ДА ГЛАСУВАМ, ОЗНАЧАВА ДА ЛЕГАЛИЗИРАМ ЕДНА СГАН, ПЪРВО ДУШЕОТСТЪПНИЦИ, А ПОСЛЕ РОДООТСТЪПНИЦИ!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/da-glasuvam-oznachava-da-legaliziram-edna-sgan-parvo-dusheotstapnici-a-posle-rodootstapnici/53966 SvobodnoSlovo.eu
ДА ГЛАСУВАМ, ОЗНАЧАВА ДА ЛЕГАЛИЗИРАМ ЕДНА СГАН, ПЪРВО ДУШЕОТСТЪПНИЦИ, А ПОСЛЕ РОДООТСТЪПНИЦИ!

Приятели ме кандърдисват да гласувам.

Да съм дал своето „не подкрепям никого“, дори и да не симпатизирам на никого.

Така било по-добре, отколкото да отказвам да застана пред урната.

Не, драги мои, не считам, че е по-добре.

Уважавам мнението на всеки и още повече правото на гласуване, но в легализирането на избори, които за пореден път възпроизвеждат и утвърждават една лъжа, няма да участвам.

Считам това за недостойно.

Понякога си задавам въпрос, кое би било по-добре – поредно, некадърно редовно правителство или продължение на нефелността в правоохраняването и политиката на президентския избор и предприемчивите му съветници?

И не знам защо, все виждам този ентусиазъм на политическия ни напън като юнашко хоро…, ама голо…

Толстой е написал, че политическо изменение на социалния строй е невъзможно.

Изменението е само нравствено, вътре в човека.

Но по какъв начин ще тръгне това изменение?

Никой не може да знае за всички, но за себе си всеки го знае.

И в нашия свят всеки е загрижени за това изменение по отношение на всички, само не по отношение на себе си.

Да ми простят тези, които възнамеряват да се хванат за поредното „голо хоро“, затворили очи за извратеността в него.

Да гласувам, означава да легализирам, с процента на гласувалите, една сган, първо душеотстъпници, а после родоотстъпници.

И като казах „голо хоро“, наблюдавам една дама и друг неин, върл поддръжник, цитират учебник по родинознание за 6-ти клас, какво учели 12 годишните деца за половете.

И всичко това се лее в телевизионен диспут, на който всеки един от тази политическа сган моли за подкрепа.

Вашата партия, уважаема госпожо, от началото на т.нар демокрация е във властта.

Сега констатирате нещо, което „образованието“ е поместило в учебниците, а вие сякаш сте били за лимонада, а?

И сега искате подкрепа да го махнете, а пък другите ваши евроатлантически, партийни опозиционери, се чудят как да се наместят в този джендърски проблем, та хем да са удобни на народа, хем на мисионерската западна ценност.

Резил…

А на резил подкрепа се не дава, ако поне малко доблестта е останала да живее в нас.

Една друга партия, сред която имам много познати, а и хора, които считам за приятели, на по-предишните избори реши да обнови политическата ни сцена с нови лица – образовани, с езици, завършили едни от най-престижните университети в света.

Е, обнови я… наистина я обнови.

Разбира се, не без намесата на чужди фактори, които и сега ще си прихванат нещата изкъсо.

Хвала на службите им.

Предполагам (да кажем)… по-лесно се работи с „образовани“ продажници, които контролираш от години или пък са най-лесни за обработка с користните им амбиции.

На фона на това „политическо обновление“ се сещам за думите на Ричард Файнман:

– „Никога не бъркайте образованието с интелигентността, може да имате докторска степен и все пак да сте идиот.“

У нас идиотите вече се конкурират.

Ботев е казал: “Ученият човек не може да бъде роб.”

За жалост, образованието ни е съсипано до такава степен, че е трудно да се каже кое надделява в парламентаризма ни – учеността или робската, користолюбива психика.

С годините, вследствие на продължителната лъжа, хората вече не виждат връзката между своя гнет и участието си в една своеобразна форма на насилие.

Ако се огледаме проникновено във всичко, което ни е притиснало – у нас и около нас – ще провидим реално насилие, от което сме част – понякога с невежество, което най-лесно се подава на манипулация , а друг път с пасивност, която е лишена от надежда, но пък отворена за изгода.

Затова все повече се превръщаме в гласуващи, пасивни свидетели на тази духовна деградация, която яростно ни върти във вихъра си.

