Д-р Цветеслава Гълъбова: По дълбоко неморален и престъпен начин скрепиха тази коалиция

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/d-r-cveteslava-galabova-po-dalboko-nemoralen-i-prestapen-nachin-skrepiha-tazi-koaliciya/111300 SvobodnoSlovo.eu
Д-р Цветеслава Гълъбова: По дълбоко неморален и престъпен начин скрепиха тази коалиция

Според мен не може да има управление без доверие. Потребността да изпитваш доверие е базисна човешка потребност. Във всички отношения, които влизаме - лични, обществени, политически - доверието е абсолютно необходимо. 

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Националната психиатрична болница и член на „Левицата“.

Управлението ще бъде изключително трудно и изпълнено с много компромиси. За някои ще научаваме, за други няма. Ще бъде управление, маркирано от много скандали. Има много предпоставки за това.

 

Наясно сме, че до това управление се стига след много компромиси, свързани със зависимости. А зависимостта в политиката е много рисков фактор за вземане на неправилни и вредни за народа решения. Твърде много хора се оказаха доста изцапани.

Какво означава експертно правителство - тези министри може да не са политически лица, но изпълняват определена политическа програма.

Изтеклите записи показаха един престъпен начин на мислене. Думите са облекло на мисълта. И по един дълбоко неморален и не по-малко престъпен начин те скрепиха тази коалиция.

Президентът не можеше да остане безучастен към това, което чухме. Не можем да го обвиним, че разединява нацията и да прескочим повода, заради който изказва тези думи.

Протестиращите пред президентството са избирателите на ПП и ДБ. Знаете колко е трудно човек да признае, че е постъпил глупаво. Много лесно такъв човек може да бъде насочен в друга посока и да му бъде посочен друг враг, както се прави от ръководствата на ПП и ДБ и да им се каже „ето президентът е виновен“. Но пилците се броят на есен.

„Левицата“ ще продължи да използва всички законови форми за изразяване на несъгласие с това правителство. Рисковете от това правителство са много повече от ползите.

Вижте цялото интервю във видеото.

https://euronewsbulgaria.com/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.