Депутат от ДБ събира дарения за съд над журналист, за генератори за Украйна, но не и за пострадалите от наводненията българи

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/deputat-ot-db-sabira-dareniya-za-sad-nad-zhurnalist-za-generatori-za-ukrayna-no-ne-i-za-postradalite-ot-navodneniyata-balgari/111978 SvobodnoSlovo.eu
Депутат от ДБ събира дарения за съд над журналист, за генератори за Украйна, но не и за пострадалите от наводненията българи

Депутатът от ДБ Манол Пейков обяви кампания за събиране на дарения за дело срещу журналист, но не и за бедстващите хора в десетки градове в България, пострадали след наводенията, написа журналистът от СБЖ Къдринка Къдринова.

Същият депутат преди това беше събирал дарения за генератори за Украйна. Впоследствие снимки на българските генератори се оказаха публикувани от украинец в сайта за онлайн продажби OLX. Публикуваме коментара на Къдринка Къдринова във Фейсбук, една от малкото български журналисти, които дръзнаха да защитят своя колега:

„Трагедията с наводненията вади на показ колко разпаднала държава сме. И как отново хората са оставени сами в бедствие, което можеше поне да не е толкова жестоко, ако имаше реално отговорни управленски структури, които поне да си бяха извадили поуки от подобните досегашни стихии.

И най-важното – да поставяха на първо място именно грижата ЗА ХОРАТА. Но къде ти… Нещо Народното събрание да се развълнува по темата? Друг път! Там хитовите импулси са други.

Ето, чета, че пак оня депутат активист, който с все сили се старае да превърне парламента във фарсово позорище, се хвърлил в нов скеч. Взел да събира дарения за съдебно дело срещу журналиста Петър Волгин заради негов коментар във Фейсбук, който нещо раздразнил депутата и приятелския му кръжец. Ако въобще се намери съд, който да заведе подобно дело, то ще си е откровено посегателство срещу свободата на словото, естествено. И няма как да не свърши със срам за инициатора му.

За това предупреждават дори по-разумните привърженици на политическата тенденция, въздигнала смешника до народен представител, на които явно вече им идват в повече номерата му. Но той нехае и си упорства в своята паралелна вселена. Бих го попитала, като толкова го тегли да събира дарения, защо не пренасочи енергията са към помощи за пострадалите от наводненията. Обаче знам, че няма смисъл. Да се спасява всеки сам, както може. Че освен природните бедствия идат и други.“

https://obektivno.bg/

5 Коментара

Генчо Гунчев

1 year before

Мъжът на годината има вид на боклука на столетието! Или на педала на десетилетието!

Коментирай

dian

1 year before

Аве тоя няма ли най сетне да се постриже ,обръсне и окъпе ,че умириса форумчето !

Коментирай

Ива Ганева

1 year before

Днес се запитах, кой е най-противният депутат и веднага в съзнанието ми се появи образа на Манолчо. Има нещо сходно между мамин Манолчо и мамин Делянчо. И двамата са с известни майки. И двамата са заоблени и видни отвсякъде. И двамата са зле възпитани, нахални и безочливи. И двамата са изтъкани от комплекси и непрекъснато търсят поводи да се представят за велики. То и без друго ПП/ДБ и ДПС си приличат и се привличат, та и двамата техни представители са като две капки вода.

Коментирай

Опс

1 year before

Манолчовата мама с какво е толкоз известна?

Коментирай

Опс

1 year before

Манолчовата мама с какво е толкоз известна?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.