Детето, което Мустафа Емин е искал да изкара от шоковата зала, е било с хеморагичен шок

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/deteto-koeto-mustafa-emin-e-iskal-da-izkara-ot-shokovata-zala-e-bilo-s-hemoragichen-shok/115981 SvobodnoSlovo.eu
Детето, което Мустафа Емин е искал да изкара от шоковата зала, е било с хеморагичен шок

"Призовавам министъра на отбраната Тодор Тагарев незабавно да уволни Мустафа Емин! Очаквам и незабавна реакция от министъра на здравеопазването Христо Хинков, с която да защити екипите на “Пирогов” и всички медици в България! В противен случай ще е кристално ясно, че за потулването на случая има натиск “отгоре”. Това написа Костадин Ангелов от ГЕРБ във фейсбук, след като се е запознал подробно със скандалния случай.

"Изисках и прочетох цялата документация по скандалния случай за действията на Мустафа Емин в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов". 

В документите пише, че г-н Емин е проявил “вербална агресия” и е “отправял заплахи като споменава за намеса от министъра на здравеопазването”. Поискал е “да се сдобие с имената на целия медицински персонал, участвал в прегледа и лечението на детето му”, “с цел да бъдат показани на министъра на здравеопазването”. По същото време същите медици са се борили за живота на дете с хеморагичен шок! Докато са провеждали ресусцитация в детска противошокова зала, “агресивен мъж е настоявал детето му да бъде прието незабавно”. Всички обяснения на дежурния медицински екип са идентични и доказват историята с факти. Описът от камерите в “Пирогов” също съвпада с написаното от медиците. В едно от обясненията се казва: “Моля, вземете мерки, така че да можем да работим, без да бъдем заплашвани с министри и хора, използващи служебната си власт.” Тъжно е, нали?! Цялата тази информация ще изпратя на депутатите от Комисията по здравеопазване и Комисията по отбрана", пише още Ангелов.

trud.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.