Малко са тези, които забелязват, че с годините политическата лъжа развива в себе си един непростим грях – лишава хората от вяра.

Това е върховната цел на идиота в политиката.

Достигне ли се до нея, хората могат да бъдат ръководени единствено и само от изгодата.

А човек, ръководен само от изгода, не може да бъде друго, освен лъжец или излъган – споделя един колос на руската класическа литература.

Затова, уважаеми, на подобно безнравствено, „голо хоро“, с идиоти, не бих се хванал.

Да чухте някой от тези, които сега искат подкрепа да се покае за нещо, което е направил или не е свършил през годините.

Искрено да се покае.

Не!

Те са идеални, по-велики от Господ и за всичко са виновни политическите им опозиционери или нещо друго, но не и те…

Повече от 30 години крах.

Сега едни и същи лица обясняват, че в това падение, всеки един от тях е Божи Ангел, на който не му е дадена възможността да се прояви.

Истинското покаяние се състои в това, да се отдалечиш от греха и да го възненавидиш, подобно на този, който казва:

„Мразя лъжата и се гнуся от нея (Пс. 118:163)“.

Тези, жадни за власт дами и господа, не просто не възненавиждат греха, а напротив, все по-страстно се отъркват в него.

Изборът ми е да не пригласям на тази лъжа, за което моля да ме извинят всички, на които това е неизгодно.

„Natura est semper invicta“

 – Природата е винаги непобедима, колкото и да се опитваме да я излъжем, надскачайки се с нея.

Рано или късно, тя винаги си взима своето.

Несъкрушима истина има в словото на Св. Паисий Светогорец, особено сега, в навечерието на поредния ни избор:

„Днес Евангелието е захвърлено на страна.

Беззаконието е обявено за закон, а от греха правят мода.

Всичко отива към разрушение, но последната дума ще бъде на Бог.“

Велин Хаджолов

бивш шеф на ОСА в ДАНС

afera.bg

15 Коментара

Иванов

преди 1 година

Много лош съвет даваш Велине. Така и не разбра, че участието на толкова много партии е един сценарии, който се диктува само от едно място и има точно определена цел, да откаже от гласуване НАИВНИЦИТЕ и да дойдат на власт отново доказаните ПОДЛОГИ. Ако не разлистваш чужди независими медии, гледай поне интервюто на Костадинов при Мартин Карбовски. Ако не виждаш никаква разлика между Коцето и Бойко, обигран лъжец и лакей, или между него и Кирето и Асенча, или Ристето Иванов и генерал Атанасов, ами не гласувай. Ние просветените не сме наивници и знаем, че в колонията България на Коцето никога няма да позволят да вземе властта, но това не означава, че съзнателно трябва да се правим на дебили и да стоим упорито в 80-те процента дебили. Аз Велине ще гласувам, защото съм като опълченец, който се бори и когато шансовете за успех са нулеви.

Коментирай

Наблюдател

преди 1 година

Това е статия от afera.bg. Веска Томова преди всеки избор пуска статия с подобен призив, или не гласувайте, или ходете за гъби, или се напийте безпаметно... Кого обсужва всъщност този призив? На първо място обсужва ДПС, партията, която поддържа нейния сайт и за когото работи Томова. Как? Просто е - когато българите не гласуват, а всички турци в Турция и у нас, заедно с купените гласове от Северозападна България бъдат пред урните - на 3 април ще осъмнем с ДПС като ВТОРА политическа сила. Това ли искате българи? ДПС "законно" да вземе властта? Продължавайте да вярвате на лъжепророци, които яхнали вашите страхове и предубеждения, отново ще ви вкарват в ада.

Коментирай

Наблюдател

преди 1 година

ПРОДЪЛЖЕНИЕ!!! На второ мято обсужва ГЕРБ и ПП/ДБ. Това са двете коалиции с най-много купени и корпоративни гласове. При ниска избирателна активност, тежестта на купения вот може да достигне дори 40%. Но ако гласуват 70% от избирателите, тогава купеният остава около 8 – 10%. Е, пак ли искате купените цигански гласове да определят бъзешето ви? На трето място, но първо по важност, целта на Козяк е сформиране на продажно правителство, което да превърне българите в пушечно месо. Искате ли да воювате българи? Само Възраждане може да защити България и затова гласувайте с бюлетина № 3.

