Да си пиеш узото или да гледаш кино – кое е правилното

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/da-si-piesh-uzoto-ili-da-gledash-kino-koe-e-pravilnoto/139054 SvobodnoSlovo.eu
Да си пиеш узото или да гледаш кино – кое е правилното

Гара Елин Пелин гори, след като склад за фойерверки се запали и предизвика огромен пожар. Хората хукнаха да се спасяват, след като получиха съобщение от системата за предварително оповестяване, защото има бедствие. Съобщението беше за незабавна евакуация. И хората това направиха. Но не за системата за предварително оповестяване ще говорим, а за комуникацията между институциите. На мястото на инцидента веднага отиде вътрешният министър Калин Стоянов, който постоянно дава информация. Между другото, доста адекватно поведение, предвид голямото недоволство срещу него. Друг активен участник в говоренето бе и кметът на община Елин Пелин - Ивайло Симеонов. И от голямото надпреварване кой какво да каже, двамата влязоха в задочен спор кой как си върши работата.

„Слушаме доста анализи и коментари на кмета на Елин Пелин. Той си позволява да коментира кое и как е трябвало да стане. Аз искам да стане ясно, че този човек - по наша информация, е някъде дълбоко в Гърция. Вероятно на някой прекрасен плаж и го съветвам да си продължава да си пие узото там, да се маже по-често със слънцезащитен крем и да ни остави ние да си вършим работата. Нека не си нарушава почивката с всичко, което се случва тук", каза пред журналисти Калин Стоянов.

„Можем да кажем, че опасността е намаляла, но ситуацията не е нормализирана. Има остатъчни взривове, които смущават живота на хората“, каза по-рано кметът на град Елин Пелин Ивайло Симеонов. Той сподели още, че при подаването на сигнала за евакуация е настъпила паника сред хората, които не са знаели как да реагират, а за подаването на сигнала никой не е комуникирал с хората от общината.

Да, човешко е човек да си изпусне нервите понякога. И, да, сигурно е добре институциите да си помагат и да правят така, щото хората да не страдат, когато има тежък инцидент.

Но какво е лошото да си пиеш узото, че и каква е разликата, ако по време на тежък инцидент си на кино?

Или забравихме за киното.

16 ноември 2023 година
Първоначално протестът срещу ръководството на БФС трябваше да се проведе на самите трибуни на Националния стадион по време на футболния мач между България и Унгария. Но УЕФА, с помощта на БФС и МВР, обяви срещата за рискова, искаше да я премести в два други града, а накрая я насрочи за София, но без публика. Девизът на протеста бе: “Всички срещу Борислав Михайлов!“ Е, след няколко месеца Боби Михайлов вече не е президент на БФС, а го смени Георги Иванов – Гонзо. Имаше конгрес. Стана по правилата.

Но протестът преди мача с Унгария се превърна в мини улична война – имаше пострадали фенове, журналисти, полицаи. Тогава вътрешният министър Калин Стоянов не беше на улицата – в битката, а беше на кино. Вътрешният министър бил политическо лице, а главният секретар отговарял за сигурността. Това чухме тогава. Сега вътрешният министър пак е политическо лице - или пък не е, но е на терен и е пред медиите. Защо сега е, каква е разликата? Може и да си е взел поука, както се казва. Сега път кметът на Елин Пелин, който също е политическо лице и не е на терен в гарата, се оказа в Гърция – при узото. Каква е разликата…

Къде е по-добре за политическите лица, когато има криза – при узото или на кино…

А сега и фойерверки гледаме…

Калин Каменов

Автор във Fakti.bg

1 Коментара

Ххахахха

1 month before

Полицайчето назначено за министър за да изпълнява поръчки, се взе много на сериозно

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.