Емо Фаса от СИК с хотели в Боровец, Пампорово и Слънчев бряг (СНИМКИ)

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/emo-fasa-ot-sik-s-hoteli-v-borovec-pamporovo-i-slanchev-bryag-snimki/126820 SvobodnoSlovo.eu
Емо Фаса от СИК с хотели в Боровец, Пампорово и Слънчев бряг (СНИМКИ)

Печално известният бивш депутат Емил Димитров – Фаса е собственик на хотели в Боровец, Пампорово и Слънчев бряг. В този бизнес креатурата на мутренската СИК, получил смрадливия прякор покрай контрабандата на цигари, е съдружник с друг виден представител на трибуквената кримиструктура – Славян Теофилов.

В един от най-красивите ни планински курорти- „Боровец”, Емо Фаса и Славян държат, например, 4-звездния спа-хотел „Иглика”, разположен на 100-тина метра от пистите досами перлата „Рила”.

Хотелът разполага 72 двойни стаи, 34 студиа, 5 апартамента и 6 семейни вили.

„Иглика” е в активите на „Бороинвест“, регистрирана в родното на Емо Фаса Етрополе. „Елеонора транс“ е със 75.25% от акциите, компанията е собственост на Славян Теофилов (също в търговията с цигари) и „Етропол“, което е на… сина на Димитров – Симеон Емилов Димитров – Малкия Фас.

„Елеонора транс“ има и хотели в Слънчев бряг. Дружеството, основано през 1991 г. с цел инвестиции в туристическата индустрия, купува двузвездния „Иглика палас“, който е реновиран и категоризиран като 4-звезден хотел. През 2008 г. е открит новопостроеният апартаментен комплекс „Иглика 2“.

В съвета на директорите на „Бороинвест” е и Георги Николов Николов, който пък е председател на Българската туристическа камара и съдружник на Емо Фаса.

Познатият като Жоро Николов бизнесмен е председател на борда на директорите на „Бороинвест“ АД и е управител на „Елеонора транс“ ООД на Славян Теофилов. Преди това е участвал в управлението на „Пампорово“ АД, „Приморец Турист“ АД, Сп. База “Олимп“, Гранд хотел София и Балкан Турист АД – Слънчев бряг.

Другият важен съдружник на позорно изритания от ГЕРБ Емил Димитров – Славян Теофилов също е доста любопитна фигура. Сикаджията и жена му Дарина Сулева – Теофилова притежават няколко хотела, сред които Гранд хотел „Слънчев бряг“ в едноименния курорт – любимото място за почивка на боса на ВИС Жоро Илиев.

Славян Теофилов е авер на Емо Фаса

През 2003 г. Теофилов влезе като общинар в ОбС-Несебър на Социалдемократическата партия. Четири години по-късно се оказа втори в листата на “Атака”. На следващите парламентарни избори бе сред бургаските кандидати на РЗС – на трета позиция.

През 90-те години в началото на т.нар. демокрация Славян Теофилов е съратник на друг бос от трибуквената силова структура – Поли Пантев, известен като финансовия мозък на ВИС.

Според данни на МВР в онези години Славян Теофилов обаче се появява и в контрабанден канал на СИК за внос на черна техника от арабските страни, а също и в канал за внос на фалшиви бандероли за алкохол от Украйна.

След приватизацията става хотелиер в Слънчака, от което се възползва аверът му  – когато Емо Фаса се кандидатира за депутат през 2009 г., при това за водач на листата за Софийска област, води тумби мургави избиратели на безплатно ваканцуване в хотелите на Славян Теофилов, които после от благодарност „хвърлят бюлетина“ за Емил Димитров.

Бизнес гърбът на Емо Фаса е съдружник с друг сенчест бизнесмен с минало във ВИС – Валери Кръстев, управлявал навремето активите на мутренската групировка в Слънчев бряг.

Славян Теофилов е съдружник и с жената на олигарха Николай Банев – Евгения, в „Иракли“ АД.

Със започването на голямата приватизация в туризма Славян Теофилов се появи отново в Слънчев бряг, като Поли Пантев му нареди да купува хотели. От този период е фирмата „Елеонор турс” ООД, в която той е съдружник с Фаса.

С парите на Поли Пантев Славян Теофилов приватизира редица обекти в Слънчев бряг: „Марица”, „Палас”, „Метеор”, „Грамада”, закупи терен до хотел „Странджа” и почивната станция „Динамик” в Несебър. Вложени са много средства за модернизация, а хотел „Метеор” бе преустроен в Гранд хотел „Слънчев бряг”.

От този момент Славян остава трайно на територията на Слънчев бряг – Несебър, създавайки многобройни връзки с други приватизатори от неговия тип…

Емил Димитров – Фаса пък се насочва към приватизация на горски масиви/ловни стопанства, като взима под наем ловното стопанство в Етрополе. Основната му задача е да направи контакти с възлови личности в управлението на страната, използвайки ловните страсти на някои от тях.

Очаквайте продължение, за да научите любопитни детайли за бизнеса на Симеон Емилов Димитров – Малкия Фас, сина на бившия депутат от СИК!

Източник: narod.bg

2 Коментара

Чичо

преди 2 месеца

Нещо ми убягват имената на Самоковеца, Христо Стоичков, Цв. Бориславова, Боко....абе, още 20-30 души! Дали пък не им се ходи на гости на Поли Пантев!? Ама...то май островите свършиха.

Коментирай

Жоро

преди 2 месеца

А Фаса и Боко Тиквата от сик ли се познават?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.