Дрон с бомба е открит на брега на с. Тюленово

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/dron-s-bomba-e-otkrit-na-brega-na-s-tyulenovo/116725 SvobodnoSlovo.eu
Дрон с бомба е открит на брега на с. Тюленово

Дрон с бомба е открит на брега на с. Тюленово, на Северното Черноморие. За това алармират потребители в социалните мрежи.

По техни разкази е възможно бомбата все още да е активна, защото „има светещи електроники“.

Органите на реда са отцепили района след сигнал от хотелиера Радослав Русев. Пред bTV Русев разказа, че сигналът към тел. 112 е подаден в неделя вечерта в 21:40 ч., но в първия момент не са се отнесли сериозно към него.

„Девет часа по-късно – пълно бездействие на институциите, чакаме да се наспят военните, Всички са уведомени, но никой нищо не прави“, каза още хотелиерът.

Според него взривното устройство е 50-60 см, а самият дрон е около 3 метра.

Според военен експерт това е ударен дрон, който може да прелети около 300 км и да носи между 5 и 10 кг боен товар. По думите му това което е прикрепено към дрона, вероятно е мина от минохвъргач.

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев също коментира казуса. Според него случаят действително е обезпокоителен.

"Надявам се, че са взети всички превантивни мерки, районът вече е отцепен. Допускам, че този дрон е бил следен. Допускам, че въпросът ще бъде решен в рамките на няколко часа. Може би от Министерството на отбраната ще излязат с официална позиция по случая. На този етап можем само да гадаем. Спомняте си в началото на лятото имаше един случай с ракета, която беше намерена край Сарафово. Допускам, че и нещо подобно се е случило и с този дрон. Надявам се, че военноморските сили ще си свършат перфектно работата", отбеляза той.

frognews.bg

8 Коментара

БОРБА

10 months before

ЗАЩО НЯМА КОМЕНТАР НА СОРОСОИДИТЕ И ДА КАЖАТ ЧЕ ТОВА Е РУСКИ ДРОН ЗА ДА ПРОВОКИРА.ХАЙДЕ ВРЕМЕ Е ДА СИ ИЗКАРАТЕ ФИЛИЙКАТА С МАС.

Коментирай

Червената шапчица

10 months before

Трябва да почват и броят на загубените украйнски дронове, които са излетели и не се знае къде се намират. Ние и Румънците ще им съобщаваме за всеки намерен по бреговете на Черно море, да видим дали ще им излезе бройката :)

Коментирай

Червената шапчица

10 months before

”Властите предполагат, че дронът, открит край Тюленово, е от войната в Украйна.” Това заяви пред журналисти министърът на отбраната Тодор Тагарев. ---- Ако някой успее да напише смислен коментар след това твърдение ще му дам 100лв. Имаме наистина прозорлив, умен и кадърен миниктър.

Коментирай

Олеся Зеленска

10 months before

Червена шапчице, кажи- добре ли си днеска ти? Как мога да ти се откъснат от устничките това сакрално прозрение:.." Имаме наистина прозорлив, умен и кадърен миниктър." За Тагаренко, ако става въпрос- вече повръщам

Коментирай

Олеся Зеленска

10 months before

Червена шапчице, кажи- добре ли си днеска ти? Как можа да ти се откъснат от устничките това сакрално прозрение:.." Имаме наистина прозорлив, умен и кадърен миниктър." За Тагаренко, ако става въпрос- вече повръщам

Коментирай

Жоро

10 months before

Само да не се окаже ,че бомбата е българско производство,изпратена преди време като помощ за ООсрайна.Тогава цирка ще е пълен.

Коментирай

Жоро

10 months before

Само да не се окаже ,че бомбата е българско производство,изпратена преди време като помощ за ООсрайна.Тогава цирка ще е пълен.

Коментирай

Олеся Зеленска

10 months before

Да благодарим на братята украинци за изпратения към нас дрон-камикадзе с взривно устройство. Да благодарим и на НАТО, че така ни пази, че никой не го видя. Да благодарим и на дебилите, които подкрепят Украйна и НАТО. Без вас нямаше да е същото! И най вече да благодарим на Господ, че не се е взривило. У нас освен Той, никой и нищо друго не работи. Ние просто нямаме противоракетна отбрана. То и държава нямаме... Журналя, къде сте да виете? А, да, не е руска и пазим мълчание да не нараним чувствата на Наркомана и САЩ. Сега чакаме украинският военен министър Тагаренко да иде на място и да открие, че е руска 😂

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.