Диана Ковачева: Цената на газа в момента е ниска, а цената на парното се увеличава

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/diana-kovacheva-cenata-na-gaza-v-momenta-e-niska-a-cenata-na-parnoto-se-uvelichava/112031 SvobodnoSlovo.eu
Диана Ковачева: Цената на газа в момента е ниска, а цената на парното се увеличава

В предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ Диана Ковачева, каза че хората от наводнените райони имат нужда от помощ. „Проблемите от последното бедствие в Карлово все още не са решени. Хората търсят помощ, те са притиснати до стената особено в случаи като тези с бедствията. Но държавата трябва да бъде на място, тя трябва да даде помощ на хората да живеят нормално и бързо да се възстановят".

Аз все още получавам жалби срещу априлските сметки за парно, които са абсолютно нелогични, заяви Ковачева. „Въпросът с 1 юли наистина е сериозен за увеличение на ток и парно. Беше намалено ДДС-то, но сега отново ще се плаща 20% и това ще увеличи цената. Цената на газа в момента е ниска, а цената на парното се увеличава. Смятам че е абсурдно при ниска цена на природния газ, а хората да плащат в пъти по-високи сметки за парно.Сметките не отговарят на реалното потребление на всеки един човек. Хората трябва да си погледнат внимателно изравнителните сметки и да ги обжалват. Очакването, че сметките няма да са прогнозни все още не е факт".

Моето настояване е да бъде помогнато на хората да сменят топломерите, финансово да им бъде помогнато, защото това са едни суми от 300-500 лв., има хора, които не могат да си ги позволят, а са принудени, призова Ковачева.

cross.bg

1 Коментара

ввввиви

преди 10 месеца

Кариерата на омбудсман-ките мина и минава под знака ТЕЦ-ОВЕТЕ, с които никой не може да се справи!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.