Депутати си осигуряват привилегии със стикери

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/deputati-si-osiguryavat-privilegii-sas-stikeri/127397 SvobodnoSlovo.eu
Депутати си осигуряват привилегии със стикери

Парламент и Министерски съвет с лепенки на колите

Знаците по стъклата нямат защита и не е трудно да се фалшифицират

Депутатите имат и карти за паркинга

Стикери на стъклата имат автомобилите на парламента и на Министерски съвет, коментираха пред “Труд news” депутати и чиновници в МС. Лепенките с трикольора и надписи Народно събрание и Министерски съвет са идея на администрациите на двете институции.

Стикерите нямат никаква защита и не е трудно да бъдат фалшифицирани. Освен това няма ясни правила, по които да се дават лепенките, които осигурявали привилегии при паркиране. Най-често шофьорите на такива коли избягвали санкции за неправилно паркиране, а често не ги глобявали и за нарушения на пътя. Немалко депутати също имали такива стикери, признаха народни представители. Всеки депутат има и ламинирана карта с името, парламентарната му група и номера на личния му автомобил. Документът осигурява достъп до паркинга на парламента.

Въпросът със стикерите на депутатските коли от няколко дни се коментира в социалните мрежи и медиите, след като се оказа, че “Мис Силикон” Катрин Йорданова има такава лепенка на стъклото на колата.

По Закона за движение по пътищата се наказва с 50 лв. глоба лепенка на предното или други стъкла, което е нерегламентирана - тоест не е нито за “Гражданска отговорност”, нито за преминат технически преглед.

Днес “по бърза писта” за едно денонощие е била направена и кръвна проба на Мис Силикон, който е потвърдила, че шофирала след употреба на кокаин, както показа и полевият наркотест.

trud.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.