Дали в друго време подобно мълчание би било възможно?

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/dali-v-drugo-vreme-podobno-malchanie-bi-bilo-vazmozhno/125299 SvobodnoSlovo.eu
Дали в друго време подобно мълчание би било възможно?

Българската интелигенция отказва да осъди опитите на американската медия "Свободна Европа" да забрани "Аз съм българче".

Отказва да реагира и на идеята на военния министър Тагарев да се фалшифицират учебниците по история.

Къде са писателите, учените, художниците, режисьорите, актьорите? Къде са преподавателите и експертите от БАН?

Дали в друго време подобно мълчание би било възможно? 

Дори в години на най-мракобесна комунистическа цензура?

Дали, ако бяха живи, морални стожери като Николай Хайтов, Тончо Жечев, Божидар Димитров, Йордан Радичков, Радой Ралин, Николай Генчев, Илчо Димитров, отродителите щяха да безчинстват тъй нагло?

Българската интелигенция е изкупена с грантове и отдавна е абдикирала от мисията си да бъде имунната система на гражданското общество.

А Стефан Цанев даже ни убеждава, че по принцип бил против събарянето на паметници, но ПСА правилно е разрушен, защото...бил много висок и стърчал?! Това е нагледен пример за опортюнизма на скопената ни интелигенция.

Щом хората на духа не бранят традициите и артефактите, какво да очакваме от безпросветната маса, зомбирана от пропагандата на казионните телевизии и социалните мрежи...

Недялко Недялков

12 Коментара

#идиоти вън

7 months before

Нашенските квази умници могат да реват само за ПАРИ, то кинаджии, то певачики, то писарушки и да лъжат, че работят за Българската култура и в ползу роду. Да Одат да пасат овце, щото тези нашенски умници освен да плюват българския флаг и култура друго не прават. Та те се срамуват от българското.

Коментирай

"Интелигенцията", коя е тя и какво означава думата?

7 months before

Коги си "задавен" с "грантовае, съвестта ти ... спи и си почива! "Аз съм Българче", а че ко е туй? А, на Патриарха на Българската литература Иван Вазов стихотворение? Не, не мое да е вярно! Ма то то тогаз сглобкаджии-Идиоти не е имало, нито козяк, нито галя, ерго - не е имало кой да показва "правий път"! Та затова и го е написал! Но сега ... сега е друго, ние сме "евроатлантици (викат го сюлейман пуси, ленче-кремче, миндю и други, знайни и незнайни "heroes", б.а)! Та затова, за да се приобщим към ... нещо си! Пфу и "ентелегенция"! Та не "ривете" коги дойде време и ви пратят у киреча, където и ви е мястото ...! Анадънму?

Коментирай

Майна

7 months before

Недялко, чак ми е смешно как си описал българския народ- ,,интелигенция,, и ,,безпросветна маса,,.. Ти към коя категория си..? Започнете да се замисляте върху ..Мисленето си..Защото това, което демонстрирате е пълна духовна нищета..Това,бче някой не е имал достъп, не означава, че е ,,неинтелигентен,,..И при ,,социализма,, ( това е видно) и в сегашно време ,,интелигенцията,, явно е сформиран от удобен придворен персонал..Хайде да не се заблуждаваме, че това са най-великите дарования на народа.,, Най- издигнатите ,, да..Има и заслужаващи, но всички са били- обслужващи.Та ,толкова за това понятие..

Коментирай

фааас

7 months before

ИЗВЪНРЕДНО: Тагарев обяви: С нашите приятели от сащ решихме да забраним християнството в България! Ще закрием църквата! Това е хибридна пропаганда! Нашите приятели от сащ решиха да ги заменим с култ към еднополовата любов и да построим хиляди паметници в България, изразяващи еднополовата любов! Ще предложа на министъра на образованието в бърз порядък това да се отрази в учебниците. Нашите приятели от сащ ни заявиха да дестимулираме популацията на хора в България! Те ни предложиха да ни изпратят стотици хиляди афроамериканци оттам, които да подобрят българското ДНК и ние сме възхитени от тяхната добрина! Нашите приятели от сащ искат всяко българско семейство да бъде съставено от бял и от афроамериканец! Ние апелирахме това да бъде реализирано в кратки срокове, за да се интегрираме много по-страстно към атлантизма!

Коментирай

Червената шапчица

7 months before

Българската художествено - творческа интелигенция от певци, артисти, писатели, танцьори, музиканти и др. е група бездарници.

Коментирай

Червената шапчица

7 months before

Ignaz Bearth Schweiz​Gute Nacht Patrioten :)

Коментирай

Момчил Крумов

7 months before

Иван Вазов - Моите песни ... И аз на своя ред ще си замина, трева и мен ще расне над прахът. Един ще жали, друг ще ме проклина, но мойте песни все ще се четат. ... И много имена и лесна слава годините без жал ще изметат ил ще покрие плесен на забрава, но мойте песни все ще се четат. ... В тях зов се чуй за правда, за свобода, любов и благи чувства ги красят и светлий лик на нашата природа, та мойте песни все ще се четат. ... В тях вее на Балкана лъхът здрави и тайните хармоний му звучат, и гръмът на народните ни слави, та мойте песни все ще се четат. ... Във тях душата ми изля се цяла с най-скъпите си бисери, цветя, в тях всичко светло, ценно си е дала, във тях живей, звънти и тръпне тя. ... Не ме смущава див вой от омрази, не стряска ме на завистта гневът - спокойно гледам в бъдещето ази: там мойте песни все ще се четат. ... Те жив са отклик на духа народни, а той не мре, и дор сърца туптят от скръб и радост в наший край свободни, и мойте песни все ще се четат. --- Януари 1913

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.