Джигитът Мушамата върти далавери с фалшиво китайско фолио

Тарикатът, който разби три беемвета на трамвайните релси в София, бил информатор на МВР и НАП

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/dzhigitat-mushamata-varti-dalaveri-s-falshivo-kitaysko-folio-2/138177 SvobodnoSlovo.eu
Джигитът Мушамата върти далавери с фалшиво китайско фолио

Тарикатът, който разби три беемвета на трамвайните релси в София, бил информатор на МВР и НАП

Джигитът Ангел Лалов – Мушамата, предизвикал зрелищна катастрофа с бяло БМВ М3 в София през месец май, след като при неуспешен дрифт с немското возило, собственост на негов приятел, разби мантинелата и кацна върху трамвайните линии при кръстовището на бул. „България“ и „Акад. Иван Гешов“, сее отървал без никакви последствия.

 

Шофьорската книжка на 40-годишния тарикат не е била отнета от КАТ, тъй като Ангел Мушамата е прехвърлил вината за катастрофата на возещия се на седалката до него млад мъж. Той посочил пред органите на реда, че автомобилът му е бил засечен от друга кола и при опит да избегне сблъсъка, е изпуснал контрола над беемвето, което е разбило предпазната мантинела и се е озовало върху трамвайните релси.

Поредната несанкционирана катастрофа на Ангел Лалов, който е известен в София като организатор на нелегални гонки със спортни автомобили, се дължи на специфичните отношения, които чевръстият тарикат поддържа с МВР и с Националната агенция по приходите (НАП), категорични са ужилени клиенти на Мушамата.

 

40-годишният тарикат е измамил десетки баровци в София с поставянето на фалшиво китайско предпазно фолио на автомобилите им, представяно от него като стока, внесена нелегално от САЩ, без обаче фолиото да разполага с необходимите сертификати. Ангел Мушамата прибира между  8000 и 12 000 лева за „опаковането“ на автомобили със защитно фолио, но в повечето случаи то се разлепва само след месец-два поради ниското си качество.

 

„Ангел Мушамата не издава фактури и не дава гаранция на клиентите си. Заради това срещу него има десетки подадени жалби за измами с фолио. Сред потърпевшите са и известни български шоумени и носителка на короната „Мис България“, която плати 9000 лева на Мушамата, за да й облепи с предпазно фолио син джип БМВ Х5, а то се

отлепи само след две седмици“, свидетелстват ужилени клиенти на Лалов. Заради измамите, които е въртял, той се е разделил със скандал с бившия си шеф преди няколко месеца, който също бил завлечен със стотици хиляди левове от чевръстия мошеник.

 

Въпреки множеството постъпили сигнали срещу Ангел Мушамата, до този момент той не се е превърнал в клиент на прокуратурата за измамите с предпазно фолио. Твърди се  че това се дължи на статута му на таен информатор на МВР и НАП. Лалов докладвал част от своите клиенти на ченгетата и на бирниците. Мълви се, че под  давление на столичен криминалист от сектор „Автокражби“, който го вербувал за свой агент, Мушамата поставил тайно джипиес тракер на джипа „Мерцедес“ G класа на популярен автокрадец и не след дълго джамбазинът бил задържан след акция на МВР. Ангел Лалов докладвал и в НАП реалните собственици на автомобили, регистрирани като фирмени или взети на лизинг, и по този начин бирниците не го разследвали за неплащане на данъци и неиздаване на фактури.

 

Бившият шеф на КАТ Тенчо Тенев потвърди, че множество пътни нарушения на Ангел Лалов – Мушамата през последните 3 години са останали несанкционирани, макар сред полицаите в София да било публична тайна, че той е организатор на нелегални дрифт състезания и че има поне три катастрофи с автомобили БМВ само на столичния бул. „България“.

 

„Чувал съм от колеги от системата на МВР за подвизите на Мушамата. Той е известен в нашите среди не само с нарушенията си на пътя, но и с некачественото фолио, което монтира. Знам за инциденти с автомобили, лепени от Ангел Лалов – Мушамата. При висока скорост и дъжд защитното фолио на Мушамата се разлепя от детайлите на автомобила. Така например фолиото на предния капак отива директно върху челното стъкло и видимостта за водача става нулева.

Знам за такъв инцидент на магистрала „Тракия“, случил се с някакъв джип. Трябва да има регулации за подобен род бизнес. Въпрос на време е тази печалбарска схема да докара жертви на пътя“, коментира Тенчо Тенев. Той обаче отказа да коментира информацията, че Ангел Мушамата се ползва с чадър от МВР заради статута си на таен информатор.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.