Да откупя ли Дунавското хоро? Държавата- думам ти дъще, сещай се снахо

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/da-otkupya-li-dunavskoto-horo-darzhavata-dumam-ti-dashte-seshtay-se-snaho/44282 SvobodnoSlovo.eu
Да откупя ли Дунавското хоро? Държавата- думам ти дъще, сещай се снахо

Да откупя ли Дунавското хоро?

Държавата- думам ти дъще, сещай се снахо.

Евгени Минчев

Не искам да изглеждам сноб или шегобиец. Ако е по възможностите ми, искам да платя авторските права завинаги или поне за определени български празници на Дунавското хоро. Аз не си падам много по него, нито ще ме вдигне да го играя когато и да било. Но има ли нещо, което е в полза на моите сънародници, малко неща могат да ме спрат да го извърша. Така, че – искам да преговарям за авторските права на това произведение и ако не мога лично да си ги позволя, каня ентусисти да ме подкрепят в качеството си на Организационен комитет. Напълно вярвам, че Дунавското е получило такава гражданственост, че то принадлежи на народа, разбира се, без да накърнява авторските права на наследниците. Предлагам своята финансова помощ за осъществяване на тази идея, а след това нека дружно изиграем хорото по площадите и в сърцата си.

Вратите са отворени, само оркестрите мълчат.

Допълнете този текст с коментар, ако желаете*

2 Коментара

Синята барета

преди 1 година

Сър Минчев , по същата логика би трябвало да се забрани и химна на България. Платени ли са авторски права ? Живеем в свят на абсурдите.

Коментирай

Ида

преди 1 година

Чудесно предложение. Подкрепям и дано успее да се осъществи. Като не можем иначе поне по капиталистически да се откупим.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.