Коментирай

Наблюдател

преди 1 година

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 2 !!! На четвърто място, при ниска избирателна активност възможността на малките и новосъздадени партии с неясен засега покровител нараства многократно. При висока активност ( например 4 млн. гласували) един депутат влиза в парламента със 166 666 гласа, а при активност от 2 млн. - един депутат влиза с 8 333 гласа. Разликата е ДВАДЕСЕТ ПЪТИ!!! И когато удобните малки партии, които са готови да подкрепят всекиго и за всичко напълнят парламента, тогава какви ще ги дъвчете? Но всички тези постановки опитните манипулатори не ви ги казват, те просто ви казват - не гласувайте. Побързайте да се отървете от влиянието на партиите на войната и гласувайте за Възраждане!

Коментирай

Дончо Денев

преди 1 година

Тук е пълно и с наивници и с ПАРТИоти, които повтарят едни и същи опорки, как Костадинов и "Възраждане" ще СПАСЯТ България! Тези глупости на търкалета се въртят постояно като латерна, защото има лапни шарани и защото мисленето е най-трудната човешка дейност! Костадинов е един политически популист и демагог, който не понася никаква критика от съпартийци и се е взел много на сериозно! От доста години Слави Трифонов и Мартин Карбовски му правят реклама, която е платена разбира се и всички се чувстват добре! От къде са парите за тази реклама и кой точно ги дава, това е много важно? В 47 НС "Възраждане" имаше 13 депутати, в 48 НС - 27 депутати и ако в 49 НС те са (45 - 50) човека, какво и как точно ще се промени политиката и живота в страната?! ------------- Никого не призовавам да гласува за ГЕРБ, за ПП-ДБ, за ДПС, за БСП или за някой от другите шмекери и шарлатани! ------------- Призовавам всички да бъдат РЕАЛИСТИ и да МИСЛЯТ!

Коментирай

хехе

преди 1 година

Иванов пак бълнува за любовника си Костадинов. На малко име ли му шушнеш докато ти го слага в партийната централа? Просветен бил, малее, жалка история. Просветен си в слагачеството на един селски джебчия.

Коментирай

А. И. П.

преди 1 година

Докато не беше бивш други песни пееше. Сега вече и мнение раздава. За толкова години няма нито един политик в затвора, защото такива ги пазят от доказателства.

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Дончо Денев, Хехе, не съм любовник на никого , само се учудвам на упорития, ортодоксален български ИДИОТИЗЪМ. Велинчо Хаджиолов ни кара да не гласуваме, Ченалова ни убеждава да гласуваме. Етническата партия ДПС върви към първото място и гледам какво щастие ЦЪФТИ, че пак можем да се върнем в турската държава, която сега вече ще ни пази от мръсните Рашки. Не простотия, а абсолютен дебилизъм, манипулиран с лекота от центъра на синегрията. Тези заплахи за бомби в училищата на предстоящите избори си имат АВТОР и цел, да не гласуваме, щото такива като Костадинов пък може случайно да оберат гласовете, и да не влезем в мечтания шенген и Еврозоната. Тогава какво правим??Пък може да премахнат и визите за САЩ .

Коментирай

Гошо

преди 1 година

Изборите са като конкурсите за работа красота мода и миски Печелят ги богопомазаните Затова трябва целият народ да се вдигне и го помете Избори ме помагат Кучето скача според тоягата

Коментирай

Гошо

преди 1 година

Изборите са като конкурсите за работа красота мода и миски Печелят ги богопомазаните Затова трябва целият народ да се вдигне и го помете Избори ме помагат Кучето скача според тоягата

Коментирай

Дончо Денев

преди 1 година

Иванов, Никога и никъде не съм писал, че ти си любовник или любовница на някого! Ти може и да си, аз обаче не знам и не твърдя такова нещо! Ако имаш проблеми със зрението върви на очен лекар, купи си очила и тогава пиши?! ----- Чукча - не читатель, чукча - писатель... -----Да те попитам накрая и теб - Ти кандидат ли си за ДУПЕтат от "Възраждане"??

Коментирай

Боян

преди 1 година

Вреден съвет в полза на партии като ГЕРБ, ПП, ДБ...

Коментирай

изи

преди 1 година

НЯМА ДА ГЛАСУВАМ И НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ НИКОГА ЗАЩОТО ИСТИНАТА НИ ВАДИ ОЧИТЕ ВСЕКИ ДЕН ЧЕРЕЗ ЛЪЖАТА !

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.