Доган крие злато и милиони в боянските сараи

Ахмед Емин бил убит, защото задигнал диаманти от златната стая

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/dogan-krie-zlato-i-milioni-v-boyanskite-sarai-2/142102 SvobodnoSlovo.eu
Доган крие злато и милиони в боянските сараи

Ахмед Емин бил убит, защото задигнал диаманти от златната стая

В тайна блиндирана стая в резиденцията си в Бояна на ул. „Беловодски път“, Ахмед Доган съхранявал милиони в левове, евро и долари, множество скъпи часовници и бижута, както и десетки килограми злато и куфари, пълни със скъпоценности.

 

Преди дни Доган беше принуден да си тръгне скоропостижно от помпозните сараи с размери на прогимназии в „Бояна“ и край пристанище „Росенец“ на Черно море, след като бившият транспортен министър Данаил Папазов, който е представител на дружествата „Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“, чиято собственост са просторните имоти, разкри в писмо до медиите че почетният лидер на ДПС ползва имотите без каквито и да е договорни отношения и следва веднага да ги напусне“.

Последва бурна реакция на дерибеите около Доган, които пробваха да щурмуват и превземат резиденцията на ул. „Беловодски път“ в „Бояна“ и да влязат в схватка с частни охранители, изпратени от Папазов да охраняват тузарския имот. Десетки полицаи с мъка удържаха напъните на тълпата да нахлуе в помпозното здание в София, докато Доган се барикадира в морските сараи, преди тайно да напусне и тях в началото на седмицата.

 

Видеокадри от опразнените резиденции на Ахмед Доган пък разкриха разточителния лукс, в който се е къпал в продължение на години уж оттеглилият се от политиката и обществения живот почетен председател на ДПС. Боянските сараи се оказаха богато орнаментирани като 5-звезден хотел с множество картини на стари майстори, пластики, произведения на православното и мюсюлманското изкуство. Мраморните настилки, дървените паркети и дизайнерската мебелировка показаха, че спонсорите на Доган изобщо не са пестили средства, за да му подсигурят ежедневен бит като на арабски шейх и азиатски диктатор. Според грубата оценка на брокери зимната резиденция на Ахмед Доган в полите на Витоша струва поне 30 милиона лева. Сокола обитава луксозния имот от далечната 2002 г. Резиденцията е със статут на хотел, а за пред данъчните власти било записано, че почетният председател на ДПС плаща по 50 000 лева на година, за да използва апартамент в просторното имение.

Жилището му в помпозната сграда се води под №303 и е заключено

Представител на Данаил Папазов потвърди, че личните вещи на Ахмед Доган стоят непокътнати и ще му бъдат предадени с протокол

 

Според усилен слух, който обикаля политическия елит, в боянските сараи, обитавани съвсем доскоро от Ахмед Доган, била изградена блиндирана стая, в която се съхранявали диаманти, злато и милиони левове и евро в брой.

 

Със секретен ключ от златната стая разполагал само Ахмед Доган, който не давал шперца дори на сина си Демир. След като беше прогонен от сарая в „Бояна”, а представители на собственика Данаил Папазов поеха охраната на сградата, почетният председател на ДПС организира по спешност хора от обкръжението си, които са били инструктирани да превземат сарая и да го пазят, докато бъдат изнесени съкровищата и парите.

 

„За златната стая на Ахмед Доган се носят легенди. Отдавна върви слух, че някогашният му началник на кабинета Ахмед Емин е бил убит, защото тайно изнесъл от сараите диаманти и 2 кюлчета злато по 1 килограм при предното си посещение, без да знае, че там е имало монтирана тайна камера за видеонаблюдение.

Впоследствие смъртта на Емин беше изкарана като самоубийство, а Ахмед Доган блиндира стаята си и й постави непробиваема желязна врата, отключваща се с швейцарски механизъм като банков трезор“, разкрива функционер от ДПС.

 

На 17 октомври трупът на 46-годишния Ахмед Емин, тогавашен ковчежник на Доган и ДПС, бе намерен на стълбище в емблематичната резиденция в „Бояна“. В сакото на Емин бе открито предсмъртно писмо, адресирано до баща му, трите му деца и до самия Доган. Впоследствие бащата на Емин – Емил Хюсеинов категорично заяви, че предсмъртното писмо на сина му е писано с друг почерк и че Емин е бил застрелян, а не е посегнал сам на живота си.

 

Въпреки наложената версия, че Емин се е самоубил, тъй като изгубил доверието на Сокола, мнозина вярват, че Ахмед Емин е ликвидиран в сараите със собствения си пистолет от охранител на Доган, след като бил привикат спешно от Сокола заради изчезнала торбичка с диаманти. Разправят, че Емин бил сред малцината, които били допускани да влизат в съкровищницата на Доган, а след кражбата и последвалото негово убийство, почетният лидер на ДПС изгубил доверие във всички и разпоредил стаята да бъде блиндирана и оборудвана с тежаща 3 тона желязна непробиваема врата, отключваща се с прецизен механизъм като банков сейф.

 

Журналистите от телевизиите, които в навечерието на седмицата бяха допуснати да влязат в боянските сараи разказват, че не са имали възможност да обходят цялото имение, което подсилва слуха за митичната съкровищница на Ахмед Доган.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

8 Коментара

Emigrant

1 week before

Историите в ДПС са като бразилски сериал. Но нямаше да е трагично, ако нас не ни засягаше. Дори и половината от изложеното да е вярно, висшата власт в България се е вмирисала като престояла риба. Много има да се чисти в авгиевите обори не само на ДПС. Не знам кой ще ги рине.

Коментирай

Emigrant

1 week before

Историите в ДПС са като бразилски сериал. Но нямаше да е трагично, ако нас не ни засягаше. Дори и половината от изложеното да е вярно, висшата власт в България се е вмирисала като престояла риба. Много има да се чисти в авгиевите обори не само на ДПС. Не знам кой ще ги рине.

Коментирай

БСП без пеевски

1 week before

„Войната в ЦИК между двете ДПС-та се развива така: Членовете на ЦИК от ДПС гласуват за Доган, а представителите на ГЕРБ за Пеевски. Защо медиите го спестяват?“

Коментирай

Чичо

1 week before

Пита се в задачката: къде са сега "богатствата"? Кой е крадецът?

Коментирай

Гост

1 week before

И що не ни давате да коментираме Пеевски? Страх ви е от народната любов?

Коментирай

Прик

1 week before

И кой ще повярва на това, че Доган е направил цяла стая трезор и ще си държи всички тия пари, злато, диаманти в чужд имот? АЙДЕ не на нас тия!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.