Два репортажа днес ми направиха впечатление

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/dva-reportazha-dnes-mi-napraviha-vpechatlenie/126006 SvobodnoSlovo.eu
Два репортажа днес ми направиха впечатление

Два репортажа днес ми направиха впечатление. Начи единият е за миганка, която мами и плаши хора с какво ли не и една горка жена ѝ се вързала и ѝ дала луди пари. Улицата на която живее измамницата миганка е с богаташки къщи, населени с хора накичени целите в злата. В оградата на едната миганските къщи са вградени емблеми на Мерцедес, големи, направо великолепни... Държавата, разбира си трае откъде тия неграмотници там имат толкова пари. За мен, обикновен, диванен обитател на тая пародия на държава е ясно, че е от измами. Различни измами, но все на такива нещастници - обикновени, диванни.

Другият репортаж е за цени на лекарства за онкоболни, чиито цени са завишени токова много, че Здравната каса плаща милиони. Цънцарова по едно време се намесва във филмовия разказ:

- Ся това е популизъм, ама кой ги плаща тия милиони?

И сама си отговаря - ние... Популизъм, да...

Та, авторите на тая огромна измама не са неграмотни мигани, а депутати, разни директори на болници и търговци с лекарства. Това са грамотните мигани. В техните огради няма вградени емблеми на Мерцедес, изискани са - Мерцедесите им са в гаражите... Разликата е само в мащабът, иначе си е чисто миганска измама. Спекулация с най-съкровените страхове на хората. Така да се каже и низшите и висшите измамници са лесно проследими. Ама държавата си трае... 

Тия същите висши мигани сега ще ни увъртоят и морето в перки. 

А ние сме напълно безсилни и колкото и да се тръшкате, че сме смотани, не можете да дадете дори идея за правилен ход на нормалните диванни...

Виктория Тинтерова

3 Коментара

!!!!

преди 3 месеца

Пеевски президент и премиер. Кралят слънце Пеевски. Ще го издигаме в култ всяка година под наслов Вечната Свиня!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.