Чудовищни разкрития за схеми и кражби, далавери и корупция

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/chudovishtni-razkritiya-za-shemi-i-krazhbi-dalaveri-i-korupciya/120019 SvobodnoSlovo.eu
Чудовищни разкрития за схеми и кражби, далавери и корупция

Чудовищни разкрития за схеми и кражби, далавери и корупция. 

Ние си пишем. Те не четат. 

Ние ги разкриваме. Те не разследват. 

Ние ги питаме. Те не отговарят. 

Темида в България не е с превръзка на очите. Тя е с избодени очи, изтръгнат език, откъснати уши. 

Грозно е. Но е истина. 

Вижте какво става напоследък. Александър Йоловски - министър на ведомството, което има критично важна роля за честността на вота - е пазен от охрана. Защо? Защото Кирил Петков го е заплашвал и той се е почувствал застрашен. Това е разказал министърът в Комисията за противодействие на корупцията и в Софийска градска прокуратура. Освен това е обяснил как Кирил Петков и Божидар Божанов са го притискали да уредят свои фирми за едни 640 милиона лева. 

Всеки ден по 3 пъти питам прокуратурата: извикани ли са на разпит Кирил Петков и Божидар Божанов. Отговор? Не! Защо, бе?!

Принизиха държавното обвинение до комичен сериал на гаражна телевизия. Отдавна е така. От времето на Сотир Цацаров. 

Значи, единственият път, когато Кирил Петков беше извикан на разпит - това стана, защото Радостин Василев се беше оплакал, че го е заплашвал, след като серийният ренегат огласи “оня запис” от среднощното заседание на НС на ПП. После Руди Гела се отрече и всичко по вода потече. Просто за кратко време епилираният женомразец се порадва на компанията на мускулестите охранители от НСО. 

Ако и сега извикат Кирил Петков, само защото Александър Йоловски се е стресирал от въпроса: “Ти деца имаш ли?!”, а пък после министърът се отрече от думите си … аман от тези бутафории и перверзии. 

Кирил Петков и Асен Василев трябва да бъдат извикани на “Черковна” за газа, за посредниците, за фактурите на “Газпром”, за оръжейните сделки, за дерогацията, за “Лукойл”, за “Божурище”… за какво ли още не. 

Жална ни майка. Законът е ширпотреба. Правосъдието е за лична употреба. Парите са главен прокурор и върховен съдия. Справедливостта е окована в мазето на Съдебната палата.

П.П. От прокуратурата ми отговориха: нищо няма да казваме преди изборите. Та вие нищо не казвате и след изборите! Може би затова препускаме от избори в избори.

Соня Колтуклиева

4 Коментара

хамалин

преди 4 месеца

на бааааааааатеЙбойку ехото

Коментирай

хамалин

преди 4 месеца

на бааааааааатеЙбойку ехото

Коментирай

чекмедже

преди 4 месеца

Ние протестираме срещу жестокоста тъпчат ни най-жестоко и безцеремонно с пачки евра и кюлчета злато.

Коментирай

Чичо

преди 4 месеца

От какво се отказа Руди Гела не разбрах, но разбрах колко и е болно на Сончето, че е отказал да и прави ала-бала с миризливката!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.