Цените на морските атракциони си остават високи за българина

В Гърция цените са двойно по-високи

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/cenite-na-morskite-atrakcioni-si-ostavat-visoki-za-balgarina/139218 SvobodnoSlovo.eu
Цените на морските атракциони си остават високи за българина

В Гърция цените са двойно по-високи

Морските атракциони са пълна доза забавление на плажа за деца и младежи. И това лято туристите са готови да платят, за да си доставят доза адреналин, с която да разнообразят скучното излежаване на пясъка в тежките жеги.

 

Оказва се, че сред най-търсените забавления са разходка с джет, водни ски или пък да яхнеш надуваем делфин, банан, фламинго… Но въпросните забавления, не са никак евтини, макар тази година цените да са надолу.

Сред най-търсените атракциони в Слънчев бряг, са джетове, парасайлинг и екстремно преживяване върху надуваем банан или диван, теглен от моторна лодка. Ако искате да се повозите на надуваем банан, ще трябва да се бръкнете 30 лева за 15 минути. На другите места разходката е 10-минутна за около 20 лева. Това забавление се харесва най-вече на децата, на които родителите са принудени да угодят.

 

Ако обаче искате да се насладите на разходка с джет, ще ви излезе по-скъпо – цената е 110 лв. за 15 минути, за 20 – 120 лева, а за 30 – 180 лева. Именно поради тази причина атракцията си я позволяват най-запалените.

 

Полет с парасайлинг пък е на цена от 150 лева за един човек и 180 за двама, но мераклиите са по-малко, тъй като става дума за силно екстремен спорт. Издигането и кацането се извършват от и върху борда на специална лодка.

 

На плажовете, които са по-ветровити, летовниците биха могли да се насладят и на уиндсърфинг. В Созопол например това удоволствие ще ви струва 80 лева за 2 часа, може да получите и инструктор. Гмуркането също набира скорост по родните плажове и ще ви струва около 90 лв. на човек, с включена екипировка и задължителен инструктаж от професионалисти.

 

В сравнение с Гърция, която все по-често бива избирана от мнозина за дестинация за лятната почивка, българите все по-трудно могат да си позволят водните забавления. В южната ни съседка цената на разходка с банан е 25 евро на човек, срещу 30 в Слънчев бряг. Най-ниската цена за джет там е 100 евро, докато у нас сумата е наполовина по-ниска.

 

По време на жегите аквапарковете са особено желано място заради предлаганото разнообразие от всевъзможни игри накуп. За целодневен престой във воден парк цените са между 65 и 78 лева за възрастен като цифрите варират според датата на посещение. За малките деца, високи под 130 см. таксата е между 51 и 58 лв. като храната и напитките се плащат отделно.

 

Най-масовото и съответно най-евтино плажно удоволствие остава разходката с лодка. Приятното преживяване се харчи по 15-20 лева за 30 минути. Толкоз излизат и така популярните в миналото водни колела.

Източник: Уикенд 

2 Коментара

darkaveng

1 month before

Щом видиш източника на сия информация - и вярваш, вярваш???? Дали? Щото по нашето лайноморие е "супер", че даже и "дупер", затова опашките към Гърция ама хич и съвсем ги няма! Анадънму?😀

Коментирай

Турист

1 month before

Минавам случайно покрай аквапарка до Поморие. Цените на билетите и допълнителните задължителни неща след като влезеш, за половин ден, са като посещение в Дисниленд в Орландо за цял ден. И какво има в този аквапарк? Две водни пързалки и обслужващ персонал с неразбираем диалект. Да, ама не! Закривайте си територията, ще направите услуга на самите себе си.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.