Делян Пеевски: Проруската пропаганда е лош сигнал за евроатлантическите ни партньори

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/delyan-peevski-proruskata-propaganda-e-losh-signal-za-evroatlanticheskite-ni-partnyori/124149 SvobodnoSlovo.eu
Делян Пеевски: Проруската пропаганда е лош сигнал за евроатлантическите ни партньори

Сигнал до Министъра на вътрешните работи и председателя на ДАНС за незабавно установяване на това как на територията на България е допуснат да работи екип на забранената в ЕС телевизия “Русия 1” подава председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

За качените в платформата YouTube материали, заснети в центъра на София, алармираха бившият посланик на страната ни в Русия Илиян Василев и медийни публикации.

Приемам като провокация към правовия ред и зачитането на европейските ценности и санкциите срещу Русия, възможността екип на медия, забранена за излъчване на територията на ЕС, рупор на руската военна машина, да излъчва от центъра на София, се казва в сигнала на Делян Пеевски.

Изразявам остро възмущение от този акт, като настоявам ръководството на Министерство на вътрешните работи и ДАНС незабавно да извършат спешна проверка за установяване на обстоятелствата и фактите по този случай, подчертава Делян Пеевски.

Напомням, че Русия обяви България за неприятелска държава, а преди два месеца Москва изгони кореспондента на БНР, пише председателят на ПГ на ДПС. 

Очаквам ръководството на държавна агенция “Национална сигурност” да извърши проверка във връзка със своите правомощия и да изпълни своите задължения, като с действията си защити националната сигурност на страната и евроатлантическата й принадлежност, настоява Делян Пеевски.

Проявата на недостатъчна активност при подобни провокации е лош сигнал към нашите евроатлантически партньори, както и поставя под риск от влиянието на хибридните атаки обществения ред и застрашава сигурността и суверенитета на България, подчертава той.

Източник: blitz.bg

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.