Дълго и настойчиво питах кой е завел Александър Николов при Слави Трифонов

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/dalgo-i-nastoychivo-pitah-koy-e-zavel-aleksandar-nikolov-pri-slavi-trifonov/52087 SvobodnoSlovo.eu
Дълго и настойчиво питах кой е завел Александър Николов при Слави Трифонов

Дълго и настойчиво питах кой е завел Александър Николов при Слави Трифонов.

Питах Ива Митева, Любомир Каримански, Пламен Абровски - не знаеха; Радостин Василев ми отговори така: “Това е въпрос за един милион долара!”

Най-сетне, на 6 декември 2022 г., преди началото на заседанието на парламентарната комисия “Джемкорп”, самият Александър Николов ми каза: “Заведе ме Иван Хиновски”.

Сетих се за това днес. Вижте какво говори пред БНТ Хиновски за Николов: “ Бих казал, че нарушенията му са много. Дали има конкретни икономически щети на "Булгаргаз", ще се види. Не е работа на министъра да се меси в корпоративните дейности на дружеството. Голямата грешка на Николов е, че е казал, че къса с руския газ, но през юли миналата година 100% от газа, влизащ у нас, е руски. Нямаме никаква диверсификация. Преки договори за закупуване на газ от търговци не са легитимно действие на Николов, трябвало е да обяви търг или да потърси газовата борса… А министърът има задължение да информира КЕВР за структурни промени в бизнес кейса на "Булгаргаз", но не го е направил".

Соня Колтуклиева

2 Коментара

Червената шапчица

1 year before

Журналистката Соня Колтуклиева се обръща към майка си – - Мамо, аз грозна и тъпа ли съм? - Не ми викай "мамо" пред хората.

Коментирай

Червената шапчица

1 year before

Преди 8 години аз първа попитах - Славиту, кажи бе, чалгар смотан, кой идиот ти натресе Сашо Кеша и Грозданчо? От сараите ли? Може би, Москва ти го изпратиха… Славиту, колко кинта гушна и от кого за твоята тв ----------Кой кретен назначи на работа в БНТ журналистката Йоана Левиева Сойер?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.