Етиен Леви: Ивелин не познава и половината от нас. Никога не съм се виждал с него

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/etien-levi-ivelin-ne-poznava-i-polovinata-ot-nas-nikoga-ne-sam-se-vizhdal-s-nego/139475 SvobodnoSlovo.eu
Етиен Леви: Ивелин не познава и половината от нас. Никога не съм се виждал с него

През последния бурен парламентарен месец най-младата парламентарна група на партия "Величие" се разцепи. Двете новосформирали се групички депутати, влезли с вота за партията, са на Ивелин Михайлов и на Николай Марков и Виктория Василева. По този повод поканихме в подкаста на OFFNews Етиен Леви, като продължихме започнатия вече разговор за неговото досие в ДС.

Припомняме, че отцепилите се депутати от "Величие", близки до Ивелин Михайлов, обявиха, че няма да подкрепят декларацията на ПП-ДБ, нито опити за съставяне на правителство.

"Този парламент не работи както трябва, той троши народна пара в момента. Със стари играчи нов отбор не може да се направи. Ние не подкрепяме тази декларация, нито ще подкрепим това, което ПП-ДБ не успяха да прокарат още преди счупването на сглобката", заяви Красимира Катинчарова, независим депутат. По-рано ИТН водиха разговори с тази фракция на "Величие" именно с нея - тя се яви сама на срещата.

Наскоро за пръв път публично се показа и председателката на "Величие" Албена Пекова. Тя изчете декларация на Централния комитет на партията, в която призова Николай Марков, Виктория Василева и останалите петима депутати, близки до Николай Марков, да напуснат парламента.

По повод тези призиви Етиен Леви, един от останалите с Николай Марков депутати, каза:

"Никога не съм се виждал очи в очи нито с Пекова, нито с Ивелин Михайлов, не съм дори разговарял с двамата“. В подкаста на OFFNews Леви каза, че "Ивелин не познава половината от нас!"

Каза още, че към двамата е имало открита покана от г-н Марков преди изборите да застанат с имената си и лицата си на изборите, да влязат в листите и да участват в парламента, но и двамата са отказали с думите: "Вие работете вътре, ние ще помагаме отвън." Етиен Леви е категоричен: "Ние, "отцепниците", няма да напуснем парламента, защото не сме членове на „Величие“. Ние сме избрани от гражданската квота на партията и само избирателите имат правото да поискат да напуснем парламента", заяви певецът и настоя, че той и останалите отцепили се депутати не са изменили на позициите си. Леви разказа как конфликтът е започнал, когато тяхната групичка е гласувала за председател на комисия от ГЕРБ. "Няма никакво значение кой е председател на тази комисия, защото тя се разформирова веднага", каза още той.

"Aз съм чист пред съвестта си, влязох в парламента с ясната мисъл, че участвам в нещо много стойностно и чисто, че съм избран мажоритарно от гражданската квота, а не от партия „Величие" за депутат. И ще продължавам да отстоявам идеите си - в областта на културата, образованието, екологията, вероизповеданието. Заради разцепването партията изгуби субсидиите, участието си в комисия и правото си на глас в парламента," разаза Леви и заяви, че не е имал амбиции да бъде министър на културата.

"Аз съм нов в парламента, за мен той е свята институция, възпитан съм на уважение към него, а като попаднах вътре, видях един женски пазар, че и по-лошо. Но аз бързо уча,“ каза Леви. Той сподели, че към седмината са отправени обвинения, които не са истина - че са взели по 50 000 евро, за да се разцепи партията. Той заключи, че който прави такива изводи - явно сам е участвал в подобни корупционни схеми.

Леви изказа възхищението си от здравия разум на депутатите от ИТН, с които по-рано през седмицата отцепниците имаха консултативни разговори за общите им приоритети и евентуално съставяне на правителство.

https://offnews.bg/

7 Коментара

0 КОМЕНТАРА

1 month before

Леви или Десни - беше употребен от супер измамника николайЛАЙ НЕмарк0ф! На Леви или на Десни може да не са му дали 50 000 евро, но на супер измамника са му предлагали 7 000 000 лева и след това супер измамникът си смени "дрес кода", смени си и онзи ожулен телефон, който натрапчиво го показваше по телевизиите няколко години, защото сега показва новия си телефон. Защо не беше питан този Леви или Десни член ли е на партията, в която е?! Супер измамникът николайЛАЙ НЕмаркоф дори не е член на партията си, която искаше да узурпира!

Коментирай

Махайте се

1 month before

от парламента. Вие не представлявате никого,защото измамихте тези,които гласуваха за Величие. Вие вече не представлявате никого освен вас самите и би трябво да се срамувате от себе си!

Коментирай

Моше

1 month before

Абе, какъв е този дърт чифутски прънгиш?

Коментирай

Смехурко

1 month before

Ама като не си го виждал, как възприе идете му и му пристана, а?

Коментирай

Ана

1 month before

Не познава Ивелин. Той не бил член на Величие и бил сам за себе си?! Интересно дали ако това нещо се беше явило на избори като независим кандидат днес щеше да получава над 10000 лв. заплата? Как така приемаш да станеш депутат от някоя партия без да познаваш хората в нея, без да знаеш какви цели си е поставила, каква програма има? Имал бил достойнство? Ами като имаш достойнство защо не напусна парламента след като Ивелин Михайлов ви призова да го направите, за да влязат парламента други хора от Величие? Леви е изключително неприятен и нечистоплътен тип и по нищо не се различава от Николай Марков, Дарин Георгиев и Виктория Василева. Тези хора трябва да бъдат съдени за измама, защото подведоха хората, които гласуваха за Величие и ги предадоха в първия ден, в който стъпиха в парламента.

Коментирай

огнеборец3

1 month before

А кой и какъв е всъщност Етиен Леви!? Преди изборите не бях чувал името му. Може би някой знае...?

Коментирай

Психодиспансер

1 month before

евреин и срам?!!!?!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.