.