Димо Гяуров: Навярно шефа на военното разузнаване на Украйна, а не съпругата е била цел на отравянето

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/dimo-gyaurov-navyarno-shefa-na-voennoto-razuznavane-na-ukrayna-a-ne-saprugata-e-bila-cel-na-otravyaneto/122070 SvobodnoSlovo.eu
Димо Гяуров: Навярно шефа на военното разузнаване на Украйна, а не съпругата е била цел на отравянето

Има и няколко служители на разузнаването, които са пострадали - вероятно става дума за охраната й. Според него отравянето може да стане по различен начин. Нищо чудно съпругът й да е бил мишената, а тя да е пострадала случайно. Така Димо Гяуров коментира отравянето на съпругата на шефа на военното разузнаване на Украйна.

Аз самият съм бил обект на интерес от терористичната организация "Хизбула" през 1998-99 г., но службите ни реагираха адекватно, призна за първи път Гяуров.

Той коментира и решението на МВнР Лавлов да преети над България: "Не виждам нищо скандално, че руският външен министър Сеггей Лавров ще прелети през нашето въздушно пространство за срещата на ОССЕ в Скопие, това е дипломатическо изключение. Полша и прибалтийските държави по традиция реагират остро, те са най-близко до Русия и се чувстват застрашени от нападение.", каза пред Нова тв бившият шеф на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров.

"Естествено, че можеше да не дадем разрешение, но не виждам смисъла. Дори по време на война разузнавачите разгоряват помежду си", уточни той.

В последните години ОССЕ беше блокирано от Русия, така че може да се търсят опити да се развърже възелът. От друга страна, ще има и много кулоарни срещи, каза той

frognews.bg

4 Коментара

Червената шапчица

преди 5 месеца

"Аз самият съм бил обект на интерес от терористичната организация "Хизбула" през 1998-99 г., но службите ни реагираха адекватно, призна за първи път Гяуров." --- Аре и този се направи на голям герой... А бе, дрисльо що не се разкараш с твоите анализи... тъпак като цветлин йовчев...

Коментирай

Мартин Пенчев

преди 5 месеца

Гяуров, Теб май май щеше да те отрови Антонина на Петър коня, щото ти е малък и мек! Глупак малоумен и продажник си, затова на площада трябва да ти ударят Сто (100) тояги на гол гъз!

Коментирай

бат пешо

преди 5 месеца

за Димо Гяуров питайте Б. Бонев...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.