Добро утро, животни! Нека шоуто на зоопарка започне сега!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/dobro-utro-zhivotni-neka-shouto-na-zooparka-zapochne-sega/123323 SvobodnoSlovo.eu
Добро утро, животни! Нека шоуто на зоопарка започне сега!

Две битови ситуации от тази сутрин ме накараха отново да се замисля за някои от причините за случващото се в България през последните години.

Първо прочетох един журналистически материал, според който високото кръвно налягане често било следствие от липсата на калий в човешкия организъм, а липсата на калий пък най-често предизвиквала „нередовно сърцебиене”.

И си викам: Ха! Еврика! Тея порове от върховете на държавата просто нямат калий! И именно затова им е нередовно сърцебиенето! Всъщност веднага ми просветна, че значима част от проблемите в държавата ни се дължат именно на нередовното сърцебиене у голяма част от националните ни ръководители. Сами разбирате, че дори ако сте мишка, какъвто е случаят със съществото Денков, и малкото ви мише сърчице не бие редовно, рискът да опънете крачета е значим. Без значение дали вие ще бутнете нещо в центъра или някой ще ви бутне вас отзад.

Съществува, разбира се, и възможността да нямате въобще сърце, както биха казали от оркестър „Кристали” (бай дъ уай, очевадно това е любимият оркестър на лицето Кирил Петков), като в този случай обаче ще се наложи да потърсите помощ от приятел, Тагарев например, който да ви отчупи малко от своето задържащо вода украинско сърце, тъй като търговията с органи, поне доколкото съм чувал, се държи именно от шефа му в Киев. 

Въобще, нередовното сърцебиене е огромен проблем! Има ситуации, в които буквално не знаеш – жив ли си, умрел ли си? Като Карадайъ, чийто настоящ политически статут е на ръба на линията между живота и смъртта – състояние, в което доказаната клинична смърт е нещо като къща за гости за изтощеното му съзнание.

В същото време нередовното сърцебиене може да се дължи на икономия на енергия или пък на преместване на сърцето от гърдите в тестикуларната торбичка.

Представете си, че сте на зелена енергия, най-често на марихуана, и чат-пат си изключвате сърцето, за да се зареждате от слънцето. Такъв е случаят с половината лидери от ДБ, който много рядко ползват сърцето си, щото гледат да се зареждат от лъчите на Делян Пеевски, чийто слънчеви изригвания, обаче, докараха хронично белене на външния слой на кожата на носа на Христо Иванов. Люпи му се носът на Ицето, като слънчоглед се люпи, ама така е, като се излага много на слънце… 

При втория възможен случай пък сърцето, вместо от ляво на гърдите, най-изненадващо се премества в тестикуларната торбичка, а оттам нататък всичко започва да ти изглежда като парапет или съпруга на влиятелен бизнесмен. Такъв именно е случаят не само на Петков и Борисов, но и на лицето демократ Бонев, който вече налита дори и на костенурки. 

Вторият повод за този мой утринен здравен анализ на държавата е шокираща картинка, на която станах свидетел буквално преди минути по време на задължителната ми ранна декемврийска разходка. Видях няколко новородени и объркани кученца, които много ми заприличаха на реални политически герои: едното – по-опърпано и без козината, леко напомняше на Искрен Митев. Оказа се още, че майката е едно тлъсто бездомно псе, което освен да се наплющи с безплатна манджа, друго не го интересува. По-важното в случая, обаче, се оказа бащата. Това бе един малък пекинез с изскочили очета и къси крачка, чиято психопатска физиономия бях засичал и в миналото и бях запомнил покрай безкрайното му желание да се прави на тигър сред останалата фауна в махалата.

Именно тук се опитах да си представя как този пекинез – джудже е успял да се покатери и оплоди едрата майка, но се оказа, че дори моето въображение си има някакви граници. Явно е било инвитро с помощта на субсидии от чужбина, щото нема как пекинез – разузнавач да опъне прасе. Било то и в турска клиника!

Не знам, но определено здравният статус на държавното ни управление не е никак добър. Всякакви животни клатят други животни, а лош холестерол капе отвсякъде, дори и по лицето на Лена. Само Ивайло Мирчев изглежда добре, щото спортува и редовно гребе с лодка между Одеса и Росенец. Но той – Ивайло, е умен, а е и слаб. В широкия смисъл на думата.

В този ред на мисли, не знам дали сега е най-добрият момент да сменяме шефа на “Пирогов”.

Другият вариант е, по време на промените в Конституцията, да запишем, че ние сме животинска република, управлявана по животински закони, което пък дава право на държавното ръководство да се лекува с предимство в Националната ветеринарна клиника. Това автоматично ще реши проблема с растящия бюджет на НЗОК, а Асен Василев официално ще може да си реши проблема с хемороидите по клинична пътека за лечение на глисти. 

Както и да е! Не съм специалист в областта – аз само предлагам! В крайна сметка, нали някой трябва да се грижи за тоя зоопарк! За зоопарка от катерици с еднакъв пол.

П.С. Не ме бива много в писането, затова да попитам, личи си презрението ми към цялата тази животинска сволач?

Автор: Васил Петев

Източник: MEDIAMALL

2 Коментара

Не се обяснявайте

преди 4 месеца

Вместо да се мърмори, трябва да се излезе в центъра на София! Да се събере маса народ и да разхвърля Коледни украси, кошчета, коли, билбордове и каквото намери !

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.