Доц. Ангел Кунчев: Водата в Черно море е по-чиста спрямо показателите от последните 5-6 г.

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/doc-angel-kunchev-vodata-v-cherno-more-e-po-chista-spryamo-pokazatelite-ot-poslednite-5-6-g/113388 SvobodnoSlovo.eu
Доц. Ангел Кунчев: Водата в Черно море е по-чиста спрямо показателите от последните 5-6 г.

"Водата в Черно море е с най-добри показатели от последните 5-6 г. Възползвайте се от хубавото ни море при тези ужасни жеги." За това призова главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев от Приморско, където почива със семейството си, в предаването "Тази неделя" по БТВ.

Доц. Кунчев посочи, че продължава да се учудва какво недоверие имат хората към институциите, за да продължава да се спекулира, че водите на Черно море са замърсени. Последните изследвани проби показват, че няма никакво отклонение от микробиологичните показатели, които се следят.


Освен това експертите наблюдават данните и от Министерството на околната среда, откъдето потвърждават, че няма риск за здравето на хората. "Няма никакви замърсявания - нито химични, нито радиологични. За риск от къпане изобщо не може да става дума", категоричен бе доц. Кунчев. 

По негови думи не е лошо, че хората подават сигнали, тъй като работата на институциите е именно да ги проверят, за да няма съмнения.

Ако в Черно море има някакво замърсяване, то ще се дължи по-скоро, както през минали години, на проблем с пречиствателни станции, а не заради случващото се в Украйна, заключи доц. Кунчев.

trud.